Belépés
L. Simon László: sürgető lenne a megyei közgyűjtemények NEFMI-hez rendelése
... áttekintése, mert a 2011. novemberi módosításokkal mind a beruházói oldal, mind a régész szervezetek elégedetlenek.
L. Simon László emlékeztetett: amellett, hogy meg...
2012-03-01 17:24:20
KSH: a harmadik negyedévében 1,4 százalékkal nőtt a GDP
... százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez.
Az építőipar teljesítményének hatodik éve történő visszaesése tovább folytatódott(-14,3 százalék). A további szűkülést a nagyberuházások hiánya és a lakásépítések visszaesése okozta.
A mezőgazdaság, az ipar és az építőipar együttesen 1,5 százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez.
A szolgáltatások bruttó hozzá...
2011-12-09 10:25:45
Az MTA Régészeti Bizottsága az örökségvédelmi törvény módosítása ellen
... az MTA Régészeti Intézetétének a véleményét. "A jövőnek szólóan döntöttünk mégis a megszólalás mellett" - teszik hozzá az állásfoglalás megfogalmazói.
Mint hangsúlyozzák, a nagyberuházásokat megelőző régészeti feltárások időbeli és a feltárásra fordítható összeg nagyságának előre történő meghatározása "szakmai nonszensz", mert "senki sem lát a földbe, hogy mit kell föltárni, ...
2011-11-02 14:57:10
Kulturális szakmai nap - Leépülőben az operajátszás, méltatlan helyzetben a táncművészet
... jutnak. Mint kiemelte, az Operaház társulata a statisztikák ellenére valójában leépülőben van, és hasonló a helyzet a vidéki műhelyeknél is.
Gulyás Dénes úgy vélte, a kulturális nagyberuházások nem sorolhatók a kultúrára fordított források közé, mert a kulturális élet színvonalát az azokban zajló programok adják meg.
A kivezető utat a képviselő részben a művészeti oktatá...
2011-10-28 14:11:42
A pécsi egyetem kiemelt beruházásainak felelőse lesz a volt pécsi EKF-igazgató
... együttműködést is.
Ruzsa Csaba 2008 októberétől az EKF-prog...
2011-08-24 19:55:20
Összefogás egy Fidesz-jelölt
... valamint a kulturális alapú városfejlesztés. A legégetőbb problémának a független jelölt a szemétszállítás megoldását és az árvíz elleni védekezést nevezte, de hozzátette, hogy a nagyberuházások költségeinek és megvalósulásának a nyilvánossá tétele is fontos a város polgárai számára, ám ezek esetleges felfüggesztését a kormányra bízná.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben t...
2010-08-19 22:52:08
A Dunántúl közepén keletkezett
... még annál is korábbi korszakokkal foglalkozók ettől mentesülnek: amit jól csinálnak, az a saját érdemük, de ha valamit elszúrnak, az bizony a saját felelősségük.

- A nagyberuházások, elsősorban az autópálya építések megelőző feltárásain hatalmas mennyiségű őskori leletanyag került felszínre. Csak a mennyiségük nagy, vagy a jelentőségük is?

- Az alsónyéki ásat...
2010-04-23 07:04:40
Beteljesülnek Pécs.......
... korábbi cikkeinkben, például itt és itt olvashat.)

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008 augusztusi jelentése szerint sok hónapot csúszott a kulturális koncepció kidolgozása, a nagyberuházásokhoz szükséges megvalósíthatósági tanulmányok, a kulcsprojektek előkészítésének szinte összes fázisa - a pályázati kiírásoktól az engedélyeztetésig. Sőt, volt olyan pályázat, amelyet ki...
2010-01-04 15:49:34
A Dunántúl közepén keletkezet
... még annál is korábbi korszakokkal foglalkozók ettől mentesülnek: amit jól csinálnak, az a saját érdemük, de ha valamit elszúrnak, az bizony a saját felelősségük.

- A nagyberuházások, elsősorban az autópálya építések megelőző feltárásain hatalmas mennyiségű őskori leletanyag került felszínre. Csak a mennyiségük nagy, vagy a jelentőségük is?

- Az alsónyéki ásat...
2009-09-08 22:56:36
Kiskáté (munka-változat)
... teljesítmény nélkül, képzettség nélkül nincs eredmény. Erősíteni kell a szakképzést, a gyakorlatban termőre fordítható elméleti képzést a diplomák túltermelésével szemben.

A nagyberuházásokat, kedvenc játékokat meg kell vizsgálni, a felesleges beruházásokat le kell állítani. Nem kellenek autópálya-alagutak és völgyhidak az Alföldre, véget kell vetni az esztelen pazarlá...
2009-04-11 07:13:22
1 2 3 4 5 
Címkék: Simon László, Régészeti Bizottsága, Beteljesülnek Pécs, Régészeti Intézetétének, Gulyás Dénes, Ruzsa Csaba, Állami Számvevőszék, megyei közgyűjtemények, harmadik negyedévében, örökségvédelmi törvény, pécsi egyetem, volt pécsi, beruházói oldal, régész szervezetek, építőipar teljesítményének, további szűkülést, nagyberuházások hiánya, lakásépítések visszaesése, építőipar együttesen, szolgáltatások bruttó, jövőnek szólóan, megszólalás mellett, állásfoglalás megfogalmazói, nagyberuházásokat megelőző, feltárásra fordítható, statisztikák ellenére, vidéki műhelyeknél, kulturális nagyberuházások, kultúrára fordított, kulturális élet, azokban zajló, kivezető utat, képviselő részben, művészeti oktatá, kulturális alapú, legégetőbb problémának, független jelölt, szemétszállítás megoldását, árvíz elleni, nagyberuházások költségeinek, nyilvánossá tétele, város polgárai, kormányra bízná, saját felelősségük, autópálya építések, mennyiségük nagy, alsónyéki ásat, kulturális koncepció, kulcsprojektek előkészítésének,
© 2013 TVN.HU Kft.