|
|
|
... még egy előterjesztés van. És verseket olvastam. Sajátot is, másokét is. Meg az ételekkel bajlódtam. Van még négy szardíniám, kerestem hozzá receptet. A múltkori nem ízlett,... |
2021-12-05 05:07:57 |
|
|
|
|
|
|
... szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, még a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztbe, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg megkaramellizált ... |
|
2020-08-20 10:20:59 |
|
|
|
|
|
|
A palócleves megalkotójaként ismert Gundel János ( 1844 - 1915 )
a balatoni fogast is kitűnően készítette az általa bérelt pesti István
Főherceg Szálloda konyháján . A megsózott filéket egész borssal
és finomra vágott hagymával együtt vajjal kikent tepsibe tette ,
fehérborral leöntve sütőben párolta 5 percig , majd kiszedte egy
kivajazott tálra . A hal ... |
2018-01-20 12:45:22 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikom
Elkészítés
A tojásokat felverjük a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel, továbbá egy kevés sóval. A sajtot felvágjuk ujjnyi vastag hasábokra, és megforgatjuk azokat a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban, és a zsemlemorzsában. Azután mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban, konyhai papírtörlőre szedjük, és meleg... |
|
2017-11-22 23:35:09 |
|
|
|
|
|
|
... majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy fél órát állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják.
Ezután a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük tejföllel, majd előbb kukoricalisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőbe bőséges mennyiségű olajat öntünk, majd felhevítjük. Beletesszük a hússzeleteket, majd egy fedővel lefedjük. Alacs... |
|
2017-05-23 15:31:50 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben - forrástól számítva - két percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, majd lecsepegtetjük. Egyesével először kukoricalisztbe, majd a sóval és őrölt fehér borssal ízesített felvert tojásba mártjuk, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaol... |
2017-04-29 23:19:08 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben - forrástól számítva - két percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, majd lecsepegtetjük. Egyesével először kukoricalisztbe, majd a sóval és őrölt fehér borssal ízesített felvert tojásba mártjuk, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaol... |
2017-04-21 23:38:51 |
|
|
|
|
|
|
... borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük. A hússzeleteket megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Az elősütött hússzeleteket egy tepsibe helyezzük egymás mellé, majd beborítjuk az előzőleg megkarame... |
2017-03-20 23:00:10 |
|
|
|
|
|
|
... felaprítva
2-3 evőkanál kukoricaliszt
só, bors, 3 evőkanál olaj
Elkészítése: Enyhe klopfolás után a felszeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát nyomkodjuk kukoricalisztbe.(A kukoricaliszttől szép piros színt kap.) Egy evőkanál vajat olvasszunk fel, adjuk hozzá az olajat, majd oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a húst. Tegyük félre és tartsu... |
2016-09-23 13:11:20 |
|
|
|
|
|
|
... felaprítva
2-3 evőkanál kukoricaliszt
só, bors, 3 evőkanál olaj
Elkészítése: Enyhe klopfolás után a felszeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát nyomkodjuk kukoricalisztbe.(A kukoricaliszttől szép piros színt kap.) Egy evőkanál vajat olvasszunk fel, adjuk hozzá az olajat, majd oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a húst. Tegyük félre és tartsu... |
2016-09-06 17:59:32 |
|
|
|
|