|
|
|
... finomra vágott fokhagymát és vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott padlizsánt, cukkinit, paprikát, a meghámozott és negyedbe vágott paradicsomot, a darabokra vágott zöldbabot és a lecsepegtetett csicseriborsót. Felöntjük a csicseriborsó főzőlevével, s lassú tűzön, lefedve 25 percig főzzük. Végül újraízesítjük. Mentával és petrezselyemmel megszórjuk. Natúr joghurttal tálalhatj... |
2007-05-04 11:55:42 |
|
|
|
|
|
|
... egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.
A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük, jól elsimítjuk.
A megmosott és lecsepegtetett epreket rászórjuk a tészta tetejére. Szeletelt mandulával szórjuk meg. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig sütjük.
... |
|
2007-04-30 08:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... felét megpároljuk az olajon, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk, két percig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét is. Sózzuk-borsozzuk, majd beletesszük a lecsepegtetett tésztát, a maradék medvehagymát, és jól összekeverjük. Sajttal, tejföllel fogyasztjuk.
Húsgombóc medvehagymával
Hozzávalók:
60 dkg darált hús, petrezselye... |
2007-04-27 00:56:10 |
|
|
|
|
|
|
... mellett öntsük hozzá a forró tejet. Jól forraljuk ki. Még melegen keverjük bele a tojássárgáját, 10 dekányi reszelt sajtot, sóval, őrölt szerecsendióval és őrölt borssal ízesítsük. A lecsepegtetett spárgákat tegyük egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Tetejére kanalazzuk a sajtos mártást, majd a maradék sajtot is reszeljük rá. Forró sütőben 150 fokon süssük 30-35 percig, ... |
|
2007-04-25 00:39:07 |
|
|
|
|
|
|
... alaposan kidolgozzuk a teszta tobbi hozzavalojaval.
Konyharuhaval letakarjuk,langyos helyen,amig a tarja fo es hul,pihentetjuk.
A kenyertesztat ujjnyi vastagra nyujtjuk, es a lecsepegtetett,szarazra torolt tarjat beburkoljuk vele.Ket-harom helyen,ferden bevagdossuk,es vizes ecsettel megkenjuk.
170-180 fokra elomelegitett sutobe tesszuk, es 20-25 percig ropogosra sut... |
|
2007-04-06 19:56:53 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá a paradicsompürét és a felkockázott paradicsomot, majd a húst, kaprot, petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajon süssük világosbarnára minden oldalukat (ez kb. 2 percet vesz majd igénybe).
4. Egy mély tálba rakjuk... |
2007-03-25 13:33:34 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük félre.
Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olívabogyót, a f... |
2007-03-19 00:51:14 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricadarát és egy fél leveskockát, majd borssal, sóval ízesítsük. Lassú lángon, kevergetve főzzük körülbelül 10 percig. Tegyük egy vajjal vagy olívaolajjal kikent tűzálló edénybe a lecsepegtetett gombafejeket, majd töltsük meg mindegyiket a puliszkás töltelékkel. Szórjuk meg reszelt parmezánnal a tetejét, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 10 perci... |
2007-03-14 00:48:27 |
|
|
|
|
|
|
... spagetti Rafinériát, és azonnal felöntjük 3 dl hideg vízzel, kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt, kis lángon készre főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákev... |
2007-03-13 13:51:19 |
|
|
|
|
|
|
... dl vizet. Néha megkeverve készre főzzük. Elkészítünk egy adag KNORR Sajtszósz Rafinériát a tasakon leírtak szerint. ... |
2007-03-13 13:47:13 |
|
|
|
|