|
|
|
... italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá.
Ananászital
Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 konzerv darabolt ananász, 3 dl tej, 2 ek. édesítőpor, jég.
Előkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
Elkészítés: Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. Poharakba jégkockát teszünk, ráöntjük az italt, és... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Felhevítjük a repceolajat, ropogósra sütjük benne a fokhagymát, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük és kissé megsózzuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk és a lecsípkedett leveleket félretesszük díszítésnek. A kemény habbá vert tejszínt a levesbe forgatjuk, majd a botmixerrel f... |
|
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá.
Ananászital
Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 konzerv darabolt ananász, 3 dl tej, 2 ek. édesítőpor, jég.
Előkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
Elkészítés: Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. Poharakba jégkockát teszünk, ráöntjük az italt, és... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... száráról pedig a fej aljától számítva 2-2,5 cm-nyire levágjuk. Hideg vízben megmossuk. Forró, enyhén sós vízbe tesszük és másfél órát főzzük. A megfőtt articsókát a vízből kivesszük, lecsepegtetjük és előmelegített tálra rakjuk. Fehér tejfölös mártást vagy hollandi mártást öntünk rá, azonnal tálaljuk.
• Rántott articsóka
A megfőzött articsókát a vízből kivéve ha... |
|
2011-03-14 09:46:11 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mogyorókrém
17 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
3kanál őrölt zabpehely
1 csipetnyi só
A cseresznyét lecsepegtetjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. A tojásokat egyenként belekeverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál mogyorókrémet, és összekeverjük a liszttel, a keményítővel... |
|
2011-03-05 19:10:44 |
|
|
|
|
|
|
... vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. 20 percig állni hagyjuk.
3. Egy lábasban vizet forralunk és fél percre beledobjuk a rózsáira szétszedett brokkolit. Kiszedjük, lecsepegtetjük és félretesszük.
4. Egy wokban vagy mély serpenyőben 1-2 evőkanál olajat felhevítünk és megsütjük benne a marhahúst. Kivesszük és ezt is félretesszük.
5. A wokban ismét egy kevé... |
2011-03-03 07:06:15 |
|
|
|
|
|
|
... 15 dkg reszelt sajt
Természetes vitaminforrások
A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, jeges vízben gyorsan lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát és a cukkinit apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. 5-6 perc után hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és még 3 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, frissen ... |
2011-02-23 19:01:43 |
|
|
|
|
|
|
... puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pörcöt, kihűtjük.
A lisztből, sóval, diónyi vajjal, 2 tojással tésztát gyúrunk, jól kisodorjuk. Kisujjnyi csíkokra felvágjuk, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
A vajat a tojások sárgájával jól kikeverjük, kicsit megsózzuk, belekeverjük a tejfölt, hozzátesszük a kifőtt tésztát és a kihűlt húst.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, ... |
2011-02-22 17:50:51 |
|
|
|
|
|
|
... tej
só,bors
Elkészítés:
A felszúrt dagadót,kívül-belül borsozzuk,a cukrot
elkeverjük fahéjjal, kis borral felengedjük és a szilvát beáztatjuk,20-25 perc múlva lecsepegtetjük,elkeverjük apró kockára vágott almával,ezzel megtöltjük a húst,hús tűvel bezárjuk,és forró olajban hirtelen meg pirítjuk.
Tepsibe tesszük, ráöntjük az olajat, és a szilva áztatólevét,... |
2011-02-22 07:16:25 |
|
|
|
|
|
|
... mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Felhevítjük a repceolajat, ropogósra sütjük benne a fokhagymát, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük és kissé megsózzuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk és a lecsípkedett leveleket félretesszük díszítésnek. A kemény habbá vert tejszínt a levesbe forgatjuk, majd a botmixerrel f... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|