Belépés
Ribizlibor 1.
Ribizlibor 1.
Elkészítése: Kb. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, és csumástól összezúzzuk. Ráöntünk 4 l vizet, belekeverünk 1 kg cukrot, és letakarva 4-5 napig állni hagyjuk. Ekkor leszűrjük, sűrűjét 1-2 liter vízzel átmossuk, és ezt is a többi léhez szűrjük. Hozzákeverünk 2 kg cukrot, demizsonba öntjük, kotyogóval ledugaszoljuk, és az edényt langyos helyre állítjuk. Két-három hé...
2010-09-21 04:59:52
Ribiszkebor
Ribiszkebor
A fehér ribiszke jóval zamatosabb, ízletesebb, mint a piros, ezért a kettőt tanácsos keverten felhasználni. Fehér ribiszkéből úgy készítünk bort, hogy 3 kg ribiszkét összezúzunk (lebogyózni nem szükséges), hozzáteszünk 2 l vizet, a fajélesztőt és 1 g tápsót. A cefrét így hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 300 g cukrot 1 l...
2010-09-21 04:59:31
Feketeribizli bor 3.
Feketeribizli bor 3.
Elkészítése: 3 kg feketeribiszkét lebogyózunk, hozzáadunk 20 dkg cukrot, és 1. 5 l forró vízzel felfőzzük. A keveréket rövid ideig forraljuk. Kihűlés után 1 g élesztő tápsót és fajélesztőt adunk hozzá. A cefrét 1 napig zárt edényben hagyjuk erjedni, majd kipréseljük, és 2 részletben hozzáadunk 1. 5 kg cukrot, 1. 5 l vízben oldva. Kierjedés után a bort ...
2010-09-21 04:57:25
Feketeribizli bor 2.
Feketeribizli bor 2.
Elkészítése: Az érett ribizkét megmossuk, összezúzzuk, és 2-3 napig előerjesztjük, majd kipréseljük. 1 l léhez 2 l vizet és 1 kg. cukrot adunk. A cukrot meleg vízben oldjuk fel. A vizet tölthetjük a visszamaradt cefrére, és 1 napi ázás után ismét kipréseljük, majd a léhez töltjük víz helyett. Az így nyert lé-keveréket kotyogóval ellátott demizsonba töl...
2010-09-21 04:56:59
Fehérribizli-bor
Fehérribizli-bor
Elkészítése: 3 kg fehér ribiszkét összezúzunk (lebogyózni nem szükséges), hozzáteszünk 2 l vizet, a fajélesztőt és 1 g élesztő tápsót. A cefrét így hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 30 dkg cukrot 1 l vízben oldva.
Az egyéb műveletek, az iskolázás stb. a szokásosak. A fehér ribiszke jóval zamatosabb, ízletesebb, ...
2010-09-21 04:56:18
Narancsbor 2.
Narancsbor 2.
Elkészítés ideje: 40 perc + 2-3 hét Nehézség: 1
Hozzávalók: 10 db narancs, 1 kg cukor, 3 l víz
Elkészítése: A jól megmosott narancsokat héjastól felszeleteljük, uborkásüvegbe tesszük. A cukrot a vízben felforraljuk, a narancsra öntjük. Az üveget hólyagpapírral lekötjük, vizesruhát borítunk rá. Ha megindul az erjedés (zavarossá válik az ita...
2010-09-21 04:55:34
Mézbor 2.
Mézbor 2.
Előkészítés: 50 perc + 2-3 hét Nehézség: 1
Elkészítése: 1 kg tiszta mézet, vagy 1, 5 kg. hulladékmézet 1 l. forró vízben feloldunk. A tiszta oldathoz 1 l. alma vagy rebarbara levet öntünk és kb. 25 C fokra melegítjük. Hozzáadunk 10 g. citromsavat vagy borkősavat, fajélesztővel beoltjuk és minden liter léhez még 0, 5 g. ammóniumszulfátot (gyógyszertá...
2010-09-21 04:54:32
Meggybor 5.
Meggybor 5.
A csonthéjas gyümölcsök közül kétségtelenül a meggy szolgáltatja a legkiválóbb gyümölcsbort. Főként a sötét húsú cigánymeggy nagyon jó nyersanyaga a csemege meggybornak, melynek különleges, mély, rubinvörös színe, finom, fűszeres íze és illata a Portói boréra emlékeztet.
Meggybor készítésére számos recept van, de egy közös bennük: föltétlenül szükséges az e...
2010-09-21 04:53:44
Meggybor 4.
Meggybor 4.
Meggybor készítésére számos recept van, de egy közös bennük: föltétlenül szükséges az előerjesztés a szín- és a zamatanyagok jobb kivonódása érdekében.
A meggyet megmossuk, szárát letépjük, és megzúzzuk a magvak egy részével (10-30%-ával) együtt, ez ugyanis kellemes, kesernyés mandula-ízt és - illatot ad a bornak. A zúzatot 2 napig előerjesztjük, de ezután...
2010-09-21 04:53:21
Meggybor 3.
Meggybor 3.
Elkészítése: A teljesen érett, hullott (de nem rohadt, penészes) meggyet is felhasználhatjuk bornak. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, vagy csak jól összezúzzuk, vödörbe tesszük, és 4 l meggyléhez 4 l vizet, 1 kg cukrot keverve langyos helyen, lefedve kb. egy hétig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. Ha kimagozott meggyből készítjük, akkor néhány mago...
2010-09-21 04:52:41
1 2 3 ......6983 6984 ....10407 10408 10409 10474 10475 ...13965 13966 13967 
Címkék: többi léhez, edényt langyos, fehér ribiszke, kettőt tanácsos, keveréket rövid, érett ribizkét, cukrot meleg, vizet tölthetjük, visszamaradt cefrére, léhez töltjük, egyéb műveletek, vízben felforraljuk, narancsra öntjük, üveget hólyagpapírral, tiszta oldathoz, csonthéjas gyümölcsök, meggy szolgáltatja, legkiválóbb gyümölcsbort, sötét húsú, csemege meggybornak, közös bennük, zamatanyagok jobb, meggyet megmossuk, teljesen érett, gyümölcsöt megmossuk, hétig állni, felhasználhatjuk, feketeribiszkét, felszeleteljük, hólyagpapírral, feketeribizli, hulladékmézet, hozzákeverünk, ledugaszoljuk, uborkásüvegbe, előerjesztjük, fajélesztővel, kétségtelenül, hozzáteszünk, visszamaradt, előerjesztés, fehérribizli, belekeverünk, felforraljuk, szolgáltatja, felhasználni, gyümölcsbort, zamatanyagok, elkészítése, narancsokat, lepréseljük, készítésére, ribiszkebor, ribiszkéből, összezúzunk, fajélesztőt, összezúzzuk, kipréseljük, föltétlenül, legkiválóbb, citromsavat, lebogyózunk, meggybornak, cigánymeggy, nyersanyaga, gyógyszertá, előkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.