Belépés
Krynicai fórum - PM: az erős nemzetstratégia gazdasági sikert hoz
... éli Európában. Az államtitkár szerint ez nem így van, Magyarországon erős nemzeti öntudat és erős nemzetstratégia van, ami nem jelent nacionalizmust.
A 29. alkalommal megrendezett Krynicai Gazdasági Fórum Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb véleményformáló rendezvénye, ahol minden évben a térség meghatározó gazdasági, politikai, társadalmi felsővezetői és szakértők gy...
2019-09-04 09:41:11
Latorcai: fejlődési zsákutca lenne a nemzetállamok leépítése
... értékeiről.
Jedraszewski érsek az európai alapértékek kapcsán Esterházy János személyét említette meg a kereszténységből merítő helytállás példájaként.
A közép-európai Davosnak is nevezett krynicai fórumot 28. alkalommal szervezték meg. A rendezvényen mintegy ötezer vendég vett részt.
A csütörtök este véget ért háromnapos fórumon több mint 180 pódiumbeszélgetést é...
2018-09-07 09:05:58
Németh Zsolt: az uniós struktúráknak a nemzetállamokat kell szolgálniuk
... mindig a nemzetállamokat szolgálják" - húzta alá Németh Zsolt.
A pódiumbeszélgetésben részt vett Gyöngyösi Márton, Jobbik frakcióvezetője is.
A közép-európai Davosnak is nevezett krynicai fórumot 28. alkalommal szervezték meg. A rendezvényen mintegy ötezer vendég vesz részt.
A csütörtök este befejeződő három napos fórumon több mint 180 pódiumbeszélgetést és előadást...
2018-09-07 08:45:35
Szijjártó: megvalósíthatósági tanulmány készül a V4 országait összekötő gyorsvasútról
... bírálnia és támadnia kell a V4 országait, hanem kihasználni azt a gazdasági potenciált, amely a közép-európai országokban rejlik" - húzta alá.
A miniszter tájékoztatása szerint a krynicai fórumon kétoldalú megbeszélést is folytatott Andrzej Adamczyk lengyel infrastrukturális miniszterrel, Érsek Árpád szlovák közlekedési miniszterrel és Elzbieta Rafalska lengyel család-, munka...
2018-09-05 15:11:59
Kvóta ügyben Prága is kész megvédeni álláspontját
... csatlakozott a keresethez, a másik kérdésben, a kvótaügyben Csehország ellen is elindított uniós kötelezettségszegési eljárásban viszont Prága is kész megvédeni álláspontját - szögezte le a krynicai gazdasági fórumra látogató Ales Chmelar cseh államtitkár.

A cseh miniszterelnöki hivatal EU-ügyekért felelős államtitkára a PAP hírügynökség által pénteken ismertetett...
2017-09-08 22:41:04
Kvóta ügyben Prága is kész megvédeni álláspontját
... csatlakozott a keresethez, a másik kérdésben, a kvótaügyben Csehország ellen is elindított uniós kötelezettségszegési eljárásban viszont Prága is kész megvédeni álláspontját - szögezte le a krynicai gazdasági fórumra látogató Ales Chmelar cseh államtitkár.

A cseh miniszterelnöki hivatal EU-ügyekért felelős államtitkára a PAP hírügynökség által pénteken ismertetett...
2017-09-08 22:41:01
MNB-alelnök: az euró bevezetéséhez Magyarországnak új konvergencia kritériumokat kell teljesítenie
...
Nagy Márton a lengyelországi krynicai fórumon szerdán azt mondta, a maastrichti kritériumok teljesítése nem elegendő. Magyarországnak új, a maastrichtinél relevánsabb kritériumokat kell teljesítenie ahhoz, hogy sikeresen csatlakozzon az euróövezethez, és erős, stabil euróövezeti tag lehessen.
Az alelnök a gazdaság 5 fő területét említette az új kritériumok között: a reál...
2017-09-06 14:23:48
Beata Szydlót tüntették ki a krynicai fórumon Az év embere díjjal
...
A díjat Marek Kuchcinski, a lengyel szejm elnöke adta át, kiemelve köszöntőjében a kormányfő bátorságát és következetességét a kormányprogram megvalósításában. Az előző évek díjazottjaira utalva azt mondta: "Václav Havel, Jaroslav Kaczynski és Orbán Viktor tudták, hogy országaiknak változásra van szükségük, tudták, milyen változások kellenek, és volt bátorságuk megvalósítani ...
2017-09-05 23:45:34
Stratégiai együttműködést kezdene Sárospatak és a Kárpátok eurorégió négy másik városa
... sárospataki polgármester részvételével szervezett megbeszélésen bejelentették: stratégiai, több projekt megvalósítását célzó együttműködési megállapodást dolgoznak ki, s ezt a jövő évi krynicai fórumon fogják aláírni.
A megállapodás fő céljainak a határokon átnyúló együttműködés fejlesztését, a közös érdekképviseletet, a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kezdeményezés...
2017-09-05 18:44:06
Külföldi sajtó Magyarországról - Közép-európai "füstfelhőkről" ír a cseh Hospodárské Noviny
... keressenek a Fideszre" - szögezte le Martin Ehl.
A "nyári ködök" hatását felerősíthetik a különféle konferenciák, amelyek különösen Lengyelországban nagyon népszerűek. Ezek egyike a krynicai gazdasági fórum. Tavaly a négy visegrádi ország miniszterelnökének krynicai vitáját teljes egészében a "magyar-lengyel páros uralta, minek következtében Visegrád végéről kezdtek el pusmog...
2017-08-15 13:31:53
1 2 
Címkék: Németh Zsolt, Beata Szydlót, Hospodárské Noviny, Krynicai Gazdasági Fórum Közép-, Esterházy János, Gyöngyösi Márton, Andrzej Adamczyk, Érsek Árpád, Elzbieta Rafalska, Ales Chmelar, Nagy Márton, Marek Kuchcinski, Václav Havel, Jaroslav Kaczynski, Orbán Viktor, Martin Ehl, erős nemzetstratégia, nemzetállamok leépítése, uniós struktúráknak, nemzetállamokat kell, euró bevezetéséhez, krynicai fórumon, cseh Hospodárské, államtitkár szerint, térség meghatározó, európai alapértékek, kereszténységből merítő, közép-európai Davosnak, rendezvényen mintegy, csütörtök este, nemzetállamokat szolgálják, gazdasági potenciált, közép-európai országokban, miniszter tájékoztatása, másik kérdésben, kvótaügyben Csehország, krynicai gazdasági, cseh miniszterelnöki, lengyelországi krynicai, maastrichti kritériumok, maastrichtinél relevánsabb, díjat Marek, lengyel szejm, kormányfő bátorságát, kormányprogram megvalósításában, előző évek, határokon átnyúló, közös érdekképviseletet, különféle konferenciák, négy visegrádi,
© 2013 TVN.HU Kft.