Belépés
Feketeribizli bor 2.
Feketeribizli bor 2.
Elkészítése: Az érett ribizkét megmossuk, összezúzzuk, és 2-3 napig előerjesztjük, majd kipréseljük. 1 l léhez 2 l vizet és 1 kg. cukrot adunk. A cukrot meleg vízben oldjuk fel. A vizet tölthetjük a visszamaradt cefrére, és 1 napi ázás után ismét kipréseljük, majd a léhez töltjük víz helyett. Az így nyert lé-keveréket kotyogóval ellátott demizsonba töl...
2010-09-21 04:56:59
Fehérribizli-bor
Fehérribizli-bor
Elkészítése: 3 kg fehér ribiszkét összezúzunk (lebogyózni nem szükséges), hozzáteszünk 2 l vizet, a fajélesztőt és 1 g élesztő tápsót. A cefrét így hagyjuk erjedni 1 napig lefedett edényben, majd lepréseljük, és hozzáadunk 30 dkg cukrot 1 l vízben oldva.
Az egyéb műveletek, az iskolázás stb. a szokásosak. A fehér ribiszke jóval zamatosabb, ízletesebb, ...
2010-09-21 04:56:18
Narancsbor 2.
Narancsbor 2.
Elkészítés ideje: 40 perc + 2-3 hét Nehézség: 1
Hozzávalók: 10 db narancs, 1 kg cukor, 3 l víz
Elkészítése: A jól megmosott narancsokat héjastól felszeleteljük, uborkásüvegbe tesszük. A cukrot a vízben felforraljuk, a narancsra öntjük. Az üveget hólyagpapírral lekötjük, vizesruhát borítunk rá. Ha megindul az erjedés (zavarossá válik az ita...
2010-09-21 04:55:34
Mézbor 2.
Mézbor 2.
Előkészítés: 50 perc + 2-3 hét Nehézség: 1
Elkészítése: 1 kg tiszta mézet, vagy 1, 5 kg. hulladékmézet 1 l. forró vízben feloldunk. A tiszta oldathoz 1 l. alma vagy rebarbara levet öntünk és kb. 25 C fokra melegítjük. Hozzáadunk 10 g. citromsavat vagy borkősavat, fajélesztővel beoltjuk és minden liter léhez még 0, 5 g. ammóniumszulfátot (gyógyszertá...
2010-09-21 04:54:32
Meggybor 5.
Meggybor 5.
A csonthéjas gyümölcsök közül kétségtelenül a meggy szolgáltatja a legkiválóbb gyümölcsbort. Főként a sötét húsú cigánymeggy nagyon jó nyersanyaga a csemege meggybornak, melynek különleges, mély, rubinvörös színe, finom, fűszeres íze és illata a Portói boréra emlékeztet.
Meggybor készítésére számos recept van, de egy közös bennük: föltétlenül szükséges az e...
2010-09-21 04:53:44
Meggybor 4.
Meggybor 4.
Meggybor készítésére számos recept van, de egy közös bennük: föltétlenül szükséges az előerjesztés a szín- és a zamatanyagok jobb kivonódása érdekében.
A meggyet megmossuk, szárát letépjük, és megzúzzuk a magvak egy részével (10-30%-ával) együtt, ez ugyanis kellemes, kesernyés mandula-ízt és - illatot ad a bornak. A zúzatot 2 napig előerjesztjük, de ezután...
2010-09-21 04:53:21
Meggybor 3.
Meggybor 3.
Elkészítése: A teljesen érett, hullott (de nem rohadt, penészes) meggyet is felhasználhatjuk bornak. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, vagy csak jól összezúzzuk, vödörbe tesszük, és 4 l meggyléhez 4 l vizet, 1 kg cukrot keverve langyos helyen, lefedve kb. egy hétig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. Ha kimagozott meggyből készítjük, akkor néhány mago...
2010-09-21 04:52:41
Meggybor 2.
Meggybor 2.
Hozzávalók: 5 kg meggy, kb. 2, 5 l víz, kb. 2 kg kockacukor
Elkészítése: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, összetörjük, és a levét kinyomjuk. Megmérjük a térfogatát. Minden liter léhez 6 dl vizet számítunk. A víz felét ráöntjük a kipréselt meggyre, összekeverjük, pár óra múlva újra átpasszírozzuk, a lét a meggy léhez öntjük, majd ugyanígy járunk el a víz m...
2010-09-21 04:52:16
Meggybor 1.
Meggybor 1.
Elkészítése: A teljesen érett meggyet megmossuk, összezúzzuk a magvak 10%-val, majd 2 napig előerjesztjük, utána kipréseljük. 1 l léhez 1 l. vizet és 25 dkg. cukrot adunk és mintegy 6 hétig kotyogós demizsonban erjesztjük. Az erjedés után a bort a seprőről érdemes kétszer is átfejteni, így szépen tisztult bort nyerünk, és csak ezután palackozzuk. A bor 2-3 évig...
2010-09-21 04:51:53
Málnabor
Málnabor
Elkészítése: 3 kg friss érett málnát összezúzunk, 4 napig előerjesztjük, majd kipréseljük. A visszamaradt cefrét 2 l. vízzel leforrázzuk, és másodszor is kipréseljük. A két préselésből nyert levet összekeverjük. 1, 5 kg. cukorból és 1, 5 l szirupot főzünk, hozzátöltjük a kipréselt léhez, fajélesztőt teszünk bele, és kotyogóval ellátott demizsonban erjesztjük. Miut...
2010-09-21 04:51:29
1 2 3 ......6982 6983 ....10406 10407 10408 10473 10474 ...13964 13965 13966 
Címkék: érett ribizkét, cukrot meleg, vizet tölthetjük, visszamaradt cefrére, léhez töltjük, egyéb műveletek, fehér ribiszke, vízben felforraljuk, narancsra öntjük, üveget hólyagpapírral, tiszta oldathoz, csonthéjas gyümölcsök, meggy szolgáltatja, legkiválóbb gyümölcsbort, sötét húsú, csemege meggybornak, közös bennük, zamatanyagok jobb, meggyet megmossuk, teljesen érett, gyümölcsöt megmossuk, hétig állni, levét kinyomjuk, kipréselt meggyre, meggy léhez, magvak 10%-val, erjedés után, seprőről érdemes, visszamaradt cefrét, kipréselt léhez, felhasználhatjuk, átpasszírozzuk, felszeleteljük, hólyagpapírral, feketeribizli, hulladékmézet, összekeverjük, előerjesztjük, fajélesztővel, uborkásüvegbe, kétségtelenül, felforraljuk, hozzáteszünk, fehérribizli, visszamaradt, zamatanyagok, hozzátöltjük, előerjesztés, szolgáltatja, gyümölcsbort, kipréseljük, előkészítés, megkeverjük, elkészítése, összezúzzuk, összetörjük, narancsokat, legkiválóbb, készítésére, cigánymeggy, összezúzunk, nyersanyaga, demizsonban, fajélesztőt, palackozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.