Belépés
Így készítsük elő a konyhai
... leveleinek eltávolítása után a káposztaféléket félbeszeljük, torzsáját kivágjuk és az ételnek megfelelően kockára, metéltre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük.





Levélzöldségek

sóska, spenót, mángold


A le...
2010-09-08 00:02:30
Csirkecombok olaszos-kínais...
... petrezselyemzöld, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. (Víz nem kell, mert a gomba enged ki magából.)

A hús készítése:

1. A csirkecombokat mossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, beletesszük a sót, őrölt borsot, vegetát, a friss fűszerek felét, rá a húsokat, majd a fűszerek maradékát, végül a szójaszószt.
2. A sütőzacskót lezárjuk, tepsibe...
2010-09-03 18:21:33
Szilvásgombóc öntettel
... *
* 10 dkg cukor
* 0,5 kg szilva
* őrölt fahéj
* citromlé

Elkészítés
A krumplit sós vízben feltesszük főni. Amikor puha, kiszedjük, lecsepegtetjük, és krumplinyomón áttörjük.
Beletesszük a lisztet, egy pici sót, és összegyúrjuk.
Vékonyra kisodorjuk, felkockázzuk. Mindegyik közepébe teszünk egy szem kimagozott szilvát, m...
2010-08-19 05:14:51
Káposztás gombóc
... belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá for...
2010-08-16 19:58:42
Káposztás gombóc
... belőle, majd azokat egyenként kinyújtjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy teáskanálnyi káposztát. Újra gombóccá...
2010-08-16 17:30:47
ívasalt csirkecomb
... kakukkfű, bazsalikom keverékkel) elkevert olívaolajba tesszük. (Aki szereti, tárkonyt vagy oreganót is tehet bele.)
2. Sütés előtt a húsokat egy külön tányérra szedjük, a páctól lecsepegtetjük.
3. Majd kevés lisztbe forgatjuk, és lesúlyozva kevés zsiradékon megsütjük őket. (Súlyként használhatunk egy kisebb edényt, amelyikbe vizet öntünk, vagy a család régi faszene...
2010-08-07 17:49:01
x
... belekeverjük a mákot, a vaníliarudat, és hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, és kihűtjük. Ekkor belekeverjük a citrom héját, fahéjat és a rumot.
2. MEGGYES: A meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a mandulaforgáccsal, a zsemlemorzsával, a cukorral és a pálinkával.
3. ALMÁS-KÖRTÉS: Az almát és a körtét meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apró k...
2010-08-06 14:02:33
Töltött tök
... kikaparjuk, a héját levagdossuk.
2. Egy kb 5 literes lábosban vizet forralunk, sót és ecetet teszünk hozzá, belehelyezzük a két fél tököt és félpuhára főzzük kb 10-15 perc alatt, lecsepegtetjük és félretesszük.
3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, 5 dkg zsíron üvegesre dinszteljük.
4. Hozzáadjuk a darált húst, amivel még kb 10 percig dinszteljük.
...
2010-07-01 22:54:01
x
...-





Barnáné Juhász Krisztina ...


Szőlőbefőtt
1 kg szőlő,
35 dkg cukor,
A szőlőt leszemezgetjük, megmossuk és szitán lecsepegtetjük. A cukorral elkeverjük és 5 dl vízzel felfőzzük, majd tiszta üvegekbe szedjük. A visszamaradt levet felére beforraljuk, és ráöntjük a gyümölcsre. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni. ...
2010-06-10 12:24:24
Őszibarackos pezsgős torta
... hozzáadjuk a pezsgős krémhez.
4. Az egyik habtejszínt felverjük habnak és azt is pezsgős krémbe keverjük. Kb. 5 percre a hűtőbe tesszük szilárdulni.
5. A barackokat lecsepegtetjük, a levét félretesszük. 3 fél őszibarackot összetörünk villával és az előzőleg félretett 3 evőkanálnyi feloldott zselatinnal összekeverjük.
6. A kihűlt tortalapot a formában hagyju...
2010-05-31 19:17:22
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Barnáné Juhász Krisztina, káposztaféléket félbeszeljük, ételnek megfelelően, karfiolt rózsáira, gomba enged, csirkecombokat mossuk, friss fűszerek, fűszerek maradékát, sütőzacskót lezárjuk, szem kimagozott, teáskanálnyi káposztát, külön tányérra, páctól lecsepegtetjük, kisebb edényt, család régi, citrom héját, meggyet lecsepegtetjük, körtét meghámozzuk, héját levagdossuk, hagymát megpucoljuk, darált húst, szőlőt leszemezgetjük, cukorral elkeverjük, visszamaradt levet, pezsgős krémhez, egyik habtejszínt, hűtőbe tesszük, barackokat lecsepegtetjük, levét félretesszük, előzőleg félretett, kihűlt tortalapot, formában hagyju, petrezselyemzöld, káposztaféléket, zsemlemorzsával, lecsepegtetjük, leszemezgetjük, csirkecombokat, levélzöldségek, összekeverjük, belehelyezzük, szilvásgombóc, használhatunk, krumplinyomón, csirkecombok, félretesszük, őszibarackot, teáskanálnyi, vaníliarudat, belekeverjük, felkockázzuk, szárazgőzben, összegyúrjuk, őszibarackos, visszamaradt, eltávolítása, félbeszeljük, evőkanálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.