|
|
|
... (csiriz).
Kenyérliszt:
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb,... |
2015-10-05 13:41:30 |
|
|
|
|
|
|
... és a csírát is. A búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.
A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozásho... |
2015-10-05 13:40:54 |
|
|
|
|
|
|
... jellegzetes ízű és állományú termék lesz belőle.
A jó minőségű liszt nem túl laza és teljesen száraz, jellegzetes illatú és kissé édeskés ízű. Színét nagymértékben befolyásolja korpatartalma, színanyagai, víztartalma, szemcsenagysága. A lisztet gondosan kell tárolni, mert könnyen felveszi a környezet szagát, nedvességét és ez gyorsítja romlását. Ha a lisztet nedves, mel... |
2015-04-09 22:52:10 |
|
|
|
|
|
|
... és a csírát is. A búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.
A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozásho... |
2014-01-05 17:26:26 |
|
|
|
|
|
|
...
Kenyérliszt:
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb, laposabb... |
2014-01-02 14:50:38 |
|
|
|
|
|
|
... és a csírát is. A búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.
A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozásho... |
2012-07-11 21:23:52 |
|
|
|
|
|
|
... kenyérliszt.
A finomliszt (pl. BL 51; BL 55) apró szemcseméretű, alacsony korpatartalmú, világos színárnyalatú őrlemény. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztsz... |
2012-04-18 13:53:02 |
|
|
|
|
|
|
... készítését
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A földművelésügyi miniszter elrendeli a `népkenyér` készítését. A népkenyér 77%-os kiőrlésű búzalisztből vagy 72%-os kiőrlésű rozsból készült, erősen korpatartalmú fekete kenyér volt.
[19]1944. január 30.
Szerkesztőbizottság vezeti a Szabad Szót
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A Szabad Szó élére... |
2010-01-30 10:35:15 |
|
|
|
|
|
|
... készítését
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A földművelésügyi miniszter elrendeli a `népkenyér` készítését. A népkenyér 77%-os kiőrlésű búzalisztből vagy 72%-os kiőrlésű rozsból készült, erősen korpatartalmú fekete kenyér volt.
[19]1944. január 30.
Szerkesztőbizottság vezeti a Szabad Szót
[2004.05.21. 03:09] Ezen a napon
A Szabad Szó élére szerk... |
2009-01-30 15:21:23 |
|
|
|
|