Belépés
Felfedeztek egy fotógyűjteményt a lengyelországi zsidóság megsemmisítésére indított náci műveletről
... bemutató - Fotók Sobibórból című - kötetet január végén mutatják be A terror topográfiája (Topographie des Terrors) nevű berlini dokumentációs, kiállítási és kutatási központban.
A kutatóintézet közleményében kiemelte, hogy vannak még olyan náci bűncselekmények, amelyek nem kerültek megfelelő helyre a társadalmi emlékezetben. Ezek közé tartozik a Reinhard-akció, amelyben 1,7 ...
2020-01-20 19:02:32
A Kossuth rádiós Benkő Andrea kapta az Emmi Média a családért különdíját
... mutat be, amely három gyermeke mellé egy ikerpárt fogadott be családjába.
A díjak támogatói között volt a ZALACO Sütőipari Zrt., a Mol Magyarország, az Emmi és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.
Az ünnepségen köszöntőt mondott Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, aki megköszönte a díjazott és a díjakra jelölt újságíróknak, hogy a családi értékek iránt elköte...
2020-01-16 20:01:56
Bővíti tevékenységét az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
...
Közleményük szerint a magyar gazdák itthon egyedülálló, együttműködésen alapuló hálózata, amelyet nyolcadik éve fejleszt az ÖMKi, tavaly kiemelkedő lehetőséget kapott, így az on-farm projekt az Agrárminisztérium (AM) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) által megítélt 1,1 milliárd forint összegű uniós keretből 2023 közepéig tovább bővülhet. A folyamat részeként az ÖMKi ö...
2020-01-15 15:11:52
Homoki Gábor kárpátaljai festőművész kiállítása nyílik a Forrás Galériában
...
A tárlat a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával, a Kárpát-haza Galéria rendezésében látható - közölték a szervezők az MTI-vel.
A közlemény szerint Homoki Gábor színes, élénk színű munkái mély érzelmi benyomást ébresztenek. A határozott formák, a szokatlan színkombinációk gondolkodásra késztetnek. Alkotásain felfedezhetők a kerámiaművészetre jellemző stílusjegyek,...
2020-01-15 08:00:55
A texasi kormányzó a továbbiakban nem akar újonnan érkező menekülteket letelepíteni
... már eddig is többet tett, mint ami a dolga lett volna. Mint írta: "nagyra becsülné, ha más államok is kivennék részüket e segítségnyújtásból".
A déli Texasban 2002 óta - a Pew kutatóintézet becslései szerint - több mint 88 ezer menekültet fogadtak be. Ennél több menekült csak a nyugati parti Kaliforniában lelt otthonra.
A republikánus politikus azzal érvelt, hogy az ál...
2020-01-11 07:04:30
Megkezdődtek a francia nyugdíjreformról az egyeztetések a kormány és a szakszervezetek között, pénteken újabb f
... kiszolgáló tömegközlekedést.
A felmérések ugyanakkor azt mutatják, hogy az év végi ünnepek alatt a sztrájk társadalmi támogatottsága fokozatosan csökkent: az Ifop közvélemény-kutatóintézet szerint a franciák 44, míg a Harris Interactive szerint 60 százalékuk szolidáris a tiltakozókkal.
A kormány az elmúlt napokban egyébként engedményeket tett több ágazatban dolgozóknak, ...
2020-01-07 18:52:03
Palkovics: új innovációs korszak indult a magyar gazdaságban, a kutatásban és a felsőoktatásban is
... minden pályázati forrás egy kézbe kerül, ennek kezelője a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap. Létrejött az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet Hálózat mellett.

Kiemelte: a kormány molekuláris kutatóintézetet és molekuláris biológiai kutatóintézetet is létesített.

Palkovics László kitért arra is, hogy az ...
2020-01-07 17:52:03
Folytatódik a lakásárak emelkedése Németországban
...
Az ingatlanpiaci kutatóintézet (GEWOS Institut für Stadt-, Regional- und Wohnforschung GmbH) adatai szerint a 2019-es harmadik negyedévben a magánlakásárak az egy évvel korábbihoz képest 8,2 százalékkal, átlagosan 2030 euróra emelkedtek négyzetméterenként Németországban.
Carolin Wandzik, az intézet vezetője rámutatott: az áremelkedés mértéke "már a harmadik egymást köve...
2020-01-06 17:31:33
A német kórházak háromnegyedében nincs elég orvos és ápoló
...
A felmérés szerint - amelyet a kórházak országos szövetségének (Deutsches Krankenhausgesellschaft - DKG) kutatóintézete (Deutsches Krankenhausinstitut - DKI) készített - a németországi kórházak szűk többsége, 51 százaléka ugyan nyereséggel zárta a legutóbbi teljes évet, 2018-at, további 9 százalék pedig nullszaldós, de a munkaerő-utánpótlás általános gond.
Ezt jelzi, hog...
2019-12-27 23:22:39
Ünnepséggel zárták a Boldogasszony kiállítássorozatot az Országházban
...
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet vándorkiállítása a Kárpát-medence és a diaszpóra 55 kortárs magyar művészének Szűz Máriáról készített alkotását gyűjtötte egybe. A tárlat az elmúlt négy évben látható volt Magyarországon, a határon túli magyarok lakta területeken, Lengyelországban, Rómában és Brüsszelben is.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen ki...
2019-12-18 18:41:46
1 2 3 ...........................166 167 ..............249 250 .............331 332 333 
Címkék: Benkő Andrea, Emmi Média, Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, Homoki Gábor, Forrás Galériában, Fotók Sobibórból, ZALACO Sütőipari Zrt, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, Lévai Anikó, Orbán Viktor, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Kárpát-haza Galéria, Harris Interactive, Nemzeti Kutatási, Innovációs Alap, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet Hálózat, Palkovics László, GEWOS Institut, Wohnforschung GmbH, Carolin Wandzik, Deutsches Krankenhausgesellschaft, Deutsches Krankenhausinstitut, Szűz Máriáról, Kásler Miklós, lengyelországi zsidóság, családért különdíját, texasi kormányzó, francia nyugdíjreformról, szakszervezetek között, magyar gazdaságban, lakásárak emelkedése, német kórházak, terror topográfiája, kutatóintézet közleményében, társadalmi emlékezetben, ikerpárt fogadott, díjak támogatói, ünnepségen köszöntőt, díjakra jelölt, családi értékek, magyar gazdák, on-farm projekt, folyamat részeként, közlemény szerint, határozott formák, szokatlan színkombinációk,
© 2013 TVN.HU Kft.