|
|
|
... előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke
húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Előmelegített tányérokra
szedjük, é... |
2021-01-23 06:58:01 |
|
|
|
|
|
|
... koktélparadicsomokat félbevágjuk vagy negyedeljük, a megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a leszárazott, megmosott spenótot lecsepegtetjük. A leöblített bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, belef... |
|
2018-09-06 23:24:42 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük, és konyhai papírtörlőn leitatjuk.
A padlizsán felét a paradicsomszószba forgatjuk, és közepes tűzön főzzük 2-3 percig. Megsózzuk, megborsozzuk, a 4 szál bazsalikom lecsipkedett, finomra aprított leveleivel ízesítjük, és melegen tartjuk.
A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint forrásban levő sós vízben haraphatóra (al dente) főzzük, maj... |
2018-07-13 23:36:00 |
|
|
|
|
|
|
... és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a gyökérzöldség roppanósra puhul.
Azután hozzáadjuk a zöldborsót, a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket, a tárkony lecsipkedett, felaprított leveleit, és tovább főzzük addig a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
Simára keverjük a tejszínt a liszttel, továbbá egy kevés levessel,... |
|
2018-06-30 00:24:31 |
|
|
|
|
|
|
... biztosítják a jó vízelvezetést, majd következhet a virágföld. Ebbe szórja bele a magokat, amelyeknek legalább 2-3 hétre van szükségük a csírázásához. A petrezselyem elé... |
|
2018-06-04 16:53:40 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk, megsózzuk, félretesszük. Persze vehetünk eleve sózott, pirított kesudiót is.
Turmixgépben készítsük el az öntetet a majonézből, a tejfölből, a zöld tárkony lecsipkedett leveleiből, a metélőhagymából, a fokhagymából, a szardellapasztából (vagy kapribogyóból), a citrom levéből, egy kiskanál sóból és némi borsból. Csak mixeljük össze, és tegyük félre.
... |
2018-04-27 23:47:04 |
|
|
|
|
|
|
... és a megmosott, kicsumázott csilipaprikát durvára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük és lerázzuk vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk. A kihűlt magvakat, a félretett retek- és a lecsipkedett petrezselyemleveleket, valamint a fokhagymát és a csilipaprikát késes aprítógépbe tesszük, és 6 cl olajjal együtt durvára pürésítjük. Végül belekeverjük a finomra reszelt sajtot.
... |
2018-04-25 23:53:27 |
|
|
|
|
|
|
... sütőbe toljuk, és hagyjuk, hogy a tojásfehérje megszilárduljon 7-10 perc alatt.
Ezután kivesszük az ételt a sütőből, és megszórjuk a leöblített koriander vagy petrezselyem lecsipkedett, durvára aprított leveleivel.
ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB SHAKSHUKA, A KÖZEL-KELETI LECSÓ - VID... |
2018-04-18 23:37:20 |
|
|
|
|
|
|
... percig. Közben enyhén megsózzuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, felforraljuk, majd közepes tűzön, fedő alatt főzzük 15-20 percig.
Közben a leöblített petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk, a toastkenyeret és a bacont apróra kockázzuk. A bacont szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kivesszük. A maradék vajat a kiolvadt zsírral ... |
2018-04-04 23:27:35 |
|
|
|
|
|
|
... felhevített serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hűlni hagyjuk. A 7,5 dkg parmezánt finomra reszeljük. A leöblített, leszárított medvehagymát és a petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk. A fenyőmagot késes aprítógépben adagonként durvára őröljük, majd összeturmixoljuk annyi olívaolajjal, hogy pasztaszerű krémet kapjunk. Beleforgatjuk a reszel... |
2018-04-03 23:53:03 |
|
|
|
|