|
|
|
Kávélikőr 1.
Hozzávalók: 12, 5 dkg pörkölt kávé, 25 dkg cukor, 1/2 rúd vanília, 8 dl szesz.
Elkészítése: Egy nyolcad kg kávét megdarálva megfőzünk 3 dl vízben. Ha megfőtt, leszűrjük, teszünk bele 25 dkg cukrot, 1/2 rúd vaníliát szitálva és 8 dl tiszta szeszt. Azután üvegekbe töltjük, 2 napig állni hagyjuk, és tiszta ruhán átszűrjük.
Kávélikőr 2.
Elkészítése:... |
2010-09-21 05:49:37 |
|
|
|
|
|
|
Kálmoslikőr
Elkészítése: 5 dkg kálmosgyökeret, 5 g szegfűszeget 8 napig 1 l alkoholba áztatunk, mialatt többször felrázzuk. Ezután leszűrjük és hozzáadunk 1 kg cukorból készített szirupot. Fogyasztás előtt még pár napig érleljük.... |
|
2010-09-21 05:49:11 |
|
|
|
|
|
|
Kajszibaracklikőr
Elkészítése: 15-20 érett barackot feldarabolunk, miután magját kivettük. A magokat megtörjük, s kb. felének a belét félretesszük. A barackot és a másik fele magot kissé összezúzzuk, üvegkannába tesszük s hozzáadunk 50 dk porcukrot, valamint 1/2 l szeszt vagy jó minőségű pálinkát. Lekötjük celofánnal, és meleg helyen tartjuk, amíg a gyümölcs leül az aljára... |
2010-09-21 05:48:52 |
|
|
|
|
|
|
Grog
Hozzávalók: 1, 5 l tea, 1 karika citrom, 1 karika narancs, 18 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl vanílialikőr, 3-4 szem szegfűszeg.
Elkészítése: Másfél l teához teszünk 18 dkg cukrot, 1 dl rumot, szelet narancsot, 1 szelet citromot, pár szem szegfűszeget, ezeket felforraljuk, és poharakba öntjük.... |
|
2010-09-21 05:47:48 |
|
|
|
|
|
|
Fügelikőr
Hozzávalók (kb. 0. 5 literhez): 250 g érett füge, 20 g friss gyömbér, 80 g fehér kandiscukor, 0. 5 l vodka
Elkészítése: A meghámozott fügét negyedeljük, a gyömbért felszeleteljük, és a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, szorosan lezárjuk. Világos helyen kb. 2 hónapig állni hagyjuk, alkalmanként megrázogatjuk. Először szitán, majd kávéfilteren átszűrjük, üveg... |
|
2010-09-21 05:47:27 |
|
|
|
|
|
|
Florio
Elkészítése: 1 l testes, lehetőleg édes vörös bor, 1/2 l 60 fokos szesz, 1 üveg üzleti meggyszörp, 1 kis üveg meggyeszencia, ízlés szerint keserűmandula-eszencia, ha nem elég édes, kevés cukorszörpöt adunk hozzá. rendre összeöntjük, palackozzuk, és 2-3 hétig érleljük.... |
2010-09-21 05:47:07 |
|
|
|
|
|
|
Diólikőr 1.
Hozzávalók: 15 db zöld dió, 1 l szesz, 8 szem szegfűszeg, fél késh. koriander. 1, 5 kg cukor, 1/2 kávéskanál fenyőmag.
Elkészítése: 15 db diót egész zölden darabokra vágunk, öntsünk rá 1 l tiszta szeszt, teszünk bele szegfűszeget, koriandert, fenyőmagot és 6 hétig állni hagyjuk. Tovább úgy járunk el, mint a gyümölcslikőröknél.
Diólikőr 2.
Hozzáva... |
2010-09-21 05:26:14 |
|
|
|
|
|
|
Erdei szederlikőr
Elkészítése: Az erdei szedret passzírozógépen áttörjük, és 1 l léhez 40 dkg cukrot, fél dkg fahéjat, fél dkg szegfűszeget, egy kis darab vaníliát téve tűzre tesszük, és 5 percig forraljuk. Amikor kihűlt fél liter tiszta szeszt keverünk hozzá, és üvegekbe öntjük. Két héten keresztül mindennap felrázzuk. Kétszeres vászonruhán való átszűrés után 3 dl konyakot... |
2010-09-21 05:24:45 |
|
|
|
|
|
|
Erdei szamóca- vagy málnalikőr 1.
Hozzávalók: 50 dkg málna vagy erdei szamóca, 43 dkg cukor, 3 dl alkohol
Elkészítése: Fél liter vízben melegítve feloldjuk a cukrot, majd langyosra hűtjük. Hozzáöntjük az alkoholt, meg annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadékunk legyen. Egy 5 l-es uborkás-üvegbe öntjük a gyümölcsöt, ráöntjük a szeszes oldatot és az üveget lekötve, időn-ké... |
2010-09-21 05:24:24 |
|
|
|
|
|
|
Csipkebogyólikőr 1.
Elkészítése: Egy üvegedénybe 1 liter tiszta szeszt öntünk, 60 dkg csipkebogyót megtisztítunk, szúrós, magvas közepét eltávolítjuk, és húsát egy apró lyukú húsdarálón három-négyszer átdaráljuk, majd hozzátesszük a szeszhez, s langyos helyen 2 hétig állni hagyjuk, naponta felrázzuk. Két hét múlva leszűrjük, és a szeszhez hozzáadunk 25 dkg cukorból, és 2 dl... |
2010-09-21 05:23:56 |
|
|
|
|