|
|
|
Puncslikőr 1.
Hozzávalók: 8 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 db citrom, 1 db narancs, 1 l tea, 2 ek rum.
Elkészítése: Főzzünk 1 l középerősségű teát, 5 tojás sárgáját, 3 egész tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk, teszünk bele 1 citrom, 1 narancs levét és reszelt héját. Ha habos, feleresztjük a teával, és kihűlésig keverjük; azután folytonos erős keverés közt felfőz... |
2010-09-21 06:09:04 |
|
|
|
|
|
|
Narancslikőr 1.
Hozzávalók: 14 dkg narancshéj, 1 l szesz, 1. 5 kg cukor.
Elkészítése: A narancsnak csak a vékony sárga héját használjuk. A szeszben a narancshéj 14 napig áll. A cukrot a vízben hidegen oldjuk fel, és azután öntjük a narancsra. szűrőpapíron átszűrjük, és jól zárható üvegekbe tesszük.
Narancslikőr 2.
Elkészítése: 1 kg cukorból 1 l vízzel szirup... |
|
2010-09-21 05:59:32 |
|
|
|
|
|
|
Meggylikőr 1.
Hozzávalók: 1 kg meggy, 1 l szesz, 1, 5 rúd vanília, 1, 5 kg cukor, 0, 5 dl rum, 4-5 szem szegfűszeg, 1 cső fahéj.
Elkészítése: A meggyet magvastól megtörjük, leöntjük 1 l tiszta szesszel, 5 hétig állni hagyjuk, szűrőpapíron átszűrjük, és jól zárható üvegekbe tesszük.
Meggylikőr 2.
Elkészítése: 50 dkg szárától megtisztított, összetört, előzőleg... |
2010-09-21 05:57:17 |
|
|
|
|
|
|
Meggylelke rummal
Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 l italhoz: 300 ml erjesztett meggylé, 200 ml magkivonat, 300 ml cukorszörp, 20 ml 40 fokos rum, 100 ml szesz és 1 liter mennyiségig víz.
Elkészítése: Ha színe nem elég tetszetős, még hozzáadunk kevés áfonya-, szeder- vagy feketecseresznye- levet.
Erjesztett lé: 1 kg-nyi meggyet megtisztítunk, kimagozzuk, kiss... |
|
2010-09-21 05:56:52 |
|
|
|
|
|
|
Martini 2.
Hozzávalók: 1/2 kg rizs, (lehet törmelékes is), 2 csomag szárított élesztő, 5 cm fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 2 db citrom karikára vágva, 1,5 kg cukor, 2 evőkanál tinktúra amara, (gyógyszertárban kapható)
Elkészítése: A cukorból és 3 liter vízből szirupot főzünk, majd lehűtjük. Beletesszük a többi hozzávalót + 2 liter v... |
|
2010-09-21 05:53:10 |
|
|
|
|
|
|
Likőrök eszenciával
Elkészítése: 1/4 l 96 fokos alkoholhoz 1/2 l vizet, 1/2 kg cukrot, 1 dkg eszenciát veszünk. A szirupot megfőzzük, kihűlés után hozzáadjuk az alkoholt és az eszenciát. Pár hétig érleljük.... |
2010-09-21 05:51:44 |
|
|
|
|
|
|
Kvasz
Hozzávalók: 15 l. víz, 80 dkg. cukor, 20 dkg. mazsola, 25 g. élesztő 2 citrom és fél kanál szódabikarbóna
Elkészítése: A cukrot, a felszeletelt citromot, és a mazsolát megfelelő nagyságú edénybe tesszük, és a forralt vízzel leforrázzuk, majd az edényt lefedjük. Mikor a víz már langyos beletesszük a vízzel hígított élesztőt és a szódabikarbónát. Így hagyjuk 12 ó... |
2010-09-21 05:51:04 |
|
|
|
|
|
|
Kávélikőr 1.
Hozzávalók: 12, 5 dkg pörkölt kávé, 25 dkg cukor, 1/2 rúd vanília, 8 dl szesz.
Elkészítése: Egy nyolcad kg kávét megdarálva megfőzünk 3 dl vízben. Ha megfőtt, leszűrjük, teszünk bele 25 dkg cukrot, 1/2 rúd vaníliát szitálva és 8 dl tiszta szeszt. Azután üvegekbe töltjük, 2 napig állni hagyjuk, és tiszta ruhán átszűrjük.
Kávélikőr 2.
Elkészítése:... |
2010-09-21 05:49:37 |
|
|
|
|
|
|
Kálmoslikőr
Elkészítése: 5 dkg kálmosgyökeret, 5 g szegfűszeget 8 napig 1 l alkoholba áztatunk, mialatt többször felrázzuk. Ezután leszűrjük és hozzáadunk 1 kg cukorból készített szirupot. Fogyasztás előtt még pár napig érleljük.... |
2010-09-21 05:49:11 |
|
|
|
|
|
|
Kajszibaracklikőr
Elkészítése: 15-20 érett barackot feldarabolunk, miután magját kivettük. A magokat megtörjük, s kb. felének a belét félretesszük. A barackot és a másik fele magot kissé összezúzzuk, üvegkannába tesszük s hozzáadunk 50 dk porcukrot, valamint 1/2 l szeszt vagy jó minőségű pálinkát. Lekötjük celofánnal, és meleg helyen tartjuk, amíg a gyümölcs leül az aljára... |
2010-09-21 05:48:52 |
|
|
|
|