|
|
|
Cseresznye likőr 1.
Elkészítése: A cseresznyét magvastól megtörjük, leöntjük 1 l tiszta szesszel, 5 hétig állni hagyjuk, azután úgy járunk el vele, mint a narancslikőrrel.
Cseresznye likőr 2.
Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 1 l szesz, 1, 5 rúd vanília, 1, 5 kg cukor, 0, 5 dl rum, 4-5 szem szegfűszeg, 1 cső fahéj.
Elkészítése: A cseresznyét magvastól megtörjük,... |
2010-09-21 05:23:14 |
|
|
|
|
|
|
Császárkörtelikőr
Elkészítése: 1 kg császár- vagy más zamatos-illatos körtéből készítjük. A gyümölcsöt 4 felé vágjuk, s nagyobb kannába tesszük. 1/2 kg cukorból és 1/2 l vízből készült, szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával ízesített cukorszörpöt elkeverünk 1/2 l szesszel s leöntjük a feldarabolt gyümölcsöt. Napos helyen tartjuk 48 órát, időnként felrázzuk, majd félretesszük ... |
|
2010-09-21 05:22:48 |
|
|
|
|
|
|
Citromlikőr 1.
Elkészítése: A citromot vékonyan meghámozzuk, ügyelve, hogy a fehér héj bele ne kerüljön. A kb. 20 g-nyi héjra egy üvegben 150 ml szeszt öntünk, és 6 napig érleljük. Ezután leszűrjük. Ehhez adunk 50 ml gyümölcslevet, 300 ml cukorszörpöt, 190 ml erős szeszt, s ha szükséges karamellel színezzük. 24 órát hűtőszekrényben tartjuk, majd leszűrjük és ledugaszoljuk.|... |
2010-09-21 05:21:39 |
|
|
|
|
|
|
Borókalikőr
Elkészítése: 1/2 kg borókabogyót összezúzunk, üvegbe tesszük, 4-5 szem szegfűszeget adunk hozzá, 1-2 darabka fahéjat, majd 700 g alkoholt töltünk rá, és 1-2 hétig langyos helyen tartjuk. 1 kg kristálycukorból és 1, 5 l vízből sűrű szirupot főzünk és miután kihűlt, hozzáöntjük borókabogyóról leszűrt macerátumot (szeszes oldat). Jól összerázzuk, majd még egyszer ... |
|
2010-09-21 05:20:57 |
|
|
|
|
|
|
Borlikőr 1.
Elkészítése: Nagyobb edénybe beöntünk 1 l jó vörös bort, 1 citrom levét, kevés vaníliát és 30-35 kg cukrot, s negyedórát főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl s hozzáelegyítünk 3-4 dl alkoholt. Nagyobb üvegkannába tesszük, s 1 hétig érleljük. Leszűrjük, s türelemmel hagyjuk minél hosszabb ideig érlelődni.
Borlikőr 2.
Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1/2 l rum, 1 rú... |
|
2010-09-21 05:20:34 |
|
|
|
|
|
|
Birsalmalikőr
Elkészítése: 1 l frissen sajtolt birs-lé, és fél l alkohol keverékébe beáztatunk kardamom magot, 1-1 dkg szegfűszeget, fahéjat és koriandermagot. 5-6 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és 1 kg cukrot adunk hozzá. Pár napi érés után fogyasztható.... |
2010-09-21 05:19:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Baileys 1.
Hozzávalók: 0, 5 liter kommersz konyak, 8 dl habtejszín, 4 tubus sűrített tej, 3 dl finom feketekávé, 2 evőkanál instant kakaó, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése: A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük, és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük.
Baileys 2.
Hozzávalók: 6 dl tejszín, 3 tubus sűrített tej, 1/2 liter whisky, 1... |
2010-09-21 05:19:30 |
|
|
|
|
|
|
Baracklikőr 1.
Hozzávalók: 75 dkg méz, 1 kg darált barack, 5 barackmag bél, háromnegyed liter 80 fokos alkohol, háromnegyed liter víz, kevés csersav.
Elkészítése: A barackot megmossuk, ledaráljuk, hozzátesszük a barackmagot, s az átszűrt mézszörpöt, amit előzőleg összefőztünk a mézzel, vízzel s csersavval, majd lehűtöttük. Hozzáadjuk a szeszt, és meleg helyen 14 napig ... |
2010-09-21 05:18:57 |
|
|
|
|
|
|
Ánizslikőr 1.
Hozzávalók: 1 dkg ánizs, 1 l szesz, 1 kg cukor.
Elkészítése: Egy dkg ánizst 1 l szeszben állni hagyunk, azután 1 kg cukorhoz 1 l vizet véve felforralunk, az ánizsos szeszt hozzáöntjük, üvegekbe tesszük, ledugaszoljuk, 1 napig állni hagyjuk, és másnap leszűrjük.
Ánizslikőr 2.
Elkészítés: 50 dkg cukrot fél liter vízzel és egy evőkanál ánizsmaggal... |
2010-09-21 05:18:09 |
|
|
|
|
|
|
Áfonyalikőr 1.
Elkészítése: 1 kg. szárától, levelétől megtisztított áfonyát széles szájú üvegkannába teszünk 300 gr cukorral rétegezve. Így hagyjuk 3-4 napig, majd 300-350 ml alkoholt töltünk rá, és legalább 3-4 hétig érleljük. Leszűrjük, dugaszolt üvegekben sötét helyen tartjuk. Más likőrökhöz is adagolhatjuk, szép színt és különleges ízt ad.
Áfonyalikőr 2.
Elkés... |
2010-09-21 05:17:43 |
|
|
|
|