Belépés
Lavrov: a Líbiai Nemzeti Hadsereg kész az azonnali tűzszünetre
... a líbiai felek, noha elismerték, hogy a konfliktust fegyveres úton nem lehet megoldani, ezt a gyakorlatban nem érvényesítették.
Elmondta, hogy Oroszország és Törökország a líbiai tűzszünet elérésén dolgozik, és kifejezte reményét, hogy Ankara rá tudja venni a Tripoliban székelő kormányt a katonai műveletek beszüntetésére.
Líbia 2011-ben, Moammer Kadhafi diktátor megbukta...
2020-07-08 15:42:48
Líbia - Ankara: Washington vonakodik meghatározó szerepet vállalni a konfliktusban
... "Nyilvánvaló, hogy a Haftarnak nyújtott segítség elmélyíti Líbia instabilitását" - húzta alá.
Kalin a líbiai polgárháború kapcsán rámutatott, hogy a tripoli egységkormánynak a fenntartható tűzszünetet illetően van néhány előzetes feltétele. Ezek közül az egyik, hogy minden félnek vissza kell térnie a 2015 decemberében a marokkói Szkhíratban aláírt megállapodáshoz, aminek érte...
2020-06-25 17:52:07
Líbia - Török külügyminiszter: Egyiptom új béketerve "halva született"
...
Mevlüt Cavusoglu kifejtette: "se nem hihető, se nem őszinte" tűzszünetre szólítani az után, hogy a tripoli székhelyű, nemzetközileg elismert líbiai egységkormány erői az utóbbi időben harci sikereket értek el a tobruki ellenkormány oldalán küzdő Halífa Haftar tábornok csapataival szemben.
A tárcavezető hangsúlyozta, ha fegyvernyugvás aláírásáról van szó, akkor arra minde...
2020-06-10 19:23:27
Putyin és Erdogan Líbiáról, Szíriáról és a járvány utáni nyitásról egyeztetett
...
A két vezető aggodalmának adott hangot a Líbiában folyó katonai összecsapások hevessége és az áldozatok nagy száma miatt. Putyin hangsúlyozta a líbiai tűzszünet meghirdetésének és az országon belüli párbeszéd felújításának fontosságát, a berlini konferenciának az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2510-es határozata által jóváhagyott döntései alapján.
Putyin és Erdogan hangoztatta...
2020-06-10 18:32:47
Kreml: Putyin és Merkel szerint nem történt haladás a minszki megállapodások megvalósításában
... Minszkben elért megegyezés megvalósítása érdekében.
Mindkét vezető aggodalmának adott hangot a líbiai harci cselekmények eszkalációja miatt is. Hangsúlyozták, hogy nincs alternatívája a tűzszünet mielőbbi kihirdetésének és az ENSZ égisze alatt megtartandó tárgyalások elindításának. Az orosz fél pozitívan értékelte Egyiptom közvetítési erőfeszítéseit a január 19-i berlini nemz...
2020-06-09 22:39:39
Líbia - Erdogan: Törökország és a líbiai egységkormány szélesíti együttműködését
... tárgyalási lehetőséget, legyen bármekkora is a nyomás.
Az ENSZ helyi missziója (UNSMIL) a hét elején még azt jelentette be: a szemben álló felek megegyeztek abban, hogy újrakezdik a tűzszüneti tárgyalásokat.
Szarrádzs végül közölte: ott akarja látni Törökországot és a török cégeket Líbia újjáépítésénél.
A líbiai kormányfő néhány órával azután kezdett újabb tárgyalá...
2020-06-04 19:23:29
Líbia - EU: elengedhetetlen a harcok beszüntetése, a tartós tűzszünet elfogadása és a tárgyalások folytatása
... miniszterelnök kormánya nyitottságáért az iránt, hogy aktívan részt vegyen az úgynevezett berlini folyamat célkitűzéseinek - egyebek mellett a megbékéléshez szükséges fegyverembargó és tűzszünet betartásának - megvalósításában, valamint az ENSZ által vezetett tárgyalásokban.
Hangsúlyozta: az Európai Unió elkötelezett a líbiai válság politikai megoldása mellett a felek közötti...
2020-05-19 13:22:21
Ankara szerint a földközi-tengeri politikáját elítélő öt állam létrehozta "a gonoszok szövetségét"
... tiszteletben az ENSZ-nek az észak-afrikai állammal szemben elrendelt fegyverembargóját. A líbiai konfliktus szereplőit pedig sürgették, hogy tartsák be a ramadán iszlám böjti hónap alatt a tűzszünetet.
Hami Aksoy szerint az Egyesült Arab Emírségeket, amelynek "semmi köze a Földközi-tengerhez", a Törökország-ellenesség hozta össze a többi országgal. A szóvivő azt is írta, hogy...
2020-05-12 17:42:04
Koronavírus - Borrell: köszönet illeti a visegrádi országokat a Líbiának biztosított támogatásért
... tartott online sajtótájékoztatóján szomorúnak nevezte, hogy az összecsapások a járvány kitörése ellenére folytatódnak és fokozódnak az észak-afrikai országban.
Kijelentette: azonnali tűzszünetre van szükség a konfliktus lezárásához és a politikai folyamat elindításához. Mihamarabb stabilizálni kell a líbiai helyzetet, ellenkező esetben a növekvő migrációs nyomás kockázatával ...
2020-04-22 21:09:08
Koronavírus - A járvány elleni küzdelemről tárgyalt a török, a német, a francia és a brit vezető
... fokozódó atrocitásai nyom...
2020-03-17 18:36:48
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Líbiai Nemzeti Hadsereg, Erdogan Líbiáról, Moammer Kadhafi, Mevlüt Cavusoglu, Halífa Haftar, ENSZ Biztonsági Tanácsa, Európai Unió, Hami Aksoy, Egyesült Arab Emírségeket, azonnali tűzszünetre, járvány utáni, minszki megállapodások, líbiai egységkormány, harcok beszüntetése, tartós tűzszünet, tárgyalások folytatása, földközi-tengeri politikáját, gonoszok szövetségét, visegrádi országokat, járvány elleni, brit vezető, líbiai felek, konfliktust fegyveres, líbiai tűzszünet, katonai műveletek, líbiai polgárháború, tripoli egységkormánynak, fenntartható tűzszünetet, 2015 decemberében, marokkói Szkhíratban, tripoli székhelyű, utóbbi időben, tobruki ellenkormány, tárcavezető hangsúlyozta, áldozatok nagy, országon belüli, berlini konferenciának, líbiai harci, tűzszünet mielőbbi, január 19-i, szemben álló, tűzszüneti tárgyalásokat, török cégeket, líbiai kormányfő, úgynevezett berlini, megbékéléshez szükséges, líbiai válság, felek közötti, észak-afrikai állammal, líbiai konfliktus, ramadán iszlám,
© 2013 TVN.HU Kft.