Belépés
Cseresznye likőr
Cseresznye likőr 1.
Elkészítése: A cseresznyét magvastól megtörjük, leöntjük 1 l tiszta szesszel, 5 hétig állni hagyjuk, azután úgy járunk el vele, mint a narancslikőrrel.
Cseresznye likőr 2.
Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 1 l szesz, 1, 5 rúd vanília, 1, 5 kg cukor, 0, 5 dl rum, 4-5 szem szegfűszeg, 1 cső fahéj.
Elkészítése: A cseresznyét magvastól megtörjük,...
2010-09-21 05:23:14
Császárkörtelikőr
Császárkörtelikőr
Elkészítése: 1 kg császár- vagy más zamatos-illatos körtéből készítjük. A gyümölcsöt 4 felé vágjuk, s nagyobb kannába tesszük. 1/2 kg cukorból és 1/2 l vízből készült, szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával ízesített cukorszörpöt elkeverünk 1/2 l szesszel s leöntjük a feldarabolt gyümölcsöt. Napos helyen tartjuk 48 órát, időnként felrázzuk, majd félretesszük ...
2010-09-21 05:22:48
Citromlikőr
Citromlikőr 1.
Elkészítése: A citromot vékonyan meghámozzuk, ügyelve, hogy a fehér héj bele ne kerüljön. A kb. 20 g-nyi héjra egy üvegben 150 ml szeszt öntünk, és 6 napig érleljük. Ezután leszűrjük. Ehhez adunk 50 ml gyümölcslevet, 300 ml cukorszörpöt, 190 ml erős szeszt, s ha szükséges karamellel színezzük. 24 órát hűtőszekrényben tartjuk, majd leszűrjük és ledugaszoljuk.|...
2010-09-21 05:21:39
Borókalikőr
Borókalikőr
Elkészítése: 1/2 kg borókabogyót összezúzunk, üvegbe tesszük, 4-5 szem szegfűszeget adunk hozzá, 1-2 darabka fahéjat, majd 700 g alkoholt töltünk rá, és 1-2 hétig langyos helyen tartjuk. 1 kg kristálycukorból és 1, 5 l vízből sűrű szirupot főzünk és miután kihűlt, hozzáöntjük borókabogyóról leszűrt macerátumot (szeszes oldat). Jól összerázzuk, majd még egyszer ...
2010-09-21 05:20:57
Borlikőr
Borlikőr 1.
Elkészítése: Nagyobb edénybe beöntünk 1 l jó vörös bort, 1 citrom levét, kevés vaníliát és 30-35 kg cukrot, s negyedórát főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl s hozzáelegyítünk 3-4 dl alkoholt. Nagyobb üvegkannába tesszük, s 1 hétig érleljük. Leszűrjük, s türelemmel hagyjuk minél hosszabb ideig érlelődni.
Borlikőr 2.
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1/2 l rum, 1 rú...
2010-09-21 05:20:34
Birsalmalikőr
Birsalmalikőr
Elkészítése: 1 l frissen sajtolt birs-lé, és fél l alkohol keverékébe beáztatunk kardamom magot, 1-1 dkg szegfűszeget, fahéjat és koriandermagot. 5-6 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és 1 kg cukrot adunk hozzá. Pár napi érés után fogyasztható....
2010-09-21 05:19:53
Baileys receptek
...
Baileys 1.
Hozzávalók: 0, 5 liter kommersz konyak, 8 dl habtejszín, 4 tubus sűrített tej, 3 dl finom feketekávé, 2 evőkanál instant kakaó, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése: A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük, és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük.
Baileys 2.
Hozzávalók: 6 dl tejszín, 3 tubus sűrített tej, 1/2 liter whisky, 1...
2010-09-21 05:19:30
Baracklikőr
Baracklikőr 1.
Hozzávalók: 75 dkg méz, 1 kg darált barack, 5 barackmag bél, háromnegyed liter 80 fokos alkohol, háromnegyed liter víz, kevés csersav.
Elkészítése: A barackot megmossuk, ledaráljuk, hozzátesszük a barackmagot, s az átszűrt mézszörpöt, amit előzőleg összefőztünk a mézzel, vízzel s csersavval, majd lehűtöttük. Hozzáadjuk a szeszt, és meleg helyen 14 napig ...
2010-09-21 05:18:57
Ánizslikőr
Ánizslikőr 1.
Hozzávalók: 1 dkg ánizs, 1 l szesz, 1 kg cukor.
Elkészítése: Egy dkg ánizst 1 l szeszben állni hagyunk, azután 1 kg cukorhoz 1 l vizet véve felforralunk, az ánizsos szeszt hozzáöntjük, üvegekbe tesszük, ledugaszoljuk, 1 napig állni hagyjuk, és másnap leszűrjük.
Ánizslikőr 2.
Elkészítés: 50 dkg cukrot fél liter vízzel és egy evőkanál ánizsmaggal...
2010-09-21 05:18:09
Áfonyalikőr
Áfonyalikőr 1.
Elkészítése: 1 kg. szárától, levelétől megtisztított áfonyát széles szájú üvegkannába teszünk 300 gr cukorral rétegezve. Így hagyjuk 3-4 napig, majd 300-350 ml alkoholt töltünk rá, és legalább 3-4 hétig érleljük. Leszűrjük, dugaszolt üvegekben sötét helyen tartjuk. Más likőrökhöz is adagolhatjuk, szép színt és különleges ízt ad.
Áfonyalikőr 2.
Elkés...
2010-09-21 05:17:43
1 2 3 ......6983 6984 ....10404 10405 10406 10474 10475 ...13965 13966 13967 
Címkék: cseresznyét magvastól, feldarabolt gyümölcsöt, citromot vékonyan, feketekávéval csomómentesre, többi hozzávalóval, barackot megmossuk, átszűrt mézszörpöt, ánizsos szeszt, evőkanál ánizsmaggal, kristálycukorból, hozzáelegyítünk, narancslikőrrel, hűtőszekrényben, koriandermagot, borókabogyóról, ledugaszoljuk, összekeverjük, szegfűszeggel, megtisztított, csomómentesre, birsalmalikőr, gyümölcslevet, feketekávéval, felforralunk, cukorszörpöt, fogyasztható, szegfűszeget, borókabogyót, adagolhatjuk, hozzávalóval, hozzátesszük, összefőztünk, félretesszük, elkészítése, háromnegyed, cseresznyét, baracklikőr, feldarabolt, összezúzunk, meghámozzuk, borókalikőr, citromlikőr, üvegkannába, összerázzuk, hozzáöntjük, macerátumot, ánizsmaggal, áfonyalikőr, barackmagot, cseresznye, elkeverünk, negyedórát, hozzávalók, gyümölcsöt, elkészítés, ánizslikőr, szegfűszeg, likőrökhöz, hozzáadjuk, különleges, ledaráljuk, mézszörpöt, karamellel, habtejszín, feketekávé, türelemmel, beáztatunk, csersavval, vaníliával, lehűtöttük, keverékébe,
© 2013 TVN.HU Kft.