Belépés
Kormányhivatalok: valamennyi balatoni strandon kiváló vagy jó a vízminőség
...
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Balaton nyugati medencéjére, mert a vízben a határértéket jelentősen meghaladó klorofill-A szinteket mértek, ami jelentős algaprodukció kialakulását jelzi.
A Balaton körüli megyék mindhárom kormányhivatala azt a tájékoztatást adta, hogy az idei szezonban is ...
2020-07-17 16:23:09
Schanda: a vásárlók és a tisztességes piaci szereplők érdeke a szigorú fogyasztóvédelmi ellenőrzés
... mindenképpen az Operatív Törzs útmutatásait kell figyelembe venni.
A március elejétől és május 14-éig tartó, fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzésről Schanda Tamás elmondta: a kormányhivatalok országosan összesen közel 1300 üzletben végeztek ellenőrzést, és ezek 11 százalékában találkoztak jogsértéssel.
Mivel a kijárási korlátozás miatt megnőtt a webáruházak jelentősége,...
2020-05-24 07:11:08
Nébih: közeledik a meggyfelvásárlásokhoz kapcsolódó kötelező szerződéskötés határideje
... feldolgozásra szánt gyümölcsök értékesítésében résztvevő minden szereplőre, a közvetítő kereskedőkre is.
Kitértek arra is, hogy a törvényi előírások betartását a Nébi...
2020-05-12 18:02:29
Nébih: fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából
... hogy megtalálják a fertőzés eredetét.
A burgonya baktériumos hervadását és barna gumórothadását okozó baktérium egyre gyakrabban bukkan föl Magyarországon, ezért a megyei kormányhivatalok rendszeresen vizsgálják a termőterületeket, a forgalmazó- és tárolóhelyeket, valamint a felszíni vizeket. A vizsgálatok számát idén 30 százalékkal emelték, és ellenőrzik az EU-tagállamokból...
2020-04-02 17:12:19
Koronavírus - Miniszterelnökség: a fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a járvány elleni védekezés
... hogy az operatív törzs által megszabott területi feladatok ellátását támogassák, az emberek életének és egészségének megvédésében részt vevő szervezetek - ezen belül különösen a kormányhivatalok népegészségügyi szervei, a rendőrség, a honvédség, az önkormányzatok, a mentőszolgálat - működését koordinálják, a szervezetek közötti információáramlást segítsék.
A védelmi bizottság...
2020-03-20 11:31:49
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
... lehetővé tették a stabil gazdálkodást.
Az önkormányzati törvény szabadságot biztosít az önkormányzatok gazdálkodásakor, de ehhez felelősségnek is kell társulnia - hangsúlyozta. A kormányhivatalok ellenőrzik az önkormányzat gazdálkodásának szabályszerűségét, de a célszerűségét nem, utóbbiról a választók mondanak ítéletet.
Jobbik: meddig mérgezik még Magyarországot?
V...
2019-07-08 19:12:14
Nébih: tavasztól csökkenteni kell az ételek akrilamid tartalmát
... légkeverés funkció bekapcsolásával alacsonyabb hőmérséklet is megadható. Emellett az otthoni sült krumpli készítésekor javasolt előfőzni a krumplit sütés előtt.
A Nébih és a megyei kormányhivatalok folyamatosan éves terv szerint ellenőrzik az élelmiszer-előállítás folyamatát és a termékek akrilamid szintjeit eddig is mérte a hatóság monitoring vizsgálati programja keretében -...
2017-12-12 09:51:41
NFM: ellenőrzik a járművek téli felkészítését a hatóságok
... alkalmazkodnia kell. Csúszós, havas úton a fékút hosszabb, ezért a gumiabroncsok állapota döntően befolyásolja a járművek menetstabilitását.
A közlekedési hatóságként eljáró NFM és a kormányhivatalok munkatársai végzik az ellenőrzést. A személygépkocsik esetében azt vizsgálják, hogy a gumi megfelel-e az időszaknak, továbbá az abroncs műszaki állapotát, méret- és típusazonossá...
2017-11-03 09:31:41
A Jobbik módosítaná a tiltott adatszerzés tényállását
... jelen pillanatban legális az MTVA-nál történt vezetői lehallgatás és egy magáncég női mosdójába perverz céllal telepített kamera is.
Staudt Gábort kérdezték arról, hogy a kormányhivatalok soron kívül ellenőrzik a területükön lévő plakáthelyeket. Értékelése szerint alkotmányellenes az a jogszabály, ami alapján ezt megtehetik.
Egy másik kérdésre azt is kijelentette: a béru...
2017-08-08 11:52:29
FM: kevesebb a higiéniai probléma a karácsonyi vásárokon
... élelmiszerlánc-ellenőrzés idén is december 1. és 31. között zajlik az ország területén. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával...
2016-12-19 19:42:46
1 2 3 4 5 
Címkék: Országos Vízügyi Főigazgatóság, Operatív Törzs, Schanda Tamás, Staudt Gábort, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, tisztességes piaci, szigorú fogyasztóvédelmi, járvány elleni, ételek akrilamid, járművek téli, tiltott adatszerzés, higiéniai probléma, karácsonyi vásárokon, határértéket jelentősen, tájékoztatást adta, idei szezonban, március elejétől, kormányhivatalok országosan, kijárási korlátozás, webáruházak jelentősége, közvetítő kereskedőkre, törvényi előírások, fertőzés eredetét, burgonya baktériumos, megyei kormányhivatalok, felszíni vizeket, vizsgálatok számát, operatív törzs, emberek életének, kormányhivatalok népegészségügyi, szervezetek közötti, védelmi bizottság, stabil gazdálkodást, önkormányzati törvény, önkormányzatok gazdálkodásakor, kormányhivatalok ellenőrzik, önkormányzat gazdálkodásának, választók mondanak, otthoni sült, krumplit sütés, termékek akrilamid, hatóság monitoring, fékút hosszabb, gumiabroncsok állapota, járművek menetstabilitását, közlekedési hatóságként,
© 2013 TVN.HU Kft.