Belépés
A román ellenzék és az elnök üdvözölte, a kormánypárt bírálta Kövesi támogatását az európai főügyészi posztra
... európai uniós tagországok kormányainak képviselői a nap folyamán megszavazták, hogy Kövesit támogatják európai főügyésznek, a próbaszavazáson 22-ből 17 tagállam voksolt a román korrupcióellenes ügyészség korábbi vezetőjére, akit az EU másik társjogalkotó szervezete, az Európai Parlament már korábban határozott támogatásáról biztosított.
Elsőként a román ellenzék fő erejét alk...
2019-09-19 19:11:42
Az EU-tagállamok is Laura Codruta Kövesit támogatják az európai főügyészi tisztségre
...
Az Európai Unió soros finn elnökségének tájékoztatása szerint ezen próbaszavazáson huszonkettőből tizenhét tagállam voksolt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjére, akit az EU másik társjogalkotó szervezete, az Európai Parlament már korábban határozott támogatásáról biztosított.
Bennfentes források arról számoltak be, hogy a két intézmény képviselői s...
2019-09-19 14:32:08
Tömeges házkutatásokat tartanak orosz ellenzékieknél az ország számos városában
... Ennek szellemében a politikai versenyből kizárt parlamenten kívüli ellenzék követői azokra a jelöltekre szavaztak, akiknek a legtöbb esélyük volt nyerni.
A Navalnij alapította korrupcióellenes alapítványnak a hatóságok azt is felróják, hogy több emblematikussá vált alakja, miután nem jegyezték be képviselő-jelöltnek, július óta több, a hatóságok által nem engedélyezett tüntet...
2019-09-12 13:01:23
EU-tisztújítás - Trócsányi Lászlót szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölték
... Albániával és Észak-Macedóniával, továbbá fel kellene gyorsítani a strukturális és intézményi reformokat, a jogállamiságra, a gazdasági fejlődésre, a közigazgatás átalakítására, a korrupcióellenes küzdelemre és a jószomszédi viszonyra fókuszálva.
Von der Leyen Törökországgal kapcsolatban aláhúzta, bár a csatlakozási folyamat gyakorlatilag leállt, mivel Ankara folyamatosan táv...
2019-09-10 16:23:07
Önkormányzat 2019 - Bayer Zsolt: nemcsak a települések jövőjéről, hanem Magyarországról, Európáról is döntenek
... uniós támogatások 3 százalékát akarja visszakérni, mert az összes pénzösszeg 3 százalékánál feltételezi, hogy valamilyen korrupció történt a felhasználása során.
Az európai korrupcióellenes hivatal a magyar Korrupciókutató Intézet által összeállított anyag alapján kéri vissza a 3 százaléknyi uniós forrást - mondta. Hozzátette: nincs egy hete, hogy egy magyar bíróság jogerős í...
2019-09-09 23:22:17
Korrupcióellenes programot hagyott jóvá a szlovák kormány
...
A kormányhivatal által kidolgozott 17 oldalas dokumentum a pozsonyi kabinet által tavaly elfogadott, korrupcióellenes politikáról szóló tervhez kötődik. A dokumentum ugyanakkor reagál több nemzetközi intézménynek - köztük az EBESZ-nek (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) és az Európa Tanácsnak - a témával kapcsolatos értékelő jelentésére is.
A program 14 célt...
2019-09-04 19:32:46
Román kormányválság - Iohannis megtagadta a kormányfő miniszterjelöltjeinek kinevezését
... elnökválasztáson újabb mandátumra pályázó jobboldali államfő esti sajtónyilatkozatában úgy értékelt: a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem folytathatja a kormányzást, Dancilának már a május 26-ai korrupcióellenes népszavazás után le kellett volna mondania tisztségéről, miután 6,4 millió román a szemébe mondta, hogy nem ért egyet politikájával.
Iohannis egyszerre bekövetkezett két...
2019-08-28 19:31:53
A moszkvai rendőrség óv az újabb nem egyeztetett tüntetéseken való részvételtől
... lejárta miatt megtagadta a belvárosban tervezett tüntetések engedélyezését. A fővárosi ügyészség figyelmeztetést intézett Ljubov Szobolhoz, az Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány jogászához, akit a tervezett megmozdulás szervezőjének tekint.
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) bejelentette, hogy tömeges rendbontás címén a múlt szombati tüntetés...
2019-08-02 20:22:44
A moszkvai ellenzéki tüntetés újabb részvevői ellen emeltek vádat
... politikust hétfőn kiírták és visszaszállították a fogdába.
Navalnij kezelőorvosa kételyét fejezte ki a kórházi vizsgálat eredményével kapcsolatban.
A Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány egy csütörtökön közzétett oknyomozó videóban azzal vádolta meg Natalja Szergunyinát, Moszkva első polgármester-helyettesét, hogy rokonaival együtt 6,5 milliárdos...
2019-08-01 20:00:33
Európa Tanács: Magyarország végrehajtotta az ET korrupcióellenes szakértői csoportjának több ajánlását is
...
A jelentés az ügyészekkel szembeni fegyelmi eljárásokat illetően azonban megállapítja, hogy az ajánlásokkal ellentétben továbbra sem a közvetlen hierarchikus struktúrán kívül folytatják le ezeket. Nem történt előrelépés a főügyész hivatali ideje meghosszabbításának, és az ügyészek túl erős mentelmi jogának tekintetében sem - írták.
Mint közölték, a pártok finanszírozásán...
2019-08-01 19:58:31
1 2 3 .............................92 93 ...............138 139 ..............183 184 185 
Címkék: Laura Codruta Kövesit, Trócsányi Lászlót, Bayer Zsolt, Európa Tanács, Európai Parlament, Európai Unió, Leyen Törökországgal, Korrupciókutató Intézet, Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezet, Európa Tanácsnak, Szociáldemokrata Párt, Ljubov Szobolhoz, Alekszej Navalnij, Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány, Nyomozó Bizottság, Natalja Szergunyinát, román ellenzék, elnök üdvözölte, kormánypárt bírálta, európai főügyészi, ország számos, települések jövőjéről, szlovák kormány, moszkvai rendőrség, moszkvai ellenzéki, próbaszavazáson 22-ből, román korrupcióellenes, politikai versenyből, jelöltekre szavaztak, legtöbb esélyük, hatóságok által, gazdasági fejlődésre, közigazgatás átalakítására, korrupcióellenes küzdelemre, jószomszédi viszonyra, csatlakozási folyamat, összes pénzösszeg, felhasználása során, európai korrupcióellenes, magyar Korrupciókutató, magyar bíróság, kormányhivatal által, pozsonyi kabinet, dokumentum ugyanakkor, témával kapcsolatos, május 26-ai, szemébe mondta, belvárosban tervezett,
© 2013 TVN.HU Kft.