Belépés
Családi programok szombattól hétfőig a Várkert Bazárban
...
Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a legkisebbeket állatsimogatóval, pónilovaglással várják, a nagyobbak kézműveskedhetnek, például kipróbálhatják a tojásberzselést (levélrátétes díszítés), lesz interaktív mesekoncert és táncbemutató is. A felnőtteket koncerte...
2019-04-19 09:01:03
Globális geopark címet kapott a közép-dalmáciai Vis és környéke
... népszerűsítése, a geoturizmus fejlesztésével a geoparkok fenntartható gazdasági fejlődésének támogatása. A földtudományi értékek mellett a geoparkokban bemutatják az élő természeti értékeket és a kulturális örökségeket is, és az egyes tevékenységekbe bevonják a helyi közösségek.
Magyarországon a Bakony-Balaton Geopark 2012-től, a Novohrad-Nógrád Geopark 2010-től tagja az eur...
2019-04-18 17:51:59
Potápi: 1,6 milliárd a diaszpóra magyarsága és a Kárpát-medencei magyar oktatás, kultúra támogatására
... keretösszegű nemzetpolitikai pályázata az államtitkárságnak. A megvalósítás időszaka év végéig terjed - jelezte Potápi Árpád János.
Kifejtette: pályázni a magyar közösség céljait szolgáló kulturális és oktatási programok és ahhoz kapcsolódó tevékenységek támogatására, írott és elektronikus média, könyvkiadás segítésére lehetett. Segítséget lehetett kérni továbbá civil szervez...
2019-04-18 15:31:53
Németh Zsolt: szerteágazó kapcsolatfejlesztés indulhat Brazíliával
... területére. Közölte: a gazdasági együttműködési lehetőségek elmélyítése érdekében a magyar-brazil gazdasági vegyesbizottságot miniszteri szintre emelik a jövőben, a jövő évtől pedig magyar kulturális évet indítanának Brazíliában.
Fontosnak nevezte az ösztöndíjprogramot, amelynek keretében 250 brazil ösztöndíjast fogadnak Magyarországon.
Németh Zsolt kiemelkedő jelentősé...
2019-04-18 14:51:45
Húsvét - Családi és hagyományőrző programok a belvárosban
...
A belváros szívében már négy helyszínen várja a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző Kulturális Fesztivál - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A Duna-korzón felállított színpadon koncerteket, iparművészeti bemutatókat, népzenei és néptánc műsorokat láthatnak az érdeklődők, szombattól húsvéthétfőig pedig a tojásfestők, tojáspatkolók munkáját is...
2019-04-18 11:51:38
Az autóvásárlási támogatásról ad tájékoztatást a NOE jövő hétvégén
... személyautóra - igénybe vehető 2,5 millió forintos támogatással kapcsolatban sok részlet van, amelyet ismerni kell.
Az egyesület szeretne lehetőséget kínálni a családoknak, hogy egy helyen, kulturális programmal összekötve kapjanak ezekről tájékoztatást - tette hozzá.
Ismertette, a programon 13 autógyártó, kedvező hitelt kínáló cégek és kérdésekre válaszoló tanácsadók ve...
2019-04-18 11:01:40
Magyar EP-képviselők: az Európai Néppárt ítélje el Kelemen Hunor Ukrajnából történő kitiltását
... Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselői.
Az ukrán hatóságok április elején megtagadták Kelemen Hunor RMDSZ-elnök belépését az országba, aki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapításának 30. évfordolója alkalmából tartott közgyűlésre igyekezett. A román diplomata útlevéllel közlekedő politikust arról tájékoztatták, hogy 2020-ig nem léphet be ...
2019-04-17 21:34:32
Pavel Lungin Afganisztánról szóló filmjének betiltását sürgeti egy volt szovjet parancsnok
... a nácizmus felett aratott győzelem évfordulóján kezdték volna el játszani a mozik. A Bratsztvo azonban váratlanul éles bírálatot kapott Igor Morozovtól, az orosz parlamenti felsőház kulturális bizottságának elnökhelyettesétől, aki egy április elejei zártkörű vetítésen látta az alkotást.
Morozov szenátor a filmet hazafiatlannak minősítette és úgy vélekedett, hogy az elriasztja...
2019-04-17 21:31:08
Az Európai Bizottság új kísérleti projekt keretében támogatja a művészek uniós mobilitását
... további 1,5 millió eurót (mintegy 480 millió forintot) fog hasonló kísérleti projektek finanszírozására fordítani. A kezdeményezés azt hivatott előkészíteni, hogy 2021-től a művészek és kulturális szakemberek mobilitásának támogatása állandó jelleggel részét képezze az új Kreatív Európa programnak.
Hozzátették: a szerdán közzétett pályázatot szeptemberig további két felhívás ...
2019-04-17 21:30:31
Izraelbe kerülhetnek a svájci trezorokban elzárt Kafka-kéziratok
...
Az egyelőre ismeretlen tartalmú írások új fényt deríthetnek a világirodalom egyik legrejtélyesebb alakjára, a Prágában élt német anyanyelvű zsidó íróra, akinek kulturális örökségére Németország és Izrael is igényt tart. Szakértők szerint a szövegek tartalmazhatják Kafka több, az író halála után befejezetlenül megjelent művének befejezését is.
Az izraeli legfelsőbb bírós...
2019-04-17 21:27:57
1 2 3 ...............1559 1560 ........2339 2340 ........3118 3119 3120 
Címkék: Várkert Bazárban, Németh Zsolt, Magyar EP-képviselők, Európai Néppárt, Kelemen Hunor Ukrajnából, Pavel Lungin Afganisztánról, Európai Bizottság, Sikota Krisztina, Várkapitányság Nonprofit Zrt, Bakony-Balaton Geopark, Novohrad-Nógrád Geopark, Potápi Árpád János, Budapesti Tavaszi Vásár, Hagyományőrző Kulturális Fesztivál, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Igor Morozovtól, Kreatív Európa, diaszpóra magyarsága, autóvásárlási támogatásról, volt szovjet, művészek uniós, svájci trezorokban, legkisebbeket állatsimogatóval, nagyobbak kézműveskedhetnek, felnőtteket koncerte, geoturizmus fejlesztésével, geoparkok fenntartható, földtudományi értékek, geoparkokban bemutatják, kulturális örökségeket, egyes tevékenységekbe, helyi közösségek, megvalósítás időszaka, magyar közösség, gazdasági együttműködési, magyar-brazil gazdasági, jövő évtől, belváros szívében, szervezők csütörtökön, egyesület szeretne, ukrán hatóságok,
© 2013 TVN.HU Kft.