Belépés
Új évfolyamot indít a Szent Tamás Akadémia
... intenzív tanulás után minden témát egyhetes tanulmányút zár le, amikor a résztvevők a Kárpát-medencében megismerik azokat a magyar kötődésű helyeket, vagy a magyarság történetéhez, kultúrájához kapcsolódó területeket, amelyeket "egy nemzeti érzelmű keresztény értelmiséginek ismernie kell" - fogalmazott.
Hozzátette: az ingyenes, a képzési időre ösztöndíjat is adó program ötlet...
2020-06-01 08:41:33
Martin Scorsese Az ír című filmje kapta a National Board of Review fődíját
... Ikon-díjainak egyikét is Martin Scorsese kapta. Az elismerést, amelyet "azoknak a filmes művészeknek a tiszteletére alapítottak, akik jelentősen hozzájárultak a mozgókép történetéhez, kultúrájához és kiválóságához", a The Hollywood Reporter tudósítása szerint Scorsese filmjének két főszereplője, Robert De Niro és Al Pacino is elnyerte.
A Netflix finanszírozásával forgatott ma...
2019-12-04 18:41:58
Áder János: Edmund Stoiber hűséges hazafi és elkötelezett európai
... természetes újraegyesítésként gondolkodott a kelet-közép-európai államok uniós csatlakozásáról, és aki sokaknak adott mércét az építő együttműködés, a becsület és a konstruktív viták kultúrájához.
Úgy fogalmazott: "Mi, magyarok nem kopogtattunk Európa ajtaján, hanem mindig is otthon voltunk benne. A történelem által nekünk szánt helyet ezerszer is megszolgáltuk a megosztottsá...
2019-11-08 12:41:33
Holokausztmúzeumot alapítottak Bukarestben
... történetéhez a múlt felemelő és tragikus öröksége egyaránt hozzátartozik - tette hozzá.
A most megalapított múzeum segít megismertetni a zsidó közösség hozzájárulását az ország kultúrájához és fejlődéséhez, ugyanakkor a zsidók ellen elkövetett népirtás borzalmait is bemutatja. "A román állam következetességet tanúsít a holokauszt oktatásában, emlékének felidézésében és az ant...
2019-10-08 18:31:57
Szijjártó: Magyarország az Egyesült Államokhoz hasonlóan megvédi határait
... hogy az Európai Unió csak akkor tud erős lenni, ha azt erős tagállamok alkotják - emlékeztetett, majd kiemelte, egy ország, egy nemzet csak akkor lehet erős, ha ragaszkodik a saját kultúrájához, vallásához, történelmi örökségeihez, hagyományaihoz.
"Ma ezt Brüsszelből el akarják venni tőlünk, mint ahogy el akarják venni azt a jogot is, hogy mi magunk döntessük el, hogy kikkel ...
2019-05-05 07:30:48
Migrációs konferencia - Francia publicista: a bevándorlók kolonizálják Európát
... bevándorlók számának robbanásszerű növekedése, valamint az angolszász multikulturalizmus átvétele, ami szakított azzal a gyakolattal, hogy a bevándorlóknak alkalmazkodniuk kell új otthonuk kultúrájához - mondta.
Hozzátette, mindennek az az eredménye, hogy Franciaországban - Angliához és Németországhoz hasonlóan - kialakulóban vannak olyan területek, amelyek életmódja, kultúrá...
2019-03-22 17:12:21
Tarlós: Budapesten nincs igazi bázisa az antiszemitizmusnak
... "minden évben megerősítjük, hogy olyan országban akarunk élni, ahol minden állampolgár számára természetes, hogy szabadon gyakorolhatja vallását, és fejezheti ki ragaszkodását ősei kultúrájához".
Magyarország megbecsüléssel tekint minden zsidó származású polgárára, és valamennyi hazánkban élő vallási közösségre - hangzott el.
Jószéf Amrani, Izrael budapesti nagykövete s...
2018-12-02 20:32:12
Kövér: a kisebbségi sorssal jár annak elsajátítása, hogy miként lehet a közösség számára szükségből erényt ková
...
"Meg kell tanulni, hogy miként őrizheti meg egy közösség hűségét az anyanyelvéhez, kultúrájához és anyanemzetéhez, miközben lojális, értékteremtő részévé válik annak az államnak, amelynek kötelékébe a szülőföldjével együtt helyezte a sorsa" - mondta a magyar Országgyűlés elnöke.
Száz esztendővel ezelőtt a Kárpát-medencében hárommillió magyart arra ítélt a történelem, hog...
2018-10-24 20:16:05
Horst Seehofer: az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz
...
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke a Bild című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy Németországot a kereszténység formálta, így az ország kultúrájához tartozik a szabad vasárnap és az egyházi ünnepnapok és rituálék sora, mint a húsvét, a pünkösd és a karácsony.
Az iszlám viszont nem része Németországnak, "de a nálunk élő muzulmánok magától értetődően Németo...
2018-03-16 11:21:58
Illegális bevándorlás - Az Európa Tanács az érintett gyermekek hatékonyabb tájékoztatását sürgeti
... formában kell eligazítást és segítséget nyújtaniuk a kiskorúaknak. A rendelkezésre bocsátott információkat hozzá kell igazítani a gyermekek életkorából adódó sérülékenységéhez, neméhez és kultúrájához - tették hozzá.
A kiskorúaknak ezek mellett tájékoztatást kell kapniuk a panasztételi lehetőségekről, a különböző eljárások időtartamáról és valószínű kimeneteléről, valamint az...
2018-03-05 11:31:52
1 2 3 6 7 9 10 12 13 14 
Címkék: Szent Tamás Akadémia, Martin Scorsese Az, National Board, Áder János, Edmund Stoiber, Egyesült Államokhoz, Horst Seehofer, Európa Tanács, Martin Scorsese, Hollywood Reporter, Robert De Niro, Európai Unió, Jószéf Amrani, Keresztényszociális Unió, bevándorlók kolonizálják, kisebbségi sorssal, közösség számára, érintett gyermekek, magyar kötődésű, magyarság történetéhez, nemzeti érzelmű, képzési időre, filmes művészeknek, tiszteletére alapítottak, mozgókép történetéhez, építő együttműködés, konstruktív viták, történelem által, múlt felemelő, most megalapított, zsidó közösség, ország kultúrájához, zsidók ellen, román állam, holokauszt oktatásában, nemzet csak, saját kultúrájához, bevándorlóknak alkalmazkodniuk, közösség hűségét, szülőföldjével együtt, magyar Országgyűlés, kereszténység formálta, szabad vasárnap, egyházi ünnepnapok, iszlám viszont, rendelkezésre bocsátott, gyermekek életkorából, kiskorúaknak ezek, panasztételi lehetőségekről, különböző eljárások, franciaországban, alkalmazkodniuk,
© 2013 TVN.HU Kft.