Belépés
Globális befektetői felmérés: egyre többen tartanak a világgazdasági növekedés meredek lassulásától
... százalékra.
Csaknem a kétszeresére, 21 százalékról 38 százalékra emelkedett viszont az előző felmérés óta azoknak az üzleti és befektetési társaságoknak az aránya, amelyek a kínai gazdaság kemény landolását nevezték a legnagyobb középtávú világgazdasági kockázatnak.
A brit EU-tagság rendezetlen megszűnését magas globális kockázati tényezőnek tartó válaszadók aránya az e...
2019-02-08 18:11:51
Felvételeket küldött a Hold nem látható oldaláról a Csang'o-4 kínai űrszonda
... űrszondája leszállt. A felvételen láthatók az űrszonda és a Jáde Nyúl 2
holdjáró részei is.
A holdjáró nemrég "ébredt fel" a készenléti állapotból, amibe az irányítók röviddel a landolás után helyezték elővigyázatosságból, mivel akkor ért a nap a legmagasabb pontra a leszállási hely fölött. A hőmérséklet ekkor akár a 200 Celsius-fokot is elérhette. A kínai holdprogram (C...
2019-01-11 13:21:44
Gyerekrajzokat is visz a Holdra az izraeli űrszonda
... néhány hét múlva az Egyesült Államokba, kaliforniai kilövőhelyére szállítják az első izraeli űrszondát az után, hogy összeszerelték és elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Holdon való landolást valahol az Apollo 15 és 17 amerikai űrhajók landolásának helyei között tervezik.
Utoljára Kína hajtott végre hasonló küldetést 2013-ban, a februárival Izrael lesz a negyedik ország a...
2018-12-17 17:42:04
Az évmilliárdokkal ezelőtti élet nyomait könnyebb lehet felkutatni a Marson, mint a Földön
... évek elején.
Ken Farley, a misszió vezető kutatója az Amerikai Geofizikai Unió (AGU) őszi találkozóján beszélt arról, hogy az új marsjáró ugyanazt a technológiát fogja használni a landoláshoz, mint a Curiosity, egyetlen új kiegészítéssel, amely még precízebbé teszi majd a landolást.
A szakember szerint már azt az útvonalat is kidolgozták, amelyen közvetlenül a landolást ...
2018-12-15 11:41:28
Sikeresen landolt a Marson az InSight robotgeológus űrszonda
... sziklás bolygója, köztük a Föld is.
Az Insight a Phoenix és a Viking marsjárók mintájára épült háromlábú leszállóegység, de nem közlekedik, hanem stabilan egy helyben áll.
A landolás helyét, az Elízium-síkságot (Üdvözültek hona) 22 helyszínből választották ki a NASA tudósai, a helyszín egy teljesen sík térség a marsi egyenlítőtől északra.
"Egy jó landolási hely kiv...
2018-11-26 23:55:38
Megérkezett Horvátországba a britek által kiadott Ivica Todoric, az Agrokor volt tulajdonosa
...
Todoricot brit rendőrök is elkísérték Horvátországba. Az üzletembert a horvát hatóságok a landolást követően előzetes letartóztatásba helyezték.
Todoric és két fia, Ante és Ivan még azelőtt elhagyták Horvátországot, hogy letartóztathatta volna őket a horvát rendőrség. Utóbbi kettő később visszatért Zágrábba, és jelentkezett a hatóságoknál kihallgatásra. Ők most szabadlá...
2018-11-07 21:15:58
Sikeres volt a japán szonda apró rovereinek landolása az aszteroidán és már és képeket is küldtek
...
A két apró rover, amely a Hajabusza-2 szondáról vált le pénteken, az egy kilométer átmérőjű Ryugu aszteroidát vizsgálja. "Mindkét rover jó állapotban van" - erősítette meg szombaton Twitter-üzenetben a japán űrhivatal (JAXA) hozzáfűzve még, hogy már adatokat és képeket is küldtek.
A két, "sütisdoboz-méretű", egykilós műszer feladata, hogy felvételeket készítsen az aszter...
2018-09-23 20:03:22
A Szojuz-1 katasztrófája
... vitték, így rádión keresztül volt alkalmuk elköszönni egymástól. Jelen volt Alekszej Koszigin szovjet miniszterelnök is, aki arról biztosította Komarovot, hogy mindent megtesznek a sikeres landolás érdekében, egyúttal hősnek nevezte őt.

Komarov április 24-én kapta meg a leszállási parancsot azzal a szigorú utasítással, hogy csak szovjet területen érhet földet, az űrhajó...
2018-08-26 19:59:25
A walesi férfi csak beugrott egy sörre, Mallorcán ébredt
... ami épp Palma szigetére repítette őket. Sokáig még azt sem tudták, hogy melyik Palmáról van szó, mert ilyen nevű sziget van Olaszországban és Mallorcán is. A gépen persze bealudtak és landolás után fény derült a rejtélyre is: a spanyol Palmára érkeztek. Ekkor csörrent meg Alun telefonja, a felesége volt, hogy hol van.

Mondtam neki, hogy Magalufon vagyok, mire ő, hogy ké...
2018-08-12 08:01:19
Bencze Izabella: A RUSZKIK VÉGÜL HAZAMENTEK
A RUSZKIK VÉGÜL HAZAMENTEK

ABSZURD TÁRGYALÁSOK UTÁN AZ UTOLSÓ SZOVJET KATONA 1991. JÚNIUS 19-ÉN HAGYTA EL AZ ORSZÁGOT


Június fontos hónap a történelmünkben. 1920. június 4-én elvették, 1991. június 19-én visszakaptuk. Igaz, nem ugyanazt. De mindkettőt Magyarországnak hívják. Június 4-én a trianoni tragédiára emlékezünk, 19-én, nemzeti emléknapu...
2018-06-22 19:45:10
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Megérkezett Horvátországba, Ivica Todoric, Bencze Izabella, RUSZKIK VÉGÜL HAZAMENTEK, Jáde Nyúl, Egyesült Államokba, Utoljára Kína, Amerikai Geofizikai Unió, Alekszej Koszigin, ABSZURD TÁRGYALÁSOK UTÁN AZ UTOLSÓ SZOVJET KATONA, HAGYTA EL AZ ORSZÁGOT, világgazdasági növekedés, izraeli űrszonda, évmilliárdokkal ezelőtti, britek által, japán szonda, walesi férfi, előző felmérés, kínai gazdaság, legnagyobb középtávú, brit EU-tagság, felvételen láthatók, holdjáró nemrég, készenléti állapotból, irányítók röviddel, landolás után, legmagasabb pontra, leszállási hely, hőmérséklet ekkor, kínai holdprogram, első izraeli, szükséges vizsgálatokat, februárival Izrael, negyedik ország, misszió vezető, technológiát fogja, szakember szerint, landolás helyét, marsi egyenlítőtől, horvát hatóságok, landolást követően, horvát rendőrség, hatóságoknál kihallgatásra, japán űrhivatal, sikeres landolás, leszállási parancsot, szigorú utasítással, gépen persze, spanyol Palmára, felesége volt, trianoni tragédiára,
© 2013 TVN.HU Kft.