Belépés
Az aranybányászat jelentősen korlátozza Amazónia erdőinek megújulóképességét
... közzé a fák újranövéséről Guyanában az aranybányászat után.
A Journal of Applied Ecology című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban a kimutatták, hogy az elhagyott bányák területén az erdők megújulási rátája a legalacsonyabb a trópusi erdők esetében. Egyes helyeken szinte nem találtak újranövő fákat három-négy évvel a bányászat leállítása után.
A kutatók szám...
2020-06-29 18:52:57
Vérvörösre festették tiltakozók az egyik izraeli település Trump terén álló szökőkút vízét
... koalíciós egyezményben kikötötte, hogy július 1-jétől kiterjeszti az izraeli fennhatóságot mintegy 130, Ciszjordániában 1967 után felépített izraeli településre, valamint a Ciszjordánia területének körülbelül egynegyedét adó Jordán-völgyre.
A bírálók szerint ez a lépés gyakorlatilag lehetetlenné tenné egy életképes palesztin állam létrehozását Izrael mellett, noha a nemzetkö...
2020-06-29 12:21:34
Palkovics: 4 milliárd forintos támogatással a vállalati igényekhez alkalmazkodó új kutatási központ jön létre S
... megvalósuló központ célja, hogy ipari partnerek számára korszerű kutatási hátteret biztosítson alap-, és alkalmazott kutatásokhoz és kísérleti fejlesztésekhez. A Szegedi Science Park területén megvalósuló központ fókuszában a kőolajjal és kőolajszármazékokkal kapcsolatos kutatások állnak.
A sajtónyilvános rendezvényen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmo...
2020-06-27 20:12:30
ITM: a gazdaság sikeréhez szükséges az exportkereslet és a versenyképes kínálat
...
A MKIK és az ITM a területi kamarák együttműködésével országos szakmai fórumot szervez a 2021-2027. évi európai uniós forrásokról annak érdekében, hogy a kkv-szektor képviselőivel egyeztessenek, a szakpolitika első kézből ismerje meg a vállalati igényeket.
György László elmondta, hogy a magyar iparban magas a high-tech aránya, Dánia után a második legmagasabb nemzetközi ...
2020-06-24 13:41:54
A női traumák és szerhasználat összefüggéseiről szóló könyv jelent meg
... terápiás munka folyhat, mert a férfiakra és az ő problémáikra kidolgozott rendszer korlátozottan képes ezt az igényt kielégíteni.
A kutató azt is elmondta, hogy nem csak az addiktológia területén lenne szükség érzékenyítésre. Kutatási adatok bizonyítják ugyanis, hogy más viselkedési vagy mentális zavaroknál is megfigyelhető egy "félrediagnosztizálási" vagy "túldiagnosztizálás...
2020-06-24 10:51:46
Szijjártó: Magyarország októbertől 4,2 milliárd köbméter orosz gázt vásárol egy évre
... koronavírussal szembeni oltóanyag és terápia kutatása iránti törekvés, mert mindkét ország sikeresen védekezik a járvány ellen. Emlékeztetett rá, hogy az egészségügy, főleg a gyógyszeripar területén a kapcsolatok a két ország között eddig is rendkívül fejlettek voltak, a magyar export több mint egyötöde gyógyszeripari termékekből áll.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a Richte...
2020-06-23 22:01:47
A magyarok többsége a döntéshozóktól várná a megoldásokat a környezeti problémákra
... környezeti katasztrófát, a tagadók viszont csak riogatásnak gondolják a klímaváltozást.
Mint írják, a WWF Magyarország kutatásában arra is kereste a választ, hogy a magyarok életük mely területén szándékoznak fenntarthatóbban élni, vagy akár már aktívan tesznek-e is ezért. A lakosság több mint fele (65 százalék) jelenleg is takarékoskodik a vízzel, igen magas viszont azok ar...
2020-06-23 21:54:00
Idén Roska Botond neurobiológus kapja a Körber-díjat
...
Az indoklás szerint a magyar orvos munkájával forradalmi változást hozott a szemészetben. A vakság gyógyításán dolgozó tudóst a méltatásban a látás területének és a retina kutatásának egyik legnagyobb szaktekintélyének nevezik a világon.
A Bázeli Molekuláris és Klinikai Szemészeti Intézet igazgatója, a Bázeli Egyetem Orvostudományi Karának professzora, a Friedrich Miesch...
2020-06-23 21:50:28
ITM-államtitkár: kétszázezer embernek segítettek a bértámogatási programokkal
... rendkívül népszerű, csupán csütörtökön több mint 2600 dolgozóra nyújtottak be támogatási igényt a vállalkozások - fűzte hozzá.
Bodó Sándor beszámolt arról is, hogy a kutatás-fejlesztés területén dolgozók támogatására ezer cég 16 ezer dolgozóra 11,7 milliárd forint támogatást kapott.
A néhány napja indult munkahelyteremtő támogatásra péntekig több mint hétezer kérelem érk...
2020-06-12 11:11:49
NKFIH: újra megnyílt a TéT-felhívás, amely idén 200 millió forinttal támogatja a kutatói mobilitást
... egyre inkább nemzetközi összefogásban születhetnek meg. Az államközi tudományos és technológiai együttműködések éppen ezen a stratégiai területen, a kutatás-fejlesztés és az innováció területén segítik elő a partnerországok közti kapcsolatok erősítését - mutat rá a hivatal.
"Fontos célunk hozzásegíteni a magyar kutatókat, ezen belül is a fiatal generációt, hogy bekapcsolódja...
2020-06-11 17:12:47
1 2 3 ....................265 266 ...........398 399 ..........529 530 531 
Címkék: Idén Roska Botond, Applied Ecology, Szegedi Science Park, Palkovics László, György László, Bázeli Molekuláris, Klinikai Szemészeti Intézet, Bázeli Egyetem Orvostudományi Karának, Friedrich Miesch, Bodó Sándor, aranybányászat jelentősen, egyik izraeli, vállalati igényekhez, gazdaság sikeréhez, versenyképes kínálat, magyarok többsége, döntéshozóktól várná, környezeti problémákra, bértámogatási programokkal, kutatói mobilitást, aranybányászat után, elhagyott bányák, erdők megújulási, trópusi erdők, bányászat leállítása, kutatók szám, izraeli fennhatóságot, bírálók szerint, lépés gyakorlatilag, életképes palesztin, sajtónyilvános rendezvényen, területi kamarák, kkv-szektor képviselőivel, szakpolitika első, vállalati igényeket, magyar iparban, high-tech aránya, második legmagasabb, igényt kielégíteni, addiktológia területén, járvány ellen, gyógyszeripar területén, magyar export, figyelmet arra, tagadók viszont, magyarok életük, lakosság több, indoklás szerint, magyar orvos, vakság gyógyításán,
© 2013 TVN.HU Kft.