|
|
|
...
Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva,
hogy megfőtt-e.
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás
színűre és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat
belehempergetjük.
Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire
édesen szereti és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
... |
2010-07-17 08:21:07 |
|
|
|
|
|
|
... kifőzöm, közben a tojásokból lágyabb rántottát készítek, borsozom, paprikázom, és villával jól összetöröm. A sonkát apró kockákra vág... |
|
2010-07-11 17:25:16 |
|
|
|
|
|
|
... megég.
4. A magokat az olajat lecsepegtetve kivesszük az edényből és félretesszük.
5. A még forró olajhoz hozzáadjuk a vajat, majd ha az elolvadt, a megmosott, áztatott és lecsepegtetett rizst 3-4 percig forgatjuk, szárítjuk benne. Ekkor hozzáöntünk 1,5 pohárral a csirkehús főzővizéből, felforraljuk, majd lefedve a tüzet elzárva megvárjuk, hogy a rizs felszívja a f... |
2010-07-11 13:31:19 |
|
|
|
|
|
|
...
csöpögtesd le. A babapiskótákat egyesével mártsd a szirupba, majd
egyharmadukkal rakd ki egy sütőforma alját.... |
|
2010-07-10 17:55:34 |
|
|
|
|
|
|
... fel, a paradicsomot vágd karikára. A
paradicsompürét kend rá a kinyújtott pizzatészta tetejére, és a
paradicsomkarikákkal takard be. Szórd rá a lecsepegtetett babot, a
sonkát, a gombát. A parmezánt reszeld rá a tetejére, és
előmelegített sütőben süsd meg.
Magyaros feltét
Hozzá... |
|
2010-07-10 17:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... természetesen elhagyható) megsütjük benne.
6. Amikor megsült, összetörjük villával a májat (de csak a májat) a lábasban, megborsozzuk... |
2010-07-07 13:19:57 |
|
|
|
|
|
|
... szemeket használjunk.
2. A vizet a cukorral hibátlan zománcú edénybe vagy fényes edénybe tesszük.
3. Belekeverjük a tartósítót, és felforraljuk.
4. A megmosott, lecsepegtetett cseresznyét kis adagokban a szirupba tesszük, és megforgatjuk benne.
5. Ha gyöngyözik a lé, szűrőkanállal gondosan kimosott, kiforrázott üvegekbe töltjük.
6. Minden üv... |
2010-07-02 23:25:48 |
|
|
|
|
|
|
... keményre vert habját, vigyázva, hogy össze ne törjön.
Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsibe öntve190C'-on 25-30 perc alatt megsütjük.
Addig a lecsepegtetett meggyet néhány evőkanál rummal meglocsoljuk és félretesszük.
Közben a krémet is elkészítjük:
15.dkg. darált diót 12 evőkanál tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.... |
2010-07-02 22:24:19 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztandó.
4. Hagyma, fokhagyma, paradicsomkonzerv, olívaolaj: paradicsomleves
Konzervparadicsomból is készíthetünk ízletes paradicsomlevest, a trükkje a következő: a félbevágott, lecsepegtetett paradicsomokat 200 fokos sütőben olívaolajjal meglocsolva kicsit kapassuk meg, közben egy fazékban dinszteljünk felszeletelt hagymát és fokhagymát. Keverjük bele a sült ... |
2010-07-02 06:56:13 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát zsírjára sütjük, majd felvágjuk vagy összetördeljük.
3. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával (ha valaki nem szereti, ezt kihagyhatja).
4. A megfőtt, lecsepegtetett burgonyákat egy vágódeszkára téve összehajtogatott, tiszta konyharuhával megroppantjuk, ellapítjuk (nem szabad túlzásba vinni, mert akkor sütés közben - vagy már előtte - szétesik a burgo... |
2010-06-28 19:00:06 |
|
|
|
|