Belépés
Brexit - Downing Street: aggályosak a Brexit halasztását célzó törekvések
... továbbiakról. Ez a törvény alapján semleges hangvételű és módosítható indítvány lesz, amelyet az alsóház január 29-én tárgyal és aznap szavaz is róla.
A The Sunday Times úgy tudja, hogy a kormányfő kétoldalú megállapodásra tesz javaslatot Írországnak, annak érdekében, hogy az EU-val kötött megállapodásból kikerülhessen annak legsúlyosabban bírált eleme, a backstop-mechanizmus...
2019-01-20 13:41:34
Brexit - Sajnálatát fejezte ki Juncker a kiválási megállapodás brit alsóházi elutasítása miatt
... Aggodalmát fejezte ki az Egyesült Királyságban élő mintegy 3,6 millió uniós állampolgár és a nagyszámú unióban lakó és dolgozó brit állampolgár sorsa miatt.
Charles Michel belga kormányfő kijelentette, a belga kormány biztosítja polgárai jogait és megvédi a vállalkozásokat, konkrét lépéseket tesz és készít elő egy bizonytalan időszakra.
Az unióban maradó 27 tagország kor...
2019-01-15 22:23:06
Brexit - Theresa May: a Brexit "példátlan" lehetőségeket kínál a brit-japán kereskedelem fejlesztésére
...
A brit kormányfő, aki csütörtök este londoni hivatalában fogadta Abe Sindzó japán miniszterelnököt, a megbeszélések utáni közös sajtóértekezleten elmondta: a brit gazdaságban jelenlévő japán vállalatok 150 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, és a kétoldalú kereskedelem értéke tavaly elérte a 28 milliárd fontot (csaknem 10 ezer milliárd forint).
Abe Sindzó a Downing Stree...
2019-01-10 19:42:17
EU-csúcs - Huszonhetek: nem tárgyalható újra a brit kiválási megállapodás
... elfogadott nyilatkozat elegendő lesz a londoni ratifikáció sikerre viteléhez.
Az EU-csúcs csütörtöki nyitónapjának munkavacsoráján a huszonhetek vezetői először meghallgatták a brit kormányfőt, kérdéseket tettek fel neki - ez közel egy órán át tartott -, majd szűkebb körben folyt tovább az egyeztetés.
Brit kormánytisztviselők szerint May "politikai és jogi biztosítékoka...
2018-12-14 07:04:36
Brexit - Január végéig a parlament elé kerül a kilépési megállapodás
... "mélységes aggályok tapasztalhatók", és ha a szavazást az eredeti terveknek megfelelően kedd este megtartották volna, az egyezményt az alsóház "jelentős többséggel" elutasította volna.
A kormányfő nem jelölt ki új időpontot a szavazásra.
Az alsóház keddi ülésnapján azonban Robin Walker, a Brexit-ügyi minisztérium államtitkára kijelentette: a kormány szándéka az, hogy a m...
2018-12-11 17:15:05
A macedón külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt
... hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus múlt kedden Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.
Zoran Zaev macedón kormányfő ezután kijelentette: Macedónia már kezdeményezte a politikus kiadatását, Szkopje mindent megtesz annak érdekében, hogy Gruevszkit hazaszállítsák.
Szijjártó Péter magyar külügymin...
2018-11-19 21:01:52
Folytatódik a francia civilek tiltakozó mozgalma az üzemanyag adójának emelése miatt, a fuvarozók nem csatlakoz
... perspektíva hiányát, azt az érzést, hogy a kormányok régóta nem reagálnak az aggodalmakra, a lecsúszás félelmére, arra, hogy a lakosság egy része úgy érzi, magára maradt" - ismerte el a kormányfő. Megerősítette, hogy a kormány inkább a munkára rakodó kötelező járulékokat csökkentette októbertől, de a környezetszennyezést továbbra is meg kívánja adóztatni.
"Nem akkor kell irá...
2018-11-19 14:08:16
MSZP: Orbán és Tarlós egyetlen érdemi szót sem szólt Budapestről
... többet érdemelnek.
Az ellenzéki képviselő szerint Orbán Viktor már sokat elvett a budapestiektől és úgy látja, hogy már nem is ígér semmit.
Horváth Csaba megfogalmazása szerint a kormányfő ugyanakkor egyértelművé tette, hogy nem hívja vissza a főváros és Tarlós István "nyakára ültetett két helytartóját", Gulyás Gergely minisztert és Fürjes Balázst, a Budapestért és a főv...
2018-10-10 14:26:11
A francia elnök elhalasztotta a kormányátalakítást
... miniszterelnöknek alkalma lesz beszédet mondani a képviselők előtt az új kormány irányvonaláról, és egyértelművé tenni a hatalom szándékait a jövő májusi európai parlamenti választások előtt.
A kormányfő kedd reggel megjelent az elnöki hivatalban és másfél órát tárgyalt az államfővel, de egyelőre nem nyújtotta be lemondását. A találkozóról semmi nem szivárgott ki a sajtóba, d...
2018-10-10 13:01:53
Erdogan Budapesten - Orbán: Magyarország biztonsága közvetlen összefüggésben van Törökország stabilitásával
...
Az Országházban tartott közös sajtótájékoztatón a kormányfő úgy fogalmazott: stabil török kormányzat, stabil Törökország az előfeltétele annak, hogy a migráció szárazföldi útvonalán ne fenyegesse Magyarországot semmilyen veszély.
Orbán Viktor az egyik legerősebb magyar nemzeti érdeknek nevezte, hogy Törökország mindig olyan erős és stabil legyen, hogy a térségben békét t...
2018-10-08 18:20:25
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Downing Street, Theresa May, Erdogan Budapesten, Sunday Times, Egyesült Királyságban, Charles Michel, Downing Stree, Robin Walker, Zoran Zaev, Szijjártó Péter, Orbán Viktor, Horváth Csaba, Tarlós István, Gulyás Gergely, Fürjes Balázst, kiválási megállapodás, brit-japán kereskedelem, brit kiválási, kilépési megállapodás, magyar nagykövetet, francia civilek, üzemanyag adójának, francia elnök, törvény alapján, alsóház január, kormányfő kétoldalú, nagyszámú unióban, belga kormány, bizonytalan időszakra, unióban maradó, brit kormányfő, megbeszélések utáni, brit gazdaságban, kétoldalú kereskedelem, londoni ratifikáció, huszonhetek vezetői, brit kormányfőt, eredeti terveknek, alsóház keddi, kormány szándéka, politikus múlt, magyar hatóságoktól, politikus kiadatását, kormányok régóta, lecsúszás félelmére, kormány inkább, munkára rakodó, ellenzéki képviselő, kormányfő ugyanakkor, képviselők előtt, hatalom szándékait, jövő májusi, kormányfő kedd, elnöki hivatalban, találkozóról semmi, előfeltétele annak,
© 2013 TVN.HU Kft.