Belépés
Metabolikus szindróma
... fehérliszttel készült pékáru, puhára főzött burgonya, fehér rizs, fehérlisztből készült száraztészta, cukrozott müzlikeverék, puffasztott gabona/rizs) helyett részesítsük előnyben a magas korpatartalmú, teljes kiőrlésű termékeket, a durumtésztát, készítsünk zöldséges fogásokat. A köret egy része helyett kerüljön saláta, savanyúság a tányérra, fogyasszunk minden étkezésünkkor zölds...
2018-06-26 17:10:47
Lisztekről
... (csiriz).

Kenyérliszt:
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb,...
2015-10-05 13:41:30
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... és a csírát is. A búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.

A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozásho...
2015-10-05 13:40:54
Amit a lisztről tudni érdemes 1.
... jellegzetes ízű és állományú termék lesz belőle.

A jó minőségű liszt nem túl laza és teljesen száraz, jellegzetes illatú és kissé édeskés ízű. Színét nagymértékben befolyásolja korpatartalma, színanyagai, víztartalma, szemcsenagysága. A lisztet gondosan kell tárolni, mert könnyen felveszi a környezet szagát, nedvességét és ez gyorsítja romlását. Ha a lisztet nedves, mel...
2015-04-09 22:52:10
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... és a csírát is. A búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.

A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozásho...
2014-01-05 17:26:26
Lisztekről
...

Kenyérliszt:
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb, laposabb...
2014-01-02 14:50:38
Liszt fajták sütéshez ......
... és a csírát is. A búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.

A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozásho...
2012-07-11 21:23:52
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... kenyérliszt.



A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztsz...
2012-04-18 13:53:02
Mi történt a szülinapomon?
... készítését
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A földművelésügyi miniszter elrendeli a `népkenyér` készítését. A népkenyér 77%-os kiőrlésű búzalisztből vagy 72%-os kiőrlésű rozsból készült, erősen korpatartalmú fekete kenyér volt.


[19]1944. január 30.
Szerkesztőbizottság vezeti a Szabad Szót
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A Szabad Szó élére...
2010-01-30 10:35:15
Mi történt a szülinapomon?
... készítését
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A földművelésügyi miniszter elrendeli a `népkenyér` készítését. A népkenyér 77%-os kiőrlésű búzalisztből vagy 72%-os kiőrlésű rozsból készült, erősen korpatartalmú fekete kenyér volt.

[19]1944. január 30.
Szerkesztőbizottság vezeti a Szabad Szót
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A Szabad Szó élére szerk...
2009-01-30 15:21:23
1 2 
Címkék: Szabad Szót, Szabad Szó, lisztről tudni, magas korpatartalmú, része helyett, finomliszt előbb, belőle sütött, tészta annál, búzalisztnek három, péksütemények előállítására, lisztet gondosan, környezet szagát, lisztet nedves, földművelésügyi miniszter, `népkenyér` készítését, népkenyér 77%-os, földművelésügyi, szemcsenagysága, háztartásokban, lisztszóráshoz, negatívumaival, korpatartalmú, korpatartalom, színárnyalatú, péksütemények, előállítására, fehérlisztből, korpatartalma, legideálisabb, étkezésünkkor, szemcseméretű, nagymértékben, fehérliszttel, búzalisztből, szülinapomon, durumtésztát, búzalisztnek, száraztészta, befolyásolja, müzlikeverék, jellegzetes, kenyérliszt, nedvességét, víztartalma, rendelkezik, színanyagai, rostosságát, panírozásho, részesítsük, metabolikus, puffasztott, fogyasszunk, használják, habaráshoz, sűrítéshez, készítését, finomliszt, cukrászati, lisztekről, savanyúság, készítsünk, termékeket, fogásokat, zöldséges, válasszam, rántáshoz, miniszter, elrendeli, népkenyér, gyorsítja, környezet,
© 2013 TVN.HU Kft.