|
|
|
... kezd, keverjük bele a tejfölös keveréket, majd főzzük még kb. 5 percig állandó keverés mellett. Amikor látjuk, hogy a savó kezd különválni szűrjük át egy vászo... |
2024-01-17 20:51:15 |
|
|
|
|
|
|
... szellő,
könnyel terhes
súlyos felhő...
Engedd, Uram,
hadd ragyogjon,
bennem bánat
elcsituljon,
lelkem mindig
ne jajduljon,
a sok keserv
lecsorogjon.
Lepje szívem
aranymázzal,
borítsa be
áldásával...
Szép karácsony
adj még erőt,
meleg fénnyel
öleld át őt!
... |
|
2021-09-08 21:00:32 |
|
|
|
|
|
|
... hanem hideg vízzel kell leöblíteni. Így a gőzölgő víz megemeli, szinte könnyűvé teszi a tésztát. Amikor a leveles tésztát sütés előtt felvert tojássárgájával megkenjük, nem szabad, hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.
A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.
... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... tányért is, amely a cserép alatt volt,
- vegyünk elő egy szitát és ezen keverjük össze az orhideának előkészített speciális földet vízzel, majd hagyjuk, hogy a fölösleges víz lecsorogjon.
- tegyünk a cserépbe 3 centiméternyit a vizes földből, helyezzük bele a növényt, a végén pedig tegyünk komposztot a gyökereire.
- tegyük az orchideát a megszokott... |
|
2018-05-21 16:05:25 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk.
Gyu... |
|
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... hanem hideg vízzel kell leöblíteni. Így a gőzölgő víz megemeli, szinte könnyűvé teszi a tésztát. Amikor a leveles tésztát sütés előtt felvert tojássárgájával megkenjük, nem szabad, hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.
A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.
... |
2016-09-13 12:49:26 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-
2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon
róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával
kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk... |
2015-10-22 14:44:35 |
|
|
|
|
|
|
... citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetejét olya módon simítunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából "lángot" formálunk a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk.
Gyu... |
2015-10-14 12:50:57 |
|
|
|
|
|
|
... hanem hideg vízzel kell leöblíteni. Így a gőzölgő víz megemeli, szinte könnyűvé teszi a tésztát. Amikor a leveles tésztát sütés előtt felvert tojássárgájával megkenjük, nem szabad, hogy lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.
A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.
... |
2015-10-05 13:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... helyett is használhatjuk.
ZÖLDPARADICSOM CUKORBAN 03.
Elkészítése:
Az apró, éretlen, zöld gyümölcsöket vízben puhára főzzük. Szitára tesszük, hogy a víz lecsorogjon, lehámozzuk a héját. Ezután mázas, vagy porcelánedényekbe rakva, leöntjük finom bor- vagy gyümölcsecettel. Így áll fél napig, majd leöntjük róla az ecetet. 1 kg zöldparadicsomra számított 1.... |
2015-09-19 19:00:12 |
|
|
|
|