Belépés
Trump rendeletet írt alá a spanyolajkú amerikaiak gazdasági és oktatási lehetőségeinek javításáról
... mellé állítani a novemberi elnökválasztáson. Az AP amerikai hírügynökség és a NORC közvéleménykutató közös felmérése szerint 2016-ban 10 spanyolajkú közül 3 Trumpra szavazott, ám a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság - az afroamerikaiak mellett - éppen ezt a réteget érintette a legjobban. A Gallup közvéleménykutató és elemző intézet nemrégiben készült felmérése ar...
2020-07-10 07:05:24
Koronavírus - Megszűnt a Magyarországról Angliába és Skóciába utazók karanténkötelezettsége
... Angliára vonatkozó karanténmentességi döntését, de Szerbiát és Spanyolországot kihúzta listáról, mivel e két ország esetében továbbra is "aggodalomra ad okot" a Covid-19-járványt okozó új koronavírus elterjedtsége.
Az angliai és a skóciai karanténelőírás alól mentesített országok között van Magyarország mellett Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország és Olaszor...
2020-07-10 07:04:04
Notre-Dame - Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon
... épületstabilizálási munkát azonban a munkásokat fenyegető ólommérgezés veszélye miatt tavaly júliusban három hétre leállították, ősszel és télen a viharok nehezítették a munkát, márciusban pedig a koronavírus-járvány miatt állították le több mint egy hónapra. A székesegyház előtti teret azonban május 31-én megnyitották a nagyközönség számára, és szeptember vége előtt befejeződik a...
2020-07-09 23:12:48
Bírálja az Euronews állami álhírterjesztéséről szóló véleménycikkét Kovács Zoltán
...
Az államtitkár szerint ennek egyik oka, hogy az elmúlt évtizedben, de különösen a koronavírus-világjárvány kitörése utáni pár hónapban Magyarország ahelyett, hogy terjesztette volna, keményen harcolt az álhírek ellen.
"Krekó és szakértő társai azt állítják, hogy Magyarország államilag támogatott dezinformációban bűnös" - írta Kovács Zoltán, aki szerint valójában ők foly...
2020-07-09 22:12:45
Koronavírus - Kormányszóvivő: nem zárható ki a szigorítás
...
Szentkirályi Alexandra azt mondta: a sikeres és gyors kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarországon jól alakult a vírushelyzet, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken. A szomszéd országokban azonban ez emelkedik, ezért Magyarországon sem zárható ki a szigorítás. Az operatív törzs még csütörtök este összeül, hogy megvitassa a kérdést - tette hozzá.
Most...
2020-07-09 20:53:04
Varga Judit: folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése
... európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás - többi között - a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.
Így - mint fogalmazott - "a koronavírus-járvány miatt ellhetetlenül aláírási folyamat" a kiesett idővel meghosszabbodik.
Varga Judit kiemelte: a példaértékű összefogásnak köszönhetően már több mint egymillió uniós polgár t...
2020-07-09 20:22:57
Brexit - Barnier: továbbra is jelentős eltérések vannak az EU és London álláspontja között
... kereskedelme, valamint a határokon átnyúló mozgás és a csereprogramok esetében. Ezek az elkerülhetetlen akadályok további kockázatot jelenthetnek azon vállalkozások számára, amelyek a koronavírus-járvány kitörése miatt már így is nehézségekkel küzdenek.
Az Európai Bizottság közleményt adott ki, amelyben arra szólította fel a tagországokat és a vállalkozásokat, hogy szigorúbb ...
2020-07-09 19:12:41
Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett
... keddtől csütörtökig - folytatta -, de hétvégén - és szükség esetén hét közben is - 3 hajó is forgalomba állhat. Ez az utasok egymás közötti távolságtartását is szolgálja - mondta a koronavírus-fertőzés megelőzésére utalva. A hajókon már teljes kiszolgálást tudnak nyújtani, büfé is várja az utasokat.


A sajtótájékoztatón Nyiszter Tamás, a MÁV beruházási vezérigazgat...
2020-07-09 19:02:22
Koronavírus - Skócia egyelőre nem oldja fel a Szerbiából és Spanyolországból beutazók karanténkötelezettségét
...
Nagy-Britannia a koronavírus-járvány miatt jelenleg 14 napos elkülönítésre kötelezi mindazokat - köztük a brit állampolgárokat is -, akik külföldről utaznak be az országba.
A brit kormány azonban a minap jelentősen enyhítette a szabályozást: július 10-étől, péntektől 59 országból, köztük Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába.
Magyarors...
2020-07-09 16:52:38
Koronavírus - A Baleár-szigeteken is kötelező lesz a maszkviselés minden nyilvános helyen
... akik a járáson belül szabadon közlekedhetnek, de nem hagyhatják el a karantén alá vont térséget.
Spanyolországban az első, január végén igazo...
2020-07-09 16:42:13
1 2 3 .............................178 179 ...............268 269 ...............356 357 358 
Címkék: Magyarországról Angliába, Kovács Zoltán, Varga Judit, Székely Nemzeti Tanács, Szentkirályi Alexandra, Európai Bizottság, Nyiszter Tamás, spanyolajkú amerikaiak, eredeti formában, maszkviselés minden, novemberi elnökválasztáson, afroamerikaiak mellett, réteget érintette, skóciai karanténelőírás, munkásokat fenyegető, viharok nehezítették, székesegyház előtti, nagyközönség számára, államtitkár szerint, elmúlt évtizedben, álhírek ellen, aktív fertőzöttek, szomszéd országokban, operatív törzs, kiesett idővel, példaértékű összefogásnak, határokon átnyúló, csereprogramok esetében, elkerülhetetlen akadályok, utasok egymás, sajtótájékoztatón Nyiszter, brit állampolgárokat, brit kormány, minap jelentősen, járáson belül, elnökválasztáson, spanyolországban, távolságtartását, dezinformációban, spanyolországból, aláírásgyűjtése, kezdeményezését, karanténelőírás, spanyolországot, intézkedéseknek, magyarországról, meghosszabbodik, állampolgárokat, vállalkozásokat, elkerülhetetlen, lehetőségeinek, afroamerikaiak,
© 2013 TVN.HU Kft.