|
|
|
... magozott meggy (befőtt)
0. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy sütőformát (kb. 20×20-as), sütőpapírral béleljük ki. A meggyet kimagozzuk, ha befőtt, akkor lecsepegtetjük.
1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az eritritet/cukrot és összeolvasztjuk, folyamatosan kevergetve, le ne égjen.
2. Egyeséve... |
2017-01-30 08:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.
2. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.
3. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olvasztott vajjal és megszór... |
|
2016-06-06 14:03:29 |
|
|
|
|
|
|
... helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
A második kelés után a tésztánk.
Gömböcö... |
2016-05-22 07:18:19 |
|
|
|
|
|
|
... kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük.... |
|
2015-06-28 17:02:34 |
|
|
|
|
|
|
... használjunk.
EGYTÁL ÉTELEK:
Zöldségragus rizstészta:
Kukorica, borsó, sárgarépa, cukkini vagy padlizsán (lesózva), fehérrépa. A rizstésztát megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben a hinget (vagy hagyma és fokhagyma), koriandert, római köményt, bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, kurkumát, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, fela... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... A beáztatott csicseriborsót leszűrjük, közepes lángon kétszeres mennyiségű vízben nagyjából egy óra alatt puhára főzzük. A főzőléből kb. 1 dl-t félreteszünk, a főtt csicseriborsót lecsepegtetjük, majd turmixgép poharába tesszük.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát a kés pengéjével ellapítjuk. A fűszerekkel, valamint a félretett főzőlével együtt a csicseriborsóhoz adjuk, pü... |
2015-04-22 22:09:14 |
|
|
|
|
|
|
... teszünk a szalonnára, és lassú tűzön felforraljuk. Kis lángon addig főzzük (3-4 óra), míg meg nem puhul.... |
2015-02-08 20:20:39 |
|
|
|
|
|
|
... kockából
5 dl tejszín
1 evőkanál vágott petrezselyem
Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és zsírjára pirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, és kb. 10 percig pároljuk. Ráöntjük a levest, és addig főz... |
2015-01-23 23:25:28 |
|
|
|
|
|
|
... gyermekek főzelékébe friss májat heti egyszer keverhetünk.
Elkészítése
Fontos, hogy a májat megfelelően előkészítsük, megtisztítsuk. A májat hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük, ezután lefejtjük a vékony külső hártyát róla, kivágjuk az esetleg véraláfutásos, zöldes epés vagy nagyobb eres részeket. A tisztítás után leöblítjük, és szárazra töröljük.... |
2015-01-20 21:58:28 |
|
|
|
|
|
|
... sütés előtti napon kell kezdeni, mert a gyümölcsöket legalább 12 órán át kell áztatni. A szilvára, körtére és fügére ráöntünk 1 liter vizet és letakarva egész éjjel ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, és apróra összevágjuk. A cukrozott citromhéjat, a mandulát, az apróra vágott diót és mogyorót a cukorral és a rummal összekeverjük és 2 órán át, állni hagyjuk, ezután a többi megpuhí... |
2014-12-07 10:57:27 |
|
|
|
|