Belépés
Tanulságos történetek 6.
... nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni:

- jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zakl...
2022-10-13 21:45:16
Ki is az a Dolores Cannon ?
... anyukád és az apukád? Milyen kapcsolatod volt velük melyik lelkekkel van ledolgozni valód? (A család az a közösség ahol a legtöbb karmikus lélek kapcsolattal lehet találkozni)
Szó szerint mindent előre megkapunk.
Sőt egy pár verzió közül is lehet választani ( 3-4). Szóval biztosak lehetünk abba, hogy amit élünk azt mi választottuk.
És akkor jön a szerződés aláírás. ...
2021-10-14 08:49:09
A mérgező szülő tizenhat jellemzője
... pokollal vagy fizikai megtorlással - fenyegeti. Az ilyen szülő általában semmiféle kérdést nem tűr a gyerekétől, hiszen már maga a kérdés is azt bizonyítja, hogy nem abban hisz, amiben a szülő szerint hinnie kellene.

A vallásos mérgező szülő sokszor "megszállottnak" nevezi a gyerekét, vagy egyszerűen rásüti a bélyeget, hogy "bolond".

Összességében ez a szülő ...
2021-09-01 13:07:15
Legendás kincseket rejt a Duna Esztergomnál
... Kutatócsoport többször vette már be a medret Esztergomnál. Dömösnél hajómaradványokat találtak, az arannyal megrakott ládák pontos helyét egyelőre még homály fedi.


A legenda szerint 1526-ban a mohácsi csata után a magyar királyi udvar tagjai kincsekkel, rengeteg arannyal megpakolt hajókkal menekültek nyugatra, így elhajóztak Esztergom mellett is, de itt támadás é...
2021-06-10 22:30:18
József Attila: idézetek
... tiszta szívből fakad,
Elkíséri az embert, amíg él."


A József Attilának tulajdonított idézet széltében-hosszában megtalálható a Neten - csakhogy a Nyelv és Tudomány szerint /lásd alábbi Link/ - állítólag aligha származhat a neves költőtől.

...
2020-09-11 20:00:16
Hatalmas pofon a románoknak: ősi, Árpád-kori Hun település T
... századi) leletegyüttest, falmaradványokat a XVIII-XIX. században emelt osztrák erődből, egy kutat és két épület alapjait a XX. század elejéről.

Silviu Ene vezető régész szerint az ásatási brigád számára a legnagyobb meglepetést az ókori temető 14 sírja jelentette, mivel szarmata leletanyag Temesváron még soha nem került elő. És ez nem is akármilyen. Leltára igen g...
2020-08-21 19:30:49
Koosán Ildikó versei
... utat
váj az előbb még elmondhatatlan.
Elnagyolt ecsetvonások, régiből újak,
éveim gönceit, a kinőttet, fakultat
frissítve, átszabva, foltozva- toldva,
akárha utolsó divat szerint volna
szorítom rímtelen versbeszédbe,
mintha új idők új dala szólna...


...
2020-08-12 20:30:58
Egy palota alatt rejtőzhet a nácik elveszett kincse
... szabadkőműves páholy, melynek a második világháború idején Michaelis is tagja volt. A dokumentumot a csoport tavaly adományozta a Sziléziai Híd nevű lengyel szervezetnek. Roman Furmaniak szóvivő szerint a napló alapján az arany a palota alatt található, a kincset elrejtő nácik még a szemtanúkat is megölték, a kút bejáratát pedig robbantással zárták le.
A kutatók korábban is t...
2020-06-03 22:01:31
Trianon100:a magyar fájdalom és remény emlékművei Budapesten
... visszatért Magyarországhoz. 1945 utáni sorsa nem ismert.


,,A szenvedő magyar" - Trianon-emlékű a Pillangó utcában

A korabeli lapok tudósításai szerint Budapest más helyszínein is állítottak Trianon-emlékműveket. ,,A Pillangó-utcai hajléktalanok menhelyén a »szenvedő magyart« ábrázoló trianoni emlékművet állítanak f...
2020-06-02 22:15:09
Megszünteti második világháborús keresőszolgálatát a német vöröskereszt
... német hadifoglyok, eltűnt civilek és családjuktól elszakított gyermekek felkutatását támogató szolgálatát.
A világháború végének 75. évfordulója alkalmából kiadott hétfői felhívásuk szerint most még érdemes megfontolni a keresési megbízás benyújtását, mert nagyjából másfél évig, 2021. december 31-ig vállalnak még új ügyeket. Azonban 2022-től már nem lesz erre lehetőség, és 2...
2020-05-04 17:32:13
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....57 58 59 
Címkék: Dolores Cannon, Duna Esztergomnál, József Attila, Árpád-kori Hun, Koosán Ildikó, Józan Ész, József Attilának, Silviu Ene, Sziléziai Híd, Roman Furmaniak, mérgező szülő, palota alatt, nácik elveszett, magyar fájdalom, német vöröskereszt, hatéves kisfiúról, legtöbb karmikus, szerződés aláírás, ilyen szülő, szülő szerint, vallásos mérgező, medret Esztergomnál, arannyal megrakott, legenda szerint, mohácsi csata, magyar királyi, neves költőtől, ásatási brigád, legnagyobb meglepetést, ókori temető, második világháború, csoport tavaly, napló alapján, kincset elrejtő, kutatók korábban, szenvedő magyar&#8221, korabeli lapok, világháború végének, keresési megbízás, falmaradványokat, magyarországhoz, elmondhatatlan, megszállottnak, leletegyüttest, szabadkőműves, összességében, kutatócsoport, hajléktalanok, tulajdonított, dokumentumot, kapcsolattal, szervezetnek, választottuk, emlékműveket, világháborús, ecsetvonások, vöröskereszt, megtorlással, versbeszédbe, robbantással, esztergomnál, felkutatását, megtalálható,
© 2013 TVN.HU Kft.