Belépés
Tamás István versei
... magát, a vén kelekótya,
kezével legyintett, menj - siess a dolgodra.

Csoda történt! - mert a jó isten akarta,
a szegénynek élelem a halottnak rózsa!
A regélők szerint e csoda megesett,
az esetről ki így, ki úgy emlékezett!


...
2023-09-21 21:00:45
Tanulságos történetek, mesék 2.
... olyan apró madár, mint én nem rejtheti el apró testében a világ legértékesebb ékkövét.
-
A madár nevetve elfordult, hogy elrepüljön.

- Mivel nem az első két tanácsom szerint cselekedtél, nem vesztegetem rád a harmadik bölcsességemet.
-
Azzal messze szállt.
Ezzel tulajdonképpen megadta a vadásznak a harmadik és egyben legjobb tanácsot is:...
2023-05-26 21:00:33
Tanulságos történetek, mesék

TANULSÁGOS TÖRTÉNETEK, MESÉK


AZ ABLAK


Két, súlyosan beteg ember feküdt ugyanazon kórteremben.Egyikük minden nap délután felült az ágyban egy órácskára, hogy ezzel megmozgassa a szervezetét. Az ágya a kórterem egyetlen ablakához közelebbi volt. A másik beteg em...
2023-03-18 19:00:48
Ujvári Lajos versei
... semmi el ne vesszen pattanásig feszült sóvár mellemben!
ZARÁNDOKOK

Mi mind zarándokok vagyunk,
Rövid utunk.
Táncolun...
2023-03-11 20:00:28
Tanulságos történetek 6.
... nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni:

- jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zakl...
2022-10-13 21:45:16
Ki is az a Dolores Cannon ?
... anyukád és az apukád? Milyen kapcsolatod volt velük melyik lelkekkel van ledolgozni valód? (A család az a közösség ahol a legtöbb karmikus lélek kapcsolattal lehet találkozni)
Szó szerint mindent előre megkapunk.
Sőt egy pár verzió közül is lehet választani ( 3-4). Szóval biztosak lehetünk abba, hogy amit élünk azt mi választottuk.
És akkor jön a szerződés aláírás. ...
2021-10-14 08:49:09
A mérgező szülő tizenhat jellemzője
... pokollal vagy fizikai megtorlással - fenyegeti. Az ilyen szülő általában semmiféle kérdést nem tűr a gyerekétől, hiszen már maga a kérdés is azt bizonyítja, hogy nem abban hisz, amiben a szülő szerint hinnie kellene.

A vallásos mérgező szülő sokszor "megszállottnak" nevezi a gyerekét, vagy egyszerűen rásüti a bélyeget, hogy "bolond".

Összességében ez a szülő ...
2021-09-01 13:07:15
Legendás kincseket rejt a Duna Esztergomnál
... Kutatócsoport többször vette már be a medret Esztergomnál. Dömösnél hajómaradványokat találtak, az arannyal megrakott ládák pontos helyét egyelőre még homály fedi.


A legenda szerint 1526-ban a mohácsi csata után a magyar királyi udvar tagjai kincsekkel, rengeteg arannyal megpakolt hajókkal menekültek nyugatra, így elhajóztak Esztergom mellett is, de itt támadás é...
2021-06-10 22:30:18
József Attila: idézetek
... tiszta szívből fakad,
Elkíséri az embert, amíg él."


A József Attilának tulajdonított idézet széltében-hosszában megtalálható a Neten - csakhogy a Nyelv és Tudomány szerint /lásd alábbi Link/ - állítólag aligha származhat a neves költőtől.

...
2020-09-11 20:00:16
Hatalmas pofon a románoknak: ősi, Árpád-kori Hun település T
... századi) leletegyüttest, falmaradványokat a XVIII-XIX. században emelt osztrák erődből, egy kutat és két épület alapjait a XX. század elejéről.

Silviu Ene vezető régész szerint az ásatási brigád számára a legnagyobb meglepetést az ókori temető 14 sírja jelentette, mivel szarmata leletanyag Temesváron még soha nem került elő. És ez nem is akármilyen. Leltára igen g...
2020-08-21 19:30:49
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Tamás István, Ujvári Lajos, Dolores Cannon, Duna Esztergomnál, József Attila, Árpád-kori Hun, TANULSÁGOS TÖRTÉNETEK, Józan Ész, József Attilának, Silviu Ene, mérgező szülő, szegénynek élelem, halottnak rózsa, regélők szerint, világ legértékesebb, madár nevetve, harmadik bölcsességemet, kórterem egyetlen, másik beteg, hatéves kisfiúról, legtöbb karmikus, szerződés aláírás, ilyen szülő, szülő szerint, vallásos mérgező, medret Esztergomnál, arannyal megrakott, legenda szerint, mohácsi csata, magyar királyi, neves költőtől, ásatási brigád, legnagyobb meglepetést, ókori temető, falmaradványokat, megszállottnak, leletegyüttest, bölcsességemet, tulajdonképpen, tulajdonított, összességében, kutatócsoport, legértékesebb, esztergomnál, megtorlással, megtalálható, kapcsolattal, választottuk, cselekedtél, vesztegetem, kapcsolatod, meglepetést, szervezetét, megmozgassa, kórteremben, szabályokat, nyújtózkodj, történetek, tanulságos, jelentette, leletanyag, szegénynek, emlékezett, legnagyobb, elrepüljön, megbízható, gyerekétől, jellemzője,
© 2013 TVN.HU Kft.