|
|
|
... össze, majd tegyük félre. Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a kockára vágott sonkát, paradicsomot, sajtot, ... |
2007-10-31 00:55:46 |
|
|
|
|
|
|
... jól lecsepegni. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a kis kockákra felvágott húsos szalonnát, pirítsuk meg, majd morzsoljuk rá a kecsketúrót. Tegyük hozzá a lecsepegte... |
|
2007-10-24 00:36:04 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverünk a keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk. Ezután a keményítővel elkevert masszát hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük. A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával vagy meggylével meglocsoljuk.
A tortaformát előkészítjük és beletesszük az első lapot. A t... |
2007-10-20 19:28:13 |
|
|
|
|
|
|
... újhagyma, zsemlemorzsa, só, darált bors.
Elkészítése:
Nyomjuk át a még meleg, megfőzött burgonyát krumplinyomóval, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a jól lecsepegtetett tonhalkonzervet, a tojás sárgáját, a mustárt, az összevágott petrezselyem zöldjét, a felkarikázott újhagymát és a lisztet. Sóval és darált borssal ízesítsük, majd óvatosan dolgozzuk öss... |
|
2007-10-17 00:38:29 |
|
|
|
|
|
|
... mellé a kenyérlepényeket. Ha tortillát használunk, azt előtte csomagolásával együtt tegyük fél percre a mikrohullámú sütőbe. Kenjük meg majonézzel, szórjuk rá a megmosott és alaposan lecsepegtetett spenótleveleket, majd helyezzük rá a vékonyan felszeletelt sült csirkemelleket is. Borítsuk be a szeletekre vágott paradicsommal. Óvatosan göngyöljük fel, mint egy palacsintát, majd vág... |
|
2007-10-11 00:31:57 |
|
|
|
|
|
|
... pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyemzölddel. Keverjük össze a rizst a tojássárgájával, a megpárolt gombával, a lecsepegtetett tonhalkonzervvel és a reszelt parmezánnal, sózzuk meg. A paradicsomok tetejét vágjuk le, teáskanál segítségével vájjuk ki a belsejüket. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg ... |
2007-09-06 02:04:39 |
|
|
|
|
|
|
... és egy szitán lecsepegtetem. 2 deka zsírban világossárgára párolom a hagymát. 2 dkg lisztből, a maradék zsírból és egy kevés főzővízből sűrű besamelt készítek, majd összekeverem a lecsepegtetettt, kinyomott karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Megsózom és belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Amennyiben túlságosan puha lenne a massza, k... |
2007-08-05 18:17:00 |
|
|
|
|
|
|
... kezdjük. Addig folytatjuk, amíg teljesen fel nem oldódik, ekkor hűlni hagyjuk. Amikor már épp hogy csak langyos, a túrókrémhez keverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, lecsepegtetett gyümölcsöt. Folpackkal bélelt műanyag tálba, felpattintós tortaformába v. - ha a megadott mennyiség felét készítjük - özgerincformába öntjük. A megszilárduláshoz több óra szükséges, ezért... |
2007-07-28 07:39:03 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit karcsú gerezdekre / vastag karikákra szeljük. A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, majd a vörös- és fokhagymával, paradicsommal s a lecsepegtetett kapribogyóval együtt a zöldségekhez adjuk.
4. Meghintjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 200 C-fokos sütőben 50-60 pe... |
2007-07-22 01:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... másik nagy serpenyőbe, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát, majd reszeljük rá a citrom héját. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük bele a leszűrt és jól lecsepegtetett zöldbabot, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá a citrom kifacsart levét, majd hirtelen, erős lángon forrósítsuk jól össze. Azonnal tálaljuk nagy tányérokra, mellé kis darabokra felszeletel... |
2007-07-18 00:28:57 |
|
|
|
|