Belépés
Száz lélegeztetőgépet
Száz lélegeztetőgépet adományozott a kormány a vajdasági magyaroknak
A kormány száz lélegeztetőgépet és ugyanennyi, a betegek őrzésére szolgáló monitort adományozott a Vajdasági Klinikai Központnak - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken.
Szijjártó Péter azt mondta:
,,a mi esetünkben az ország és a nemzet határai nem esnek egybe, és mi a...
2020-11-26 20:19:09
Sajnálom, de
... megjelenésedre, a kellemetlenségedre vagy a mások véleményére gondolsz, képzeld el, hogy van szomszéd, fiú, apa, anya, nagypapa, nagypapa, nagynéni, nagybácsi vagy barát, akinek a lélegeztetőgépet felszerelt, intubált.
Teljesen egyedül meghalni anélkül, hogy bármelyik családtag közel kerülne az ágyhoz, nagyon szomorú.
🔵 Kérdezd meg magadtól: segítettél volna lega...
2020-09-06 23:28:33
Orbán Viktor: újabb tiltó intézkedések jönnek
... hanem minél több dolgot saját magunk tudjunk gyártani".
Megjegyezte: lélegeztetőgép-gyártásban Magyarország a világ élvonalába tartozik, és eljön majd az idő, amikor minden lélegeztetőgépet itthon gyártanak.
"Magyarországnak jó oka van arra, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban várjuk a vírus második hullámát, mint tettük márciusban" - jelentette ki a kormányf...
2020-09-01 13:14:56
Visszatérnek a határvédelmi szabályok
... azt is elmondta: tárgyalnak a hitelfizetési moratórium meghosszabbításról, nincs még döntés, de napirenden van a kérdés.
A kormány döntött arról is, hogy Kárpátaljára 50 lélegeztetőgépet juttatnak el, ezzel valamennyi kárpátaljai egészséget - ismertette a miniszter.
A további részletekről, a felkészülésről szombat reggel 7 órakor a határellenőrzési akciócsoport ülésé...
2020-08-28 20:47:21
Koronavírus - Lassul a járvány terjedése Belgiumban, de nő a halálesetek száma
... még 281 volt. Csütörtökön 42 új betegfelvételről adtak hírt és 30-an hagyhatták el gyógyultan a kórházakat. Hetvennégyen részesülnek intenzív ellátásban, közülük 42 esetben kell lélegeztetőgépet alkalmazni. Mindkét mutató valamelyest növekedett a hét eleje óta.
Sajtóértesülés szerint az SNCB belga vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy a járvány visszaszorítását célzó intézk...
2020-08-14 23:33:54
Koronavírus - Az orosz gyógyszeripar 2021-re havi több millió adagra tervezi felfuttatni a vakcinagyártást
... gyógyszergyárban. A termelést a kezdeti több százezerről 2021 elejére több millió dózisra tervezik felfuttatni.
Bejelentette azt is, hogy Oroszországban idén rekordmennyiségű, 12-15 ezer lélegeztetőgépet gyártanak majd.
Korábbi közlés szerint a novoszibirszki Vektor kutatóközpont által kifejlesztett vakcina gyártása novemberben indulhat be. Mihail Misusztyin miniszterel...
2020-08-03 12:42:14
Koronavírus - Szijjártó: Magyarország lélegeztetőgépekkel segít Kirgizisztánnak
... természetes, hogy most segítünk azoknak, akik nehéz helyzetben vannak, mert amikor "mi voltunk nehéz helyzetben, akkor ők segítettek nekünk".
Azt mondta: ezért most Kirgizisztánba 20 lélegeztetőgépet hoztak, mert az egészségügyi ellátórendszer kapacitásai lassan elérik a határaikat. Magyarországon az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzése érdekében nagyon kom...
2020-07-15 15:06:38
Koronavírus - ITM: jól vizsgázott a betegeken is tesztelt magyar lélegeztetőgép
... kezelésébe.
A Femtonics Kft. és a Semmelweis Egyetem kifejezetten az új koronavírus okozta légzési elégtelenség kezelésében is hatékony, nagy teljesítményű vírusszűrővel felszerelt lélegeztetőgépet fejlesztett ki, amelynek március végére készült el az első működő prototípusa.
A hazai fejlesztésű, számtalan újítást tartalmazó, nullszériában gyártott lélegeztetőgép a megfe...
2020-07-10 14:32:10
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... milliárd forintot fordított a béremelésre az év elejéig visszamenő 14 százalékos növeléssel, így 2010-hez képest 115 százalékkal nőtt a szociális átlagbér.

Párbeszéd: hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány?

Tordai Bence (Párbeszéd) azt kérdezte az egészségügyiért felelős minisztertől: hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány a járvány alatt? Mennyi van mos...
2020-06-29 16:22:48
ezért rendelt meg 16 ezer lélegeztetőgépet Kínából

Pánikolhatott a kormány, ezért rendelt meg 16 ezer lélegeztetőgépet Kínából - mondta a hvg.hu-nak egy egészségügyi szakértő. Ez kétszer annyi, mint amennyit Orbán Viktor bemondott mint szükséges mennyiséget, most próbálják eladni a felesleget. Kérdé...
2020-06-26 22:03:25
1 2 3 7 10 11 13 14 
Címkék: Orbán Viktor, Vajdasági Klinikai Központnak, Szijjártó Péter, Mihail Misusztyin, Femtonics Kft, Semmelweis Egyetem, Tordai Bence, járvány terjedése, halálesetek száma, orosz gyógyszeripar, vajdasági magyaroknak, kormány száz, betegek őrzésére, nemzet határai, mások véleményére, lélegeztetőgépet felszerelt, világ élvonalába, vírus második, hitelfizetési moratórium, kormány döntött, további részletekről, felkészülésről szombat, határellenőrzési akciócsoport, járvány visszaszorítását, kezdeti több, novoszibirszki Vektor, egészségügyi ellátórendszer, egészségügyi védekezéshez, első működő, hazai fejlesztésű, szociális átlagbér, egészségügyiért felelős, járvány alatt, egészségügyi szakértő, lélegeztetőgépet, betegfelvételről, visszaszorítását, határellenőrzési, rekordmennyiségű, gyógyszergyárban, kirgizisztánnak, vakcinagyártást, külügyminiszter, magyarországnak, lelkiállapotban, egészségügyiért, felkészülésről, lélegeztetőgép, kirgizisztánba, ellátórendszer, magyarországon, sajtóértesülés,
© 2013 TVN.HU Kft.