|
|
|
Mindig érvényes a szabály, a gyermek példaképe a szülő, vagyis bennünket másolnak. Megkezdődött a mindennapos iskolába járás. A szülők és a nagyszülők szeretnék, ha a tanulók jól végeznék ezt az iskolaévet is. Sokan nem tudják, hogy ez nem csak a tehetségtől függ, a napi táplálkozás is jelentős szerepet játszik. Ezen belül különösen fontos a reggeli. Itt van a probléma.
Statis... |
2010-09-22 22:12:10 |
|
|
|
|
|
|
... |
2010-09-22 21:20:23 |
|
|
|
|
|
|
Simon Lajos
Isten csecsemője
Engem már Isten táplál, jó, meleg tejecskével,
mert elhullt a fogam kétszer, s újat már nem teremt,
s hogy mosolyogjon, csúszok, kúszok előtte,
ébredés után nevét kiáltozom.
Térde a lovam, még hiszek a Pegazusban,
simogatom vagy tépem fehér sörényét,
kezemre dádát ver, ... |
2010-09-22 20:58:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
* 2 kg alma
* 1 l tej
* 40 dkg liszt
* 2 ek zsemlemorzsa
* sütőmargarin
* 4 ek fahéj
* 6 darab tojás
* 6 ek cukor
* 4 ek porcukor
* 2 csipet só
Elkészítés
Az almát lehámozzuk, magházát kivájjuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A tepsit kik... |
2010-09-22 20:52:51 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 6 tojás
* 6 ek cukor
* 1 citrom reszelt héja
* 6 ek darált dió
* 4 ek darált keksz
* vaj
Mártáshoz:
* 1/2 l tej
* 3 ek dió
* 1 cs vaníliás cukor
* 3/4 cs főzés nélkül készíthető vanília ízű pudingpor
* 1 tk diópálinka (vagy rum)
[/c... |
2010-09-22 20:51:43 |
|
|
|
|
|
|
LÁSZLÓFFY CSABA
Három barokk
Barocci*
A védelem a skorpió-vigyor
ellen, rőtrozsda pókháló-halálba
gabalyodó, földszürke, viaszsárga
földi lét... Mire új borod kiforr,
Barocci mester, megtérhetsz unott
Urbinódba, a tompa fénybe hulló
színekhez s álmodhoz. Az el nem múló
pillanat (amiért élsz, jól tudod) |... |
2010-09-22 20:48:37 |
|
|
|
|
|
|
Rózsaszörp (különlegesség)
A piros, illatos rózsaszirmokból készítjük.
Elkészítése: Harminc dkg szirmot 2 l hideg vízzel felteszünk főni, és addig forraljuk, amíg a víz megpirosodik, a szirmok pedig színtelenek lesznek. Ekkor a levet szűrőbe tett tüllön átszűrjük, a levével azonos mennyiségű cukorral kb. 15 percig főzzük, kiforrázott üvegekbe töltjük, lekötjük vagy du... |
2010-09-22 20:47:15 |
|
|
|
|
|
|
Ribiszkeszörp
Hozzávalók: piros és fehér ribiszke (vagy csak fekete ribiszke) tetszés szerinti mennyiségben, 1 l gyümölcsléhez: 1 kg cukor, 5 dl víz, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum. Kissé munkaigényes.
Elkészítése: A gyümölcsöt szárastól langyos vízbe tesszük, és fél óráig áztatjuk. Ezután váltott vízben többször megmossuk, lecsöpögtetjük. Villával lehúzzuk a szemek... |
2010-09-22 20:45:33 |
|
|
|
|