Belépés
ooOoo
... haragudnia kéne. ,,Inkább nekem fájjon mint neki" - mondogatja, némi mazochista elégtétellel.

A legáldozatkészebb jegyek egyike, ha szándékai nem is mindig annyira önzetlenek, mint a látszat mutatja. Ha valaki, ő zsigerből érzi, mennyi erő van a látszólagos gyengeségben, kiszolgáltatottságban - és ezzel valóban képes manipulálni másokat. Hol úgy, hogy újra meg újra a gy...
2019-01-17 07:50:58
Döntés
... választásainkért másokra próbáljuk hárítani a felelősséget...., milyen gyakran hivatkozunk arra, hogy valamit meg kellett tennünk. Amikor másokra hivatkozunk saját tetteink indoklásakor, azt a látszatot keltjük, mintha nem lennénk aktív alakítói saját életünknek. Azt hisszük, hogy ha valaki más irányít minket, az mentesít a felelősségvállalás alól.
Fontos tudnunk, hogy –...
2019-01-06 17:06:15
Ítélet
...,,Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet." János 7,24

A bukott emberiség egyik legnagyobb gyöngesége az, hogy legtöbbször hajlamos a látszat szerint ítélni. Az embereket külsejük szerint ítéljük meg. A használt gépkocsit a dukkózása szerint, a könyvet a borítólapja után. Habár így sokszor csalódunk, mégis vonakodunk megtanulni azt az egyszer...
2019-01-03 18:20:52
Szellemi törvények
... szellemi törvényekkel összhangban élni, akkor magával az élettel is összhangban leszünk. Akkor megtanuljuk, miként lehet "a teremtés könyvében" olvasni, és egyre tisztábban felismerjük a látszat mögött rejlő valóságot.


Szeretet törvénye
Feladatunk, h...
2018-12-29 19:56:31
Kamaszkor
... hogy fel is út, le is út! A kamasz ezt sokszor komolyan veszi és útnak indul vagy épp elszökik otthonról, mert összetéveszti a fizikai távollétet a lélek függetlenségével.

5. A látszat ellenére nagy szüksége van a családjára, ne felejtsd el, hogy ez számára is nagyon nehéz időszak! Legyél te a felkészültebb!

6. Legyenek elvárásaid, de ne irreálisak, hanem bet...
2018-12-24 06:53:20
Eltűnt,majd megkerült munkakönyv
...
Így aztán, nekem is minden nap tovább kellett tudni lépni... (mint a Sorstalanság c. regény ,,hősének" a koncentrációs táborban egy éven át.) és tenni a dolgomat! Hiszen, látszatra: egy ,,nagycsaládos édesanya" voltam!
Valójában, önálló jövedelem nélkül, férj nélkül... mert ,,Tartó" a 2002-es választásokat követően, már színleg sem volt hajlandó a...
2018-11-12 04:24:27
Váradi Krisztina: Érdekes találkozás
... szenvedés.
"Győztem!" - gondolta az Ész,
a hatalom a tudásé!
Az értelem az én vagyok,
érzéseket uralok.
Gondolkodni, az a lényeg, az érzések itt mit sem érnek!
A látszat, bizony az a fontos,
fenntartani legfőbb dolog,
mert a szívbe, ugye, senki sem lát,
de arcod látja ország, világ!
Így oktatta Szívet az Ész,
s a Szív búsan le...
2018-10-19 00:27:14
Karácsony: gyámság alá helyezte Budapestet a kormány
... Budapest függetlensége: a költségvetés a felére süllyedt és sok feladatot államosítottak. Most tulajdonképpen az történt, hogy egy alku keretében a Fidesz megőrizte az önkormányzatiság látszatát a közvetlen főpolgármester-választással, de gyakorlatilag államosította az összes fővárosi fejlesztést - jelentette ki.
Budapest a gazdasági teljesítményének a töredékét sem kapja vis...
2018-10-10 14:21:33
Metafizikai egyedüllét
... hátrahagyod és a középpontod mindig egyedül áll.

Az egyetemes nagy káprázat, a maha-maya az, ami fenntartja a személyek és tárgyak sokaságának a ,,szemlélőtől független" látszatát, hogy az ember létálmában megfeledkezzen az egyedüllét igazságáról.

Egy tudatállapot álomjellege abban áll, hogy aktuális létrendi helyzetére nincs rálátása, vagyis, hogy...
2018-10-07 06:09:42
Bertók László
... a kő?
A szándék és a tett közötti rés?

Csak a habitus? Az én vagy nem én?
Az érzékekben a pillanatok?
A megfeszül néhány ki tudja gén,
s a meghazudtolni a látszatot?

Vagy a józan ész? Az így úgy a vég?
A mindent befedő semmi? A por?
Az, ahogy megpróbálsz repülni még,
s elszáll a perc belőled, amikor?


...
2018-09-25 19:59:58
1 2 3 .................110 111 .........165 166 .........219 220 221 
Címkék: Váradi Krisztina, Bertók László, legáldozatkészebb jegyek, látszat mutatja, látszólagos gyengeségben, látszatot keltjük, bukott emberiség, látszat szerint, embereket külsejük, használt gépkocsit, dukkózása szerint, borítólapja után, teremtés könyvében&#8221, látszat mögött, fizikai távollétet, lélek függetlenségével, látszat ellenére, koncentrációs táborban, 2002-es választásokat, felére süllyedt, alku keretében, önkormányzatiság látszatát, összes fővárosi, gazdasági teljesítményének, középpontod mindig, egyetemes nagy, ember létálmában, egyedüllét igazságáról, tudatállapot álomjellege, tett közötti, megfeszül néhány, mindent befedő, perc belőled, teljesítményének, függetlenségével, választásainkért, önkormányzatiság, tulajdonképpen, államosítottak, megfeledkezzen, főpolgármester, gyakorlatilag, választásokat, meghazudtolni, összetéveszti, felkészültebb, koncentrációs, államosította, függetlensége, választással, gyengeségben, nagycsaládos, költségvetés, tudatállapot, felelősséget, indoklásakor,
© 2013 TVN.HU Kft.