Belépés
Konferencia kezdődött Trianonról a Magyar Nemzeti Múzeumban
... sikeres, ha béke és összefogás jellemezte.
A 99 évvel ezelőtti békediktátumról szóló tudományos konferenciáról Varga Benedek, a rendezvényt szervező Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója elmondta: mindkét napon szakértők vizsgálják Trianon okait, következményeit, nem csupán a politikatörténetre, hanem az élet minden területére kiterjedő figyelemmel.
Schmidt Mária történész,...
2019-03-25 12:51:30
Cseppben az élet - Új sorozat indul szombaton a Duna Televízióban Béres József feltalálóról
... sorozat négy 52 perces részből áll, az első rész szombaton 20 óra 30 perctől látható a Duna Televízióban - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Kabay Barna producer elmondta, hogy a sorozat megszületése előtt két dokumentumfilmet is készítettek Béres Józsefről. Később megszületett egy 100 perces televíziós játékfilm, ezt követően pedig a sorozatot alkották m...
2019-03-22 14:11:28
Pénzügykutató Zrt.: idén a tavalyihoz képest szerényebben, 3,7 százalékkal bővül a GDP
...
Elmondta: ennek egyik fő oka, hogy lanyhul a külső konjunktúra, a világgazdaságban nőnek a feszültségek, a magyar gazdaság exportpiacának 80 százalékát adó Európa is jelentős nehézségekkel küszködik, az eurózóna legerősebb gazdaságának, a németnek a növekedési üteme várhatóan 1 százalék közelében lesz.
Várhegyi Éva jelezte: idén az infláció éves átlagban 3,2 százalék les...
2019-03-20 14:02:04
A Béres Csepp feltalálójáról készült filmsorozat indul a Duna Televízión
... vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.
A tájékoztató idézi Gyöngyössy Bence rendezőt, aki elmondta, hogy a fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be.
"Úgy érzem, hogy napjainkban különösen fontos, hogy...
2019-03-20 10:11:23
Politológus: az Európa Tanács megakadályozhatja a migrációs alap bővítését
...
A kutató elmondta, az Európai Bizottság javaslata szerint 10,4 milliárd euróra emelnék az alap forrásait az előirányzott 3,1 milliárd euróról.
A célok közül ki lehet emelni - fogalmazott a szakértő -, hogy a migránsok át-, illetve betelepítését is honorálnák az említett forrásból.
Az Európai Tanács mellett a májusi EP-választásoknak is lehet szerepe abban, hogy végü...
2019-03-16 09:41:05
A spanyol nagyvárosok rendkívüli hőmérsékletnövekedésére figyelmeztetnek kutatók
... pazarolnak.
Ez az általánosságban kellemes hőmérséklet magyarázza azt is, hogy miként élhetnek meg a spanyol városi közparkokban egzotikus trópusi állat- és növényfajok - tette hozzá.
Elmondta, hogy az emberi szervezetre a hirtelen hőhullámoknak van jelentős hatással. Ilyenkor növekszik a halandóság és a megbetegedések száma, és mindennek leginkább a gyengébbek, idősek v...
2019-03-15 11:11:21
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: Orbán Viktor javaslata átláthatóbb helyzetet teremtene
... érintett országok belügyminisztereire kell bízni, akik egy erős testületet létrehozva döntenének a fő kérdésekben - közölte Pócza István az m1 aktuális csatorna szerdai adásában.
Elmondta, a javaslat nagyon fontos és előremutató elképzelés, amelyet helyeselt Armin Schuster, a német Kereszténydemokrata Unió belügyi kérdésekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa is a Die Welt-ben...
2019-03-06 12:22:10
Világszínvonalú műtői monitort fejlesztettek ki a Debreceni Egyetem részvételével
...
Fülesdi Béla egyetemi tanár, a debreceni klinika igazgatója elmondta: az új műszer a műtét végén pontosan jelzi, mikor képes a beteg önállóan lélegezni, az innovatív, a visszatérő izomerőt jelző monitor használatával jelentősen növelhető a betegbiztonság.
Hozzátette: klinikájukon tíz éve alakult meg az izomlazítók biztonságos alkalmazását kutató munkacsoport, és öt éve d...
2019-03-05 13:56:25
A bangladesi kormány szerint nem bangladesi állampolgár a brit állampolgárságától megfosztott nő
... bejelentette, hogy"minden lehetséges jogi úton" szembeszállnak az állampolgárság megvonásáról szóló határozattal.
Shamima Begum a The Timesban múlt csütörtökön megjelent interjúban elmondta: Szíriában férjhez ment az Iszlám Állam egy holland fegyvereséhez, akitől két gyermeke született, de mindkettő meghalt, főleg alultápláltságból eredő betegségekben.
Begum az interjú k...
2019-02-20 22:02:05
Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben
... hatvanasoknak 60 százalékánál jelentkezik "szivárgás".
Az is látszott a felvételeken, hogy a szivárgás területein gyulladás alakult ki az agyban. Daniela Kaufer, a kutatócsoport vezetője elmondta a BBC-nek, hogy kutatásukban olyan fiatal egereket használtak, melyeknél az agy-ér gát szivárgott, és amelyek az öregedés sok jelét mutatták. Sikerült találniuk olyan szert, amellyel...
2019-02-15 13:31:41
1 2 3 ...................117 118 ..........176 177 .........234 235 236 
Címkék: Magyar Nemzeti Múzeumban, Duna Televízióban Béres József, Pénzügykutató Zrt, Béres Csepp, Duna Televízión, Európa Tanács, Alapjogokért Központ, Orbán Viktor, Debreceni Egyetem, Varga Benedek, Magyar Nemzeti Múzeum, Schmidt Mária, Duna Televízióban, Kabay Barna, Béres Józsefről, Várhegyi Éva, Gyöngyössy Bence, Béres József, Európai Bizottság, Európai Tanács, Pócza István, Armin Schuster, Kereszténydemokrata Unió, Fülesdi Béla, Shamima Begum, Iszlám Állam, Daniela Kaufer, tavalyihoz képest, migrációs alap, spanyol nagyvárosok, bangladesi kormány, rendezvényt szervező, élet minden, első rész, sorozat megszületése, sorozatot alkották, külső konjunktúra, világgazdaságban nőnek, magyar gazdaság, eurózóna legerősebb, növekedési üteme, infláció éves, hatvanas-hetvenes évek, tájékoztató idézi, fordulatokban gazdag, kutató elmondta, alap forrásait, célok közül, említett forrásból, májusi EP-választásoknak, általánosságban kellemes, spanyol városi, emberi szervezetre, hirtelen hőhullámoknak, megbetegedések száma,
© 2013 TVN.HU Kft.