Belépés
Kávélikőr
Kávélikőr 1.
Hozzávalók: 12, 5 dkg pörkölt kávé, 25 dkg cukor, 1/2 rúd vanília, 8 dl szesz.
Elkészítése: Egy nyolcad kg kávét megdarálva megfőzünk 3 dl vízben. Ha megfőtt, leszűrjük, teszünk bele 25 dkg cukrot, 1/2 rúd vaníliát szitálva és 8 dl tiszta szeszt. Azután üvegekbe töltjük, 2 napig állni hagyjuk, és tiszta ruhán átszűrjük.
Kávélikőr 2.
Elkészítése:...
2010-09-21 05:49:37
Kálmoslikőr
Kálmoslikőr
Elkészítése: 5 dkg kálmosgyökeret, 5 g szegfűszeget 8 napig 1 l alkoholba áztatunk, mialatt többször felrázzuk. Ezután leszűrjük és hozzáadunk 1 kg cukorból készített szirupot. Fogyasztás előtt még pár napig érleljük....
2010-09-21 05:49:11
Kajszibaracklikőr
Kajszibaracklikőr
Elkészítése: 15-20 érett barackot feldarabolunk, miután magját kivettük. A magokat megtörjük, s kb. felének a belét félretesszük. A barackot és a másik fele magot kissé összezúzzuk, üvegkannába tesszük s hozzáadunk 50 dk porcukrot, valamint 1/2 l szeszt vagy jó minőségű pálinkát. Lekötjük celofánnal, és meleg helyen tartjuk, amíg a gyümölcs leül az aljára...
2010-09-21 05:48:52
Grog
Grog
Hozzávalók: 1, 5 l tea, 1 karika citrom, 1 karika narancs, 18 dkg cukor, 1 dl rum, 1 dl vanílialikőr, 3-4 szem szegfűszeg.
Elkészítése: Másfél l teához teszünk 18 dkg cukrot, 1 dl rumot, szelet narancsot, 1 szelet citromot, pár szem szegfűszeget, ezeket felforraljuk, és poharakba öntjük....
2010-09-21 05:47:48
Fügelikőr
Fügelikőr
Hozzávalók (kb. 0. 5 literhez): 250 g érett füge, 20 g friss gyömbér, 80 g fehér kandiscukor, 0. 5 l vodka
Elkészítése: A meghámozott fügét negyedeljük, a gyömbért felszeleteljük, és a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, szorosan lezárjuk. Világos helyen kb. 2 hónapig állni hagyjuk, alkalmanként megrázogatjuk. Először szitán, majd kávéfilteren átszűrjük, üveg...
2010-09-21 05:47:27
Florio
Florio
Elkészítése: 1 l testes, lehetőleg édes vörös bor, 1/2 l 60 fokos szesz, 1 üveg üzleti meggyszörp, 1 kis üveg meggyeszencia, ízlés szerint keserűmandula-eszencia, ha nem elég édes, kevés cukorszörpöt adunk hozzá. rendre összeöntjük, palackozzuk, és 2-3 hétig érleljük....
2010-09-21 05:47:07
Diólikőr
Diólikőr 1.
Hozzávalók: 15 db zöld dió, 1 l szesz, 8 szem szegfűszeg, fél késh. koriander. 1, 5 kg cukor, 1/2 kávéskanál fenyőmag.
Elkészítése: 15 db diót egész zölden darabokra vágunk, öntsünk rá 1 l tiszta szeszt, teszünk bele szegfűszeget, koriandert, fenyőmagot és 6 hétig állni hagyjuk. Tovább úgy járunk el, mint a gyümölcslikőröknél.
Diólikőr 2.
Hozzáva...
2010-09-21 05:26:14
Erdei szederlikőr
Erdei szederlikőr
Elkészítése: Az erdei szedret passzírozógépen áttörjük, és 1 l léhez 40 dkg cukrot, fél dkg fahéjat, fél dkg szegfűszeget, egy kis darab vaníliát téve tűzre tesszük, és 5 percig forraljuk. Amikor kihűlt fél liter tiszta szeszt keverünk hozzá, és üvegekbe öntjük. Két héten keresztül mindennap felrázzuk. Kétszeres vászonruhán való átszűrés után 3 dl konyakot...
2010-09-21 05:24:45
Erdei szamóca- vagy málnalikőr
Erdei szamóca- vagy málnalikőr 1.
Hozzávalók: 50 dkg málna vagy erdei szamóca, 43 dkg cukor, 3 dl alkohol
Elkészítése: Fél liter vízben melegítve feloldjuk a cukrot, majd langyosra hűtjük. Hozzáöntjük az alkoholt, meg annyi vizet, hogy 1 liternyi folyadékunk legyen. Egy 5 l-es uborkás-üvegbe öntjük a gyümölcsöt, ráöntjük a szeszes oldatot és az üveget lekötve, időn-ké...
2010-09-21 05:24:24
Csipkebogyólikőr
Csipkebogyólikőr 1.
Elkészítése: Egy üvegedénybe 1 liter tiszta szeszt öntünk, 60 dkg csipkebogyót megtisztítunk, szúrós, magvas közepét eltávolítjuk, és húsát egy apró lyukú húsdarálón három-négyszer átdaráljuk, majd hozzátesszük a szeszhez, s langyos helyen 2 hétig állni hagyjuk, naponta felrázzuk. Két hét múlva leszűrjük, és a szeszhez hozzáadunk 25 dkg cukorból, és 2 dl...
2010-09-21 05:23:56
1 2 3 ......6983 6984 ....10403 10404 10405 10474 10475 ...13965 13966 13967 
Címkék: magokat megtörjük, belét félretesszük, másik fele, gyümölcs leül, meghámozott fügét, gyömbért felszeleteljük, többi hozzávalóval, erdei szedret, szeszes oldatot, üveget lekötve, apró lyukú, szeszhez hozzáadunk, csipkebogyólikőr, passzírozógépen, kálmosgyökeret, felszeleteljük, megrázogatjuk, keserűmandula, megtisztítunk, meggyeszencia, feldarabolunk, kávéfilteren, hozzávalóval, szegfűszeget, alkalmanként, eltávolítjuk, félretesszük, hozzátesszük, cukorszörpöt, vanílialikőr, csipkebogyót, felforraljuk, folyadékunk, elkészítése, kálmoslikőr, üvegedénybe, meghámozott, kandiscukor, negyedeljük, összeöntjük, szederlikőr, üvegkannába, összezúzzuk, vászonruhán, palackozzuk, hozzáöntjük, málnalikőr, hozzávalók, szegfűszeg, meggyszörp, hozzáadunk, húsdarálón, fogyasztás, átdaráljuk, gyümölcsöt, koriandert, kávéskanál, fenyőmagot, celofánnal, megdarálva, porcukrot, átszűrjük, forraljuk, melegítve, darabokra, keresztül, mindennap, kétszeres, felrázzuk, feloldjuk, koriander,
© 2013 TVN.HU Kft.