Belépés
Csokis-meggyes-marcipános
... magozott meggy (befőtt)

0. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy sütőformát (kb. 20×20-as), sütőpapírral béleljük ki. A meggyet kimagozzuk, ha befőtt, akkor lecsepegtetjük.

1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az eritritet/cukrot és összeolvasztjuk, folyamatosan kevergetve, le ne égjen.

2. Egyeséve...
2017-01-30 08:54:55
Spenótos galuska
... nedves kézzel galuskákat formázunk belőlük.

2. A galuskákat forrásban levő, sós vízbe dobjuk, és közepes tűzön 5-7 percig főzzük. Ezután habszedőkanállal kivesszük, és lecsepegtetjük.

3. A vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a zsályaleveleket. A spenótos galuskákat kivajazott formába tesszük, majd leöntjük a zsályás olvasztott vajjal és megszór...
2016-06-06 14:03:29
Az igazi lángos....
... helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.

A második kelés után a tésztánk.


Gömböcö...
2016-05-22 07:18:19
Anyóstekercs
... kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük....
2015-06-28 17:02:34
Miért a Reg-Enor?
... használjunk.

EGYTÁL ÉTELEK:

Zöldségragus rizstészta:
Kukorica, borsó, sárgarépa, cukkini vagy padlizsán (lesózva), fehérrépa. A rizstésztát megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben a hinget (vagy hagyma és fokhagyma), koriandert, római köményt, bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, kurkumát, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, fela...
2015-04-24 07:57:24
Mit esznek a vegánok?
... A beáztatott csicseriborsót leszűrjük, közepes lángon kétszeres mennyiségű vízben nagyjából egy óra alatt puhára főzzük. A főzőléből kb. 1 dl-t félreteszünk, a főtt csicseriborsót lecsepegtetjük, majd turmixgép poharába tesszük.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát a kés pengéjével ellapítjuk. A fűszerekkel, valamint a félretett főzőlével együtt a csicseriborsóhoz adjuk, pü...
2015-04-22 22:09:14
Tokaszalonna
... teszünk a szalonnára, és lassú tűzön felforraljuk. Kis lángon addig főzzük (3-4 óra), míg meg nem puhul....
2015-02-08 20:20:39
Egyszerűen nagyszerű: a krumpli
... kockából
5 dl tejszín
1 evőkanál vágott petrezselyem

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és zsírjára pirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, és kb. 10 percig pároljuk. Ráöntjük a levest, és addig főz...
2015-01-23 23:25:28
Gyors csodák: májas ételek
... gyermekek főzelékébe friss májat heti egyszer keverhetünk.

Elkészítése

Fontos, hogy a májat megfelelően előkészítsük, megtisztítsuk. A májat hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük, ezután lefejtjük a vékony külső hártyát róla, kivágjuk az esetleg véraláfutásos, zöldes epés vagy nagyobb eres részeket. A tisztítás után leöblítjük, és szárazra töröljük....
2015-01-20 21:58:28
Tallóztam
... sütés előtti napon kell kezdeni, mert a gyümölcsöket legalább 12 órán át kell áztatni. A szilvára, körtére és fügére ráöntünk 1 liter vizet és letakarva egész éjjel ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, és apróra összevágjuk. A cukrozott citromhéjat, a mandulát, az apróra vágott diót és mogyorót a cukorral és a rummal összekeverjük és 2 órán át, állni hagyjuk, ezután a többi megpuhí...
2014-12-07 10:57:27
1 2 3 4 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: EGYTÁL ÉTELEK, igazi lángos, meggyet kimagozzuk, lábasban megolvasztjuk, galuskákat forrásban, vajat felolvasztjuk, spenótos galuskákat, zsályás olvasztott, megfelelő forróságú, második kelés, tepsit kibéleljük, meggyet megmossuk, cukorral alaposan, egyikre rászórjuk, őrölt fahéjjal, rizstésztát megfőzzük, beáztatott csicseriborsót, főtt csicseriborsót, hagymát finomra, félretett főzőlével, csicseriborsóhoz adjuk, burgonyát meghámozzuk, szalonnát kockákra, kukoricát lecsepegtetjük, májat megfelelően, májat hideg, vékony külső, esetleg véraláfutásos, tisztítás után, gyümölcsöket legalább, cukrozott citromhéjat, apróra vágott, rummal összekeverjük, többi megpuhí, habszedőkanállal, csicseriborsóhoz, zsályaleveleket, összeolvasztjuk, lecsepegtetjük, csicseriborsót, felforrósítjuk, megtisztítsuk, előmelegítjük, véraláfutásos, petrezselymet, megtisztított, csokikockákat, megolvasztjuk, összekeverjük, felolvasztjuk, zöldségragus, sütőpapírral, félreteszünk, előkészítünk, tokaszalonna, gyümölcsöket, anyóstekercs,
© 2013 TVN.HU Kft.