Belépés
Gebhardt Nóra versei
... el?
S ha nem vagy itt, miért telik lassan minden perc?
A búcsú miért annyira szívbemarkoló?
Miért akad el torkomban a szó?

Nehéz ez a végtelen várakozás,
a látszólag örökké tartó vágyakozás,
a fényéveknek tűnő távolság,
a kilométerekben mérhető hiány.

Az ember szüntelen keresi lelki társát,
benned én megtaláltam életem párjá...
2020-05-18 21:30:05
Asperján György : Szerelem oda-vissza
... én.
S ez oly tökéletes, míg működik,
s iszonyat, amint az érzés szökik.

Fejet emel a gyűlölet,
körben nézve követel vissza mindent,
mit tuszkolva adtunk látszólag ingyen,
s lesz farkas a gyenge öleb:
a becézgetett dajkált szerelem:
seb támad kapart, tályogos seben.

Mi szép volt, lesz utált salak,
setten torz árnyék, mi...
2020-03-02 16:25:36
Szepes Mária : gondolatok gyógyító ereje
A gondolatok mögött erjedő, a gondolatokat inspiráló terhelések, a szervezet és a pszichikum determinált alkata csak látszólag teszik kezdet és vég nélkül való circulus vitiosussá a démoni impulzusok és az azokból kialakuló gondolatok egymásra hatását. Valójában addig tart ez a görcsös összefonódás, míg a kezdeményezést és az uralmat a démoni elemek birtokában hagyjuk. Míg eltűrjük...
2020-02-17 12:52:04
IM: középosztálybeli gyerekek is kerülnek emberkereskedők csapdájába
...
Gellén Márton az emberkereskedelemről szóló nemzetközi konferencián hangsúlyozta, hogy a kapcsolati erőszak, a látszólag önként vállalt prostitúció és a bérkoldultatás is sokszor emberkereskedelmet takar. A futtató megveri azt, akit rabszolgaságban tart - jegyezte meg.
Az emberkereskedelmi hálózatok tipikus technikája, hogy rászoktatják az alkoholra áldozataikat, és így ...
2019-12-03 21:02:35
Szepes Mária: Gondolatok gyógyító ereje.
... hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben.

A gondolatok mögött erjedő, a gondolatokat inspiráló terhelések, a szervezet és a pszichikum determinált alkata csak látszólag teszik kezdet és vég nélkül való circulus vitiosusszá a démoni impulzusok és az azokból kialakuló gondolatok egymásra hatását. Valójában addig tart ez a görcsös összefonódás, míg a kezd...
2019-11-30 19:25:33
Kiss József versei
KISS JÓZSEF VERSEI


Kiss József (Mezőcsát, 1843. november 30. - Budapest, 1921. december 31.) magyar költő, szerkesztő, a Petőfi Társaság tagja.

Kiss Józsefet négy évtizeden át egyműves költőként ismertük meg. A Knyáz Potemkin című, az 1905-ös...
2019-09-27 20:00:28
A madárállomány súlyos fogyatkozásától tartanak német kutatók
... egyaránt 43 százalékot jelent. A fajok sokszínűsége még növekedett is: 8 kipusztult madárfajra 17 újonnan beköltöző jut, köztük a fehér gólya, a vándorsólyom és a nagy fülesbagoly.
A látszólagos ellentmondás oka az, hogy elsősorban a gyakran előforduló madárfajok populációja zsugorodott. A leggyakoribb tíz faj közül hatnál nagymértékben csökkent az állomány, kettőnél nem vált...
2019-09-02 20:32:11
Szlovák agrárminiszter: Kelet-Közép-Európa győzelme, hogy fel lehet lépni a kettős termékminőséggel szemben
... kereskedelmi tevékenység. Az irányelv szerint a vállalatok, ha egész Európában forgalmaznak egy terméket, amelynek országonként eltérő a minősége, akkor nem címkézhetik fel ugyanúgy és látszólag ugyanazzal a márkanévvel, mert az a fogyasztók félrevezetését jelenti.
Előírják azt is, hogy a vásárlót tájékoztatni kell a termékek közötti, jogszerű és tárgyilagos okokon alapuló kü...
2019-04-17 21:25:03
Az EP jóváhagyta a termékek kettős minőségét is tiltó fogyasztóvédelmi jogszabályt
... visszaszorulhat a megtévesztő kereskedelmi tevékenység. A vállalatok, ha egész Európában forgalmaznak egy terméket, amelynek országonként eltérő a minősége, akkor nem címkézhetik fel ugyanúgy és látszólag ugyanazzal a márkanévvel, mert az a fogyasztók félrevezetését jelenti - rögzítették a képviselők.
A jogszabály szerint a fogyasztók megtévesztésének minősül a jelentősen elt...
2019-04-17 21:19:58
Idézetek a szabadságról
... Éva (Budapest, 1956. március 20. -) magyar író


"Csillapíthatatlan és legyőzhetetlen szabadságvágyunkhoz mohó, szinte gyermekies odatartozásvágy társul, és csak látszólagos az ellentét. Szabad az, aki szabad szívvel választja meg, kitől függjön, hová tartozzon."

Vavyan Fable: Tűzvarázs


...
2019-04-05 20:30:22
1 2 3 .........32 33 .....48 49 ....63 64 65 
Címkék: Gebhardt Nóra, Asperján György, Szepes Mária, Kiss József, Gellén Márton, KISS JÓZSEF VERSEI, Petőfi Társaság, Kiss Józsefet, Knyáz Potemkin, Vavyan Fable, madárállomány súlyos, kettős termékminőséggel, termékek kettős, búcsú miért, végtelen várakozás, látszólag örökké, fényéveknek tűnő, kilométerekben mérhető, ember szüntelen, érzés szökik, gyenge öleb, becézgetett dajkált, gondolatok mögött, gondolatokat inspiráló, pszichikum determinált, démoni impulzusok, azokból kialakuló, görcsös összefonódás, démoni elemek, kapcsolati erőszak, látszólag önként, futtató megveri, emberkereskedelmi hálózatok, alkoholra áldozataikat, fajok sokszínűsége, fehér gólya, nagy fülesbagoly, látszólagos ellentmondás, gyakran előforduló, irányelv szerint, vásárlót tájékoztatni, termékek közötti, megtévesztő kereskedelmi, jogszabály szerint, fogyasztók megtévesztésének, termékminőséggel, megtévesztésének, középosztálybeli, fogyasztóvédelmi, körülményeinkben, visszaszorulhat, fogyatkozásától, emberkereskedők, odatartozásvágy,
© 2013 TVN.HU Kft.