Belépés
Puncslikőr
Puncslikőr 1.
Hozzávalók: 8 db tojás, 25 dkg porcukor, 1 db citrom, 1 db narancs, 1 l tea, 2 ek rum.
Elkészítése: Főzzünk 1 l középerősségű teát, 5 tojás sárgáját, 3 egész tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk, teszünk bele 1 citrom, 1 narancs levét és reszelt héját. Ha habos, feleresztjük a teával, és kihűlésig keverjük; azután folytonos erős keverés közt felfőz...
2010-09-21 06:09:04
Narancslikőr
Narancslikőr 1.
Hozzávalók: 14 dkg narancshéj, 1 l szesz, 1. 5 kg cukor.
Elkészítése: A narancsnak csak a vékony sárga héját használjuk. A szeszben a narancshéj 14 napig áll. A cukrot a vízben hidegen oldjuk fel, és azután öntjük a narancsra. szűrőpapíron átszűrjük, és jól zárható üvegekbe tesszük.
Narancslikőr 2.
Elkészítése: 1 kg cukorból 1 l vízzel szirup...
2010-09-21 05:59:32
Meggylikőr
Meggylikőr 1.
Hozzávalók: 1 kg meggy, 1 l szesz, 1, 5 rúd vanília, 1, 5 kg cukor, 0, 5 dl rum, 4-5 szem szegfűszeg, 1 cső fahéj.
Elkészítése: A meggyet magvastól megtörjük, leöntjük 1 l tiszta szesszel, 5 hétig állni hagyjuk, szűrőpapíron átszűrjük, és jól zárható üvegekbe tesszük.
Meggylikőr 2.
Elkészítése: 50 dkg szárától megtisztított, összetört, előzőleg...
2010-09-21 05:57:17
Meggylelke rummal
Meggylelke rummal
Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 l italhoz: 300 ml erjesztett meggylé, 200 ml magkivonat, 300 ml cukorszörp, 20 ml 40 fokos rum, 100 ml szesz és 1 liter mennyiségig víz.
Elkészítése: Ha színe nem elég tetszetős, még hozzáadunk kevés áfonya-, szeder- vagy feketecseresznye- levet.
Erjesztett lé: 1 kg-nyi meggyet megtisztítunk, kimagozzuk, kiss...
2010-09-21 05:56:52
Martini 2.
Martini 2.
Hozzávalók: 1/2 kg rizs, (lehet törmelékes is), 2 csomag szárított élesztő, 5 cm fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 2 db citrom karikára vágva, 1,5 kg cukor, 2 evőkanál tinktúra amara, (gyógyszertárban kapható)
Elkészítése: A cukorból és 3 liter vízből szirupot főzünk, majd lehűtjük. Beletesszük a többi hozzávalót + 2 liter v...
2010-09-21 05:53:10
Likőrök eszenciával
Likőrök eszenciával
Elkészítése: 1/4 l 96 fokos alkoholhoz 1/2 l vizet, 1/2 kg cukrot, 1 dkg eszenciát veszünk. A szirupot megfőzzük, kihűlés után hozzáadjuk az alkoholt és az eszenciát. Pár hétig érleljük....
2010-09-21 05:51:44
Kvasz
Kvasz
Hozzávalók: 15 l. víz, 80 dkg. cukor, 20 dkg. mazsola, 25 g. élesztő 2 citrom és fél kanál szódabikarbóna
Elkészítése: A cukrot, a felszeletelt citromot, és a mazsolát megfelelő nagyságú edénybe tesszük, és a forralt vízzel leforrázzuk, majd az edényt lefedjük. Mikor a víz már langyos beletesszük a vízzel hígított élesztőt és a szódabikarbónát. Így hagyjuk 12 ó...
2010-09-21 05:51:04
Kávélikőr
Kávélikőr 1.
Hozzávalók: 12, 5 dkg pörkölt kávé, 25 dkg cukor, 1/2 rúd vanília, 8 dl szesz.
Elkészítése: Egy nyolcad kg kávét megdarálva megfőzünk 3 dl vízben. Ha megfőtt, leszűrjük, teszünk bele 25 dkg cukrot, 1/2 rúd vaníliát szitálva és 8 dl tiszta szeszt. Azután üvegekbe töltjük, 2 napig állni hagyjuk, és tiszta ruhán átszűrjük.
Kávélikőr 2.
Elkészítése:...
2010-09-21 05:49:37
Kálmoslikőr
Kálmoslikőr
Elkészítése: 5 dkg kálmosgyökeret, 5 g szegfűszeget 8 napig 1 l alkoholba áztatunk, mialatt többször felrázzuk. Ezután leszűrjük és hozzáadunk 1 kg cukorból készített szirupot. Fogyasztás előtt még pár napig érleljük....
2010-09-21 05:49:11
Kajszibaracklikőr
Kajszibaracklikőr
Elkészítése: 15-20 érett barackot feldarabolunk, miután magját kivettük. A magokat megtörjük, s kb. felének a belét félretesszük. A barackot és a másik fele magot kissé összezúzzuk, üvegkannába tesszük s hozzáadunk 50 dk porcukrot, valamint 1/2 l szeszt vagy jó minőségű pálinkát. Lekötjük celofánnal, és meleg helyen tartjuk, amíg a gyümölcs leül az aljára...
2010-09-21 05:48:52
1 2 3 ......6983 ....10402 10403 10404 10474 10475 ...13965 13966 
Címkék: narancsnak csak, vékony sárga, vízben hidegen, meggyet magvastól, többi hozzávalót, szirupot megfőzzük, felszeletelt citromot, mazsolát megfelelő, forralt vízzel, edényt lefedjük, vízzel hígított, magokat megtörjük, belét félretesszük, másik fele, gyümölcs leül, feketecseresznye, gyógyszertárban, szódabikarbónát, kálmosgyökeret, szódabikarbóna, megtisztítunk, középerősségű, megtisztított, feldarabolunk, félretesszük, narancslikőr, feleresztjük, szegfűszeget, szűrőpapíron, felszeletelt, elkészítése, eszenciával, porcukorral, kálmoslikőr, beletesszük, üvegkannába, leforrázzuk, mennyiségig, összezúzzuk, hozzáadjuk, narancshéj, használjuk, hozzávalók, alkoholhoz, cukorszörp, szegfűszeg, hozzáadunk, magkivonat, erjesztett, meggylelke, kimagozzuk, meggylikőr, puncslikőr, törmelékes, hozzávalót, narancsnak, megdarálva, fogyasztás, celofánnal, szárított, kávélikőr, készített, leszűrjük, megtörjük, alkoholba, magvastól, átszűrjük, összetört, tetszetős, porcukrot, felrázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.