Belépés
Az orosz Nyomozó Bizottság a seremetyjevói légi katasztrófa több lehetséges okát vizsgálja
... kísérletre, kézi vezérléssel tudták letenni.
A gép lángba borult miután az orra a leszállópályához csapódott és a hátsó futóművei vagy nem nyíltak ki, vagy megrongálódtak. A pilóták a landolás előtt nem eresztették ki az üzemanyagot a tartályokból.
A kigyulladt SSJ-100-as típusú repülőről az emberek két felfújható csúszdán menekültek. A balesetben 40 utas és a személyzet...
2019-05-06 13:11:36
Egy utas halála miatt szállt le egy repülő Budapesten
... Magyarország légterébe érve jelezte, hogy egészségügyi vészhelyzet áll fenn a fedélzeten.
A gép személyzete már a leszállás ...
2019-03-23 19:12:27
Globális befektetői felmérés: egyre többen tartanak a világgazdasági növekedés meredek lassulásától
... százalékra.
Csaknem a kétszeresére, 21 százalékról 38 százalékra emelkedett viszont az előző felmérés óta azoknak az üzleti és befektetési társaságoknak az aránya, amelyek a kínai gazdaság kemény landolását nevezték a legnagyobb középtávú világgazdasági kockázatnak.
A brit EU-tagság rendezetlen megszűnését magas globális kockázati tényezőnek tartó válaszadók aránya az e...
2019-02-08 18:11:51
Felvételeket küldött a Hold nem látható oldaláról a Csang'o-4 kínai űrszonda
... űrszondája leszállt. A felvételen láthatók az űrszonda és a Jáde Nyúl 2
holdjáró részei is.
A holdjáró nemrég "ébredt fel" a készenléti állapotból, amibe az irányítók röviddel a landolás után helyezték elővigyázatosságból, mivel akkor ért a nap a legmagasabb pontra a leszállási hely fölött. A hőmérséklet ekkor akár a 200 Celsius-fokot is elérhette. A kínai holdprogram (C...
2019-01-11 13:21:44
Gyerekrajzokat is visz a Holdra az izraeli űrszonda
... néhány hét múlva az Egyesült Államokba, kaliforniai kilövőhelyére szállítják az első izraeli űrszondát az után, hogy összeszerelték és elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Holdon való landolást valahol az Apollo 15 és 17 amerikai űrhajók landolásának helyei között tervezik.
Utoljára Kína hajtott végre hasonló küldetést 2013-ban, a februárival Izrael lesz a negyedik ország a...
2018-12-17 17:42:04
Az évmilliárdokkal ezelőtti élet nyomait könnyebb lehet felkutatni a Marson, mint a Földön
... évek elején.
Ken Farley, a misszió vezető kutatója az Amerikai Geofizikai Unió (AGU) őszi találkozóján beszélt arról, hogy az új marsjáró ugyanazt a technológiát fogja használni a landoláshoz, mint a Curiosity, egyetlen új kiegészítéssel, amely még precízebbé teszi majd a landolást.
A szakember szerint már azt az útvonalat is kidolgozták, amelyen közvetlenül a landolást ...
2018-12-15 11:41:28
Sikeresen landolt a Marson az InSight robotgeológus űrszonda
... sziklás bolygója, köztük a Föld is.
Az Insight a Phoenix és a Viking marsjárók mintájára épült háromlábú leszállóegység, de nem közlekedik, hanem stabilan egy helyben áll.
A landolás helyét, az Elízium-síkságot (Üdvözültek hona) 22 helyszínből választották ki a NASA tudósai, a helyszín egy teljesen sík térség a marsi egyenlítőtől északra.
"Egy jó landolási hely kiv...
2018-11-26 23:55:38
Megérkezett Horvátországba a britek által kiadott Ivica Todoric, az Agrokor volt tulajdonosa
...
Todoricot brit rendőrök is elkísérték Horvátországba. Az üzletembert a horvát hatóságok a landolást követően előzetes letartóztatásba helyezték.
Todoric és két fia, Ante és Ivan még azelőtt elhagyták Horvátországot, hogy letartóztathatta volna őket a horvát rendőrség. Utóbbi kettő később visszatért Zágrábba, és jelentkezett a hatóságoknál kihallgatásra. Ők most szabadlá...
2018-11-07 21:15:58
Sikeres volt a japán szonda apró rovereinek landolása az aszteroidán és már és képeket is küldtek
...
A két apró rover, amely a Hajabusza-2 szondáról vált le pénteken, az egy kilométer átmérőjű Ryugu aszteroidát vizsgálja. "Mindkét rover jó állapotban van" - erősítette meg szombaton Twitter-üzenetben a japán űrhivatal (JAXA) hozzáfűzve még, hogy már adatokat és képeket is küldtek.
A két, "sütisdoboz-méretű", egykilós műszer feladata, hogy felvételeket készítsen az aszter...
2018-09-23 20:03:22
A Szojuz-1 katasztrófája
... vitték, így rádión keresztül volt alkalmuk elköszönni egymástól. Jelen volt Alekszej Koszigin szovjet miniszterelnök is, aki arról biztosította Komarovot, hogy mindent megtesznek a sikeres landolás érdekében, egyúttal hősnek nevezte őt.

Komarov április 24-én kapta meg a leszállási parancsot azzal a szigorú utasítással, hogy csak szovjet területen érhet földet, az űrhajó...
2018-08-26 19:59:25
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Nyomozó Bizottság, Megérkezett Horvátországba, Ivica Todoric, Jáde Nyúl, Egyesült Államokba, Utoljára Kína, Amerikai Geofizikai Unió, Alekszej Koszigin, orosz Nyomozó, seremetyjevói légi, utas halála, repülő Budapesten, világgazdasági növekedés, izraeli űrszonda, évmilliárdokkal ezelőtti, britek által, japán szonda, leszállópályához csapódott, hátsó futóművei, landolás előtt, kigyulladt SSJ-100-as, előző felmérés, kínai gazdaság, legnagyobb középtávú, brit EU-tagság, felvételen láthatók, holdjáró nemrég, készenléti állapotból, irányítók röviddel, landolás után, legmagasabb pontra, leszállási hely, hőmérséklet ekkor, kínai holdprogram, első izraeli, szükséges vizsgálatokat, februárival Izrael, negyedik ország, misszió vezető, technológiát fogja, szakember szerint, landolás helyét, marsi egyenlítőtől, horvát hatóságok, landolást követően, horvát rendőrség, hatóságoknál kihallgatásra, japán űrhivatal, sikeres landolás, leszállási parancsot, szigorú utasítással, letartóztathatta, leszállópályához,
© 2013 TVN.HU Kft.