|
|
|
... megkenjük a húst a páclével, majd forró serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Közben a padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és egy darabig állni hagyjuk. Utána alaposan lecsepegtetjük és szintén megsütjük. A nyársakat a padlizsánnal körítve tálaljuk. Az ételt szabadban is készíthetjük grillezve vagy roston sütve.
*********************... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... 25 dkg vegyes zöldség
Elkészítés: A halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. A halat lecsepegtetjük, szárazra töröljük, sóval, őrölt borssal beszórjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és az előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig pá... |
|
2010-04-14 06:39:02 |
|
|
|
|
|
|
ALBÁN SZELET
14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű... |
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük a húst a páclével, majd forró serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Közben a padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és egy darabig állni hagyjuk. Utána alaposan lecsepegtetjük és szintén megsütjük. A nyársakat a padlizsánnal körítve tálaljuk. Az ételt szabadban is készíthetjük grillezve vagy roston sütve.
************************************ *******... |
|
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... vagy néhány szem rizst teszünk.
Fonnyadt zöldség
A fonnyadt zöldségek és saláták újra frissek lesznek, ha hideg, enyhén ecetes, sós vagy citromos vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, majd kis időre lefedve állni hagyjuk. A hónapos retek friss marad, illetve visszanyeri frissességét, ha megfordítva, azaz leveleivel lefelé hideg vízbe állítjuk. A puha paradicsom ismé... |
|
2010-01-31 08:37:10 |
|
|
|
|
|
|
... felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.A tepsit kikenjük margarinnal, el ször a világos
szín tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét szín t és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük
a felületén. A tésztát el melegített süt ben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kih lni.A
pudingport négy ev kanál tejjel simára keverjük, a ... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk.
2. Kevés vajat forrósítunk, beletesszük a sárgadinnyét, és megpirítjuk. Fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, félig megpároljuk, majd lecsepegtetjük.
3. Ha kihűlt, hozzákeverjük az édes morzsát, majd hagyományosan feltekerjük a rétest.
4. A feltekert rétest előmelegített sütőbe tesszük, és 180 ºC-... |
2009-10-27 14:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... marad. A spárga elkészítésének legfinomabb módja, ha olyan edényben főzzük meg, amely elég magas és szűk ahhoz, hogy a csúcsok felfelé nézzenek. Főzés után a spárgát száraz konyharuhán lecsepegtetjük, majd ezután tálaljuk.
Ha tökéletesen akarjuk megfőzni a spárgát, elég csokorba kötve sós vízzel telt befőttes üvegbe helyezni, majd az üveget egy vizet tartalmazó lábasba... |
2009-10-11 22:43:53 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszeléket félliternyi forrásban lévő vízben vagy forró tejben elkeverünk, és 10 percig lassú tűzön forraljuk. Vászonnal vagy pamutból készült anyaggal bélelt szitán engedjük át, jól lecsepegtetjük és kinyomkodjuk. Indiai, vagy indiai jellegű ételekhez használjuk.
Koriander (cigánypetrezselyem)
Felhasználás: Mártások, levesek, saláták, pácok, sültek, sz... |
2009-06-20 18:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, a vöröshagymát és a fokhagyma felét. Fedő alatt puhára főzzük. A megfőtt csülköt amikor csontjától már majdnem leválik a főzőléből kivesszük, lecsepegtetjük, aztán még melegen bedörzsöljük a péppé zúzott fokhagymával és fűszerpaprikával. Hűvös helyen kihűtjük, aztán jégszekrényben fagyasztjuk. A fagyasztott csülköt vékony szeletekre felda... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|