Belépés
Fenyőszirup köhögésre
... Mindenképpen le kell szedni, míg zsenge, mielőtt befásodna a szára. Mikor a szárrész elkezd bebarnulni, egyre kevesebb lesz benne a terpentin.

Megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük a hajtásokat.

A fenyőszirupot készíthetjük kristálycukorral, barna cukorral, vagy mézzel is!

...
2019-05-14 14:34:15
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
... a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a virágernyőkről az olajat, . A porcukrot és a fahéjat összekev...
2019-05-12 14:47:55
Így lesz omlós szaftos a csirkemell
... sajt

6 dkg krémsajt

2 evőkanál olaj

4 szelet bacon

só, frissen őrölt fekete bors

A friss spenótot egy percre forró vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük.

A csirkemellet 3-4 mm vékonyra klopfoljuk. Megkenjük krémsajttal, meghintjük spenóttal, majd rámorzsoljuk a feta sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A ...
2018-12-27 06:49:05
Joghurtos meggyes
...
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl
kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk,
belekeverjük a vajat...
2018-12-24 05:51:16
Mennyei gyümölcsös túrótorta
... keverjük, a tojásokat hozzáadjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, és 20 percig sütjük.

Közben a gyümölcsöket lecsepegtetjük.

A túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A túrót...
2018-11-05 19:22:58
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
... kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne s...
2018-10-13 22:06:21
Vadas zsemlegombóccal
... petrezselyemzöld


Elkészítés

A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerin...
2018-09-24 21:36:20
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
... fenyőmag


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A padlizsánt felkockázzuk, szűrőtálba tesszük, megsózzuk, és 30 percig pihentetjük. Majd leöblítjük, és lecsepegtetjük róla a vizet.
A paradicsomokat 2-3 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, szelíden megnyomva eltávolítjuk a levét és a magjait, ...
2018-09-17 23:54:49
Almás levél
... almás-pite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pár percig pároljuk, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután egészen kihűtjük, majd egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük a levét. Az előnyújtott leveles tésztát kicsavarjuk a papírral együtt, majd egyforma kockákra vágjuk.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére teszünk a lecsepegtetett almából, ...
2018-09-17 23:54:08
Pestos pulykamell-csirkemell
... dkg füstölt mozzarella sajt
só, bors
A pulykamellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben hevített kevés olajon fehéredésig sütjük.
Amikor elkészült, lecsepegtetjük, és egy akkora tepsibe kanalazzuk át amiben a húskockák egy sorban elférnek egymás mellett. A húsokat egyenletesen megkenjük a pesto szósszal, majd a karikára vágott paradicsomokkal és a ...
2018-09-09 16:33:51
1 2 3 .........................155 156 .............233 234 .............309 310 311 
Címkék: Nemes Nagy Ágnes, szárrész elkezd, fenyőszirupot készíthetjük, virágokat egyenként, forró olajba, fahéjat összekev, friss spenótot, percre forró, feta sajtot, habot felverjük, meggyet lecsepegtetjük, joghurttal együtt, piskóta langyosra, csokoládét felolvasztjuk, tojásokat hozzáadjuk, keményítővel hozzákeverjük, formába öntjük, gyümölcsöket lecsepegtetjük, túrómasszához szétválasztjuk, vaníliás cukorral, tojások sárgájával, fehérjékből kemény, nagyobb fazékban, tésztát adagonként, konyharuhára helyezzük, húst felszeleteljük, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, zöldségeket megtisztítjuk, padlizsánt felkockázzuk, szűrőbe tesszük, előnyújtott leveles, papírral együtt, lecsepegtetett almából, pulykamellet felkockázzuk, serpenyőben hevített, akkora tepsibe, sorban elférnek, húsokat egyenletesen, pesto szósszal, karikára vágott, petrezselyemzöld, fűszerkeverékkel, kristálycukorral, papírszalvétára, zsemlegombóccal, paradicsomokkal, lecsepegtetjük, felszeleteljük, virágernyőkről,
© 2013 TVN.HU Kft.