Belépés
Győzelmével fellépett a harmadik helyre a ZTE FC
Az ötödik fordulóval folytatódott a labdarúgó NB I OTP Bank Liga, a ZTE FC pedig egyik vidéki riválisát, a Diósgyőr csapatát látta vendégül. A ZTE FC megérdemelten tartotta otthon a három pontot és fellépett a harmadik helyre a tabellán.
*
ZTE FC - Diósgyőri VTK 3-1(2-1)
Zalaegerszeg, 2825 néző. Jv.: Antal P. (Tóth II., Horváth Z.).
ZTE FC: Demjén - ...
2020-09-27 14:15:10
Az én szén bányász Apukám
... MINDENT!
Öt éves lehettem talán, amikor egy kövekkel megpakolt műanyag dömpert toltam meredek pécsi utcánk, a Mecsek lábában csöndben megbújó Rodostó utca teteje felé. Apukám segíteni akart, mert látta, hogy nagyon kínlódok a dömperrel, de én öntudatosan visszautasítottam.
- Ezt nekem kell!- mondtam, hogy nem sokkal később már diadalittasan kiabáljam világgá: SIKERÜLT!|...
2020-09-25 06:22:28
150 éves a győri zsinagóga
... abdai ártérig. Talán egy órára sem volt a haláltól.
1944 januárjában, amikor a “Nem tudhatom" című versét, a magyar irodalom egyik legmegrázóbb költeményét írta, már tudta és látta a magyar zsidóság tragédiáját. A zsinagóga ami mellett halála előtt elhaladt, akkor már üresen állt és az egykor erős közösség, mely a zsinagógát építette, a holokauszt tragédiája után ...
2020-09-23 06:30:57
Egy szemtanú beszámolója Pio atya utolsó órairól
... köszönetet mondjak Pio atyának. Kezet csókoltam neki, és megköszöntem imáit és irántam való szeretetét. ,,Boldog vagy?" - kérdezte. ,,Nagyon" - feleltem. Pio atya látta, ahogy felcseperedtem. Más kolostorokban voltam, húsz évig Foggiában éltem, de gyakran meglátogattam itt; sokszor hoztam másokat is.
Három hónappal a halála előtt kerültem ide...
2020-09-22 12:34:06
EGY FALEVÉL BÖLCSESSÉGE Megkérdeztem a levelet, hogy fél-e,
... nem korlátoz.
Én magam is az egész fa vagyok, és amikor visszamegyek a talajba, továbbra is táplálni fogom a fát. Tehát egyáltalán nem aggódom."
Aznap szél fújt, és egy idő után láttam, hogy a levél elhagyja az ágat és lebeg a földig, vidáman táncol, mert ahogy lebegett, már a fában látta magát. Boldog volt.
Lehajtottam a fejem, tudván, hogy sokat kell tanulnom a...
2020-09-22 09:11:29
Számadás
... vágyással tele félelem
Zuhant rám minden induláskor
A muszáj győzött, soha az értelem .
---Egy kereséssel tele élet a múlt
Egy futás,valami új után
De lehet szemem nem látta az utat
Vagy a cél lehetett rossz talán
Lehet agyam belső zugában
Más vagyok mint más egyáltalán.
---Egy új indulás,aztán csalódás
Mert a sors sokszor vissza v...
2020-09-21 18:34:31
Szent Máté apostol és evangélista 09.21
... zsidó emberek nem szívlelték. Ráadásul Máté a bűnös tevékenységéből meg is gazdagodott, mert mindenkitől a lehető legtöbb pénzt szedte be.
Jézust mindezek a dolgok nem érdekelték. Ő azt látta meg Mátéban, amit mások nem vettek észre. Meglátta, hogy ez a bűnös ember vágyakozik Isten irgalmára, megbocsátására. A leírás szerint Máté az őt megszólító Jézusnak azonnal engedelmesk...
2020-09-21 10:03:44
Évközi 25. vasárnap 09.20
... amikor egy gazda kora reggel kiment, hogy szőlőjébe munkásokat fogadjon. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, elküldte őket a szőlőjébe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy mások is ácsorognak ott tétlenül a piactéren. Ezt mondta nekik: ,,Menjetek ti is a szőlőmbe, és ami jár, megadom majd nektek." Azok el is mentek. Majd a hatodik és a kile...
2020-09-19 23:35:11
Amikor látható Isten kezének munkája
Amikor látható Isten kezének munkája

,,És látta Izráel az egyiptomiakat holtan a tenger partján. Amikor látta Izráel, hogy milyen nagy hatalommal bánt el az Úr Egyiptommal, félni kezdte a nép az Urat." (2Móz 14,30-31)

Ez a vers kétszer is mondja: ,,látta Izráel..."
Ezek az emberek irtózatos dolgokat láttak már szemeikkel. Látták, ami...
2020-09-19 07:57:42
Isten látása
... hatása alá kerüljön, mint ahogyan a bájos naplemente békét hoz a háborgó szívnek. Isten látása mindig átalakítja az emberi életet.
Jákób ,,átment a Jabbók révén" (1Móz 32,22), látta Istent, és Izráellé lett. Istentől kapott látomás alapján Gedeon a gyávából bátor harcossá lett. Tamás, miután látta Krisztust megváltozott a kételkedő követőből egy hűséges és odaadó t...
2020-09-18 07:09:48
1 2 3 ...................1982 1983 ..........2973 2974 ..........3963 3964 3965 
Címkék: FALEVÉL BÖLCSESSÉGE Megkérdeztem, Szent Máté, Bank Liga, Diósgyőri VTK, Antal, Tóth II, Horváth, Ráadásul Máté, harmadik helyre, győri zsinagóga, szemtanú beszámolója, ötödik fordulóval, három pontot, kövekkel megpakolt, magyar irodalom, magyar zsidóság, egykor erős, zsinagógát építette, holokauszt tragédiája, halála előtt, levél elhagyja, fában látta, muszáj győzött, sors sokszor, bűnös tevékenységéből, lehető legtöbb, bűnös ember, leírás szerint, gazda kora, dénárban megegyezett, egyiptomiakat holtan, tenger partján, vers kétszer, emberek irtózatos, bájos naplemente, háborgó szívnek, emberi életet, gyávából bátor, kételkedő követőből, tevékenységéből, megbocsátására, felcseperedtem, meglátogattam, kolostorokban, diadalittasan, egyiptomiakat, megérdemelten, visszamegyek, legmegrázóbb, folytatódott, megköszöntem, megkérdeztem, megváltozott, zalaegerszeg, győzelmével, januárjában, evangélista, gazdagodott, beszámolója, lehajtottam, öntudatosan, mindenkitől, egyiptommal, költeményét, bölcsessége, munkásokkal, megegyezett,
© 2013 TVN.HU Kft.