Belépés
Nincs Cím
... majd a l...
2022-11-11 19:11:07
Szórt túrós-meggyes
... és oldalát vastagon kikenjük vajjal vagy margarinnal, a lisztes keverék felét beleszórjuk egyenletesen elosztva.
Rászórunk 50 dkg túrót. Tetejére egy befőttes üveg kimagozott lecsurgatott meggyet szórunk, (de lehet más gyümölcs is ).
Rászórjuk a maradék lisztet.
4 dl tejet 2 egész tojással összekeverünk és egyenletesen rászórjuk a tepsi tartalmára.
Meglocsoljuk...
2018-06-11 12:11:43
Minden ételnek megvan a maga üzenete
... felesleges, ám valami miatt a tészta hideg vizes zuhanyoztatása jobban beleivódott a kollektív tudatba, mint az, ha olajat öntünk a spagetti főzővizébe, akkor nem ragad össze.

A lecsurgatott nokedlit tegyük át egy lábosba és forrósítsuk fel zsiradékkal. Ez a parasztgyomrúak - beleértve engem is - esetében disznózsír, mások öntsenek olajat, esetleg olvasszana...
2018-05-24 18:43:52
Juhtúrós sztrapacska tótosan
... leöblítjük és szűrőn tartjuk.

Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával.

Hozzá kefir, esetleg tejjel hígított tejfölital duká...
2017-12-14 22:41:45
Váncza Kincses Receptkönyv
... azután 12 deka cukrot adva hozzá, az utasítás szerint 5-6 percig állandó keverés mellett szabad lángon sűrűre főzzük. A forró krémet vizezett, hosszú őzgerincformába töltjük, és levétől lecsurgatott vegyes befőttekből, melyeket (pl. őszibarackot, stb.) 3-4 felé vágva ujjnyi vastag réteget rakunk. 1/2 liter tejből 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 10 deka cukorral és jóféle, egyen...
2017-04-04 11:08:12
Meggyes túrópiskota
... öntjük a tejet is. Beledolgozzuk a lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Kikent, lisztezett, közepes méretú (25x35 cm) tepsibe öntjük a tésztát és a tetejére szórjuk a levétől lecsurgatott magozott meggyet. Előmelegített sütőben, kb fél óra alatt megsütjük (gáz 5. fokozat). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Porcukorral meghintve kínáljuk,

...
2017-02-07 09:51:35
Tejfölös húsos gombóc
... fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük fél liter hideg vízzel. Megkeverjük (fakanállal), hagyjuk puhára főni. Mikor kész tésztaszűrőn leszűrjük, a levet félretesszük, hagyjuk hűlni a lecsurgatott tölteléket és a levét is. Gombóc készítése: Megfőzzük a burgonyát hajában, mikor megfőtt, megtisztítjuk és áttörjük, hűlni hagyjuk. Hozzátesszük az áttört, kihűlt burgonyához a lisztet,...
2016-08-29 10:11:35
Rántott sertésszelet cigány módra
... gyöngyhagyma
ketchup

bors
fokhagyma
rántott hús

A hagymát és a szalonnát kevés zsiradékon erős tűzön megpirítjuk. Rádobjuk a paprikát és összepároljuk. Hozzáadjuk a lecsurgatott gyöngyhagymát, a kukoricát és a kicsavart káposztasalátát. Annyi ketchupot öntünk rá, hogy egy jó szaftos ragut kapjunk. Ha szükséges, még sóval, borssal és zúzott fo...
2016-08-02 11:23:33
Egyszerű gyümölcsös süti (leveles tésztából)
... enyhén lisztes felületen tepsi méretűre (39x30) nyújtjuk.
A tejfölt elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd rákenjük a tésztára. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott gyümölcsöket rárakjuk, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig sütjük (akkor jó, ha már a széle világos barnásra sült). P...
2016-07-14 22:18:11
Fácánleves
... gerezd fokhagyma

10 szem feketebors

1 csipet sáfrány

20 dkg házi 8 tojásos csigatészta



Elkészítés

A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagymát héjastól. Ha szükséges újra lehab...
2016-01-30 16:57:57
1 2 3 ....18 19 ..27 28 ..36 37 38 
Címkék: Nincs Cím, Váncza Kincses Receptkönyv, maga üzenete, lisztes keverék, befőttes üveg, maradék lisztet, tepsi tartalmára, tészta hideg, kollektív tudatba, spagetti főzővizébe, lecsurgatott nokedlit, parasztgyomrúak &#8211, szalonna megmaradt, lecsurgatott sztrapacskával, utasítás szerint, forró krémet, tetejére szórjuk, levétől lecsurgatott, levet félretesszük, lecsurgatott tölteléket, burgonyát hajában, szalonnát kevés, lecsurgatott gyöngyhagymát, kicsavart káposztasalátát, tejfölt elkeverjük, vaníliás cukorral, fahéjas cukorral, széle világos, őzgerincformába, vanilincukorral, káposztasalátát, szalonnapörccel, parasztgyomrúak, sztrapacskával, zuhanyoztatása, megtisztított, előmelegített, összekeverünk, megtisztítjuk, összekeverjük, csomómentesre, összepároljuk, beledolgozzuk, beleforgatjuk, gyöngyhagymát, pirospaprikát, egyenletesen, lecsurgatott, hozzátesszük, ellenőrizzük, meglocsoljuk, citromhéjjal, tésztaszűrőn, félretesszük, vöröshagymát, gyümölcsöket, gyöngyhagyma, őszibarackot, sertésszelet,
© 2013 TVN.HU Kft.