|
|
|
... majd a l... |
2022-11-11 19:11:07 |
|
|
|
|
|
|
... és oldalát vastagon kikenjük vajjal vagy margarinnal, a lisztes keverék felét beleszórjuk egyenletesen elosztva.
Rászórunk 50 dkg túrót. Tetejére egy befőttes üveg kimagozott lecsurgatott meggyet szórunk, (de lehet más gyümölcs is ).
Rászórjuk a maradék lisztet.
4 dl tejet 2 egész tojással összekeverünk és egyenletesen rászórjuk a tepsi tartalmára.
Meglocsoljuk... |
|
2018-06-11 12:11:43 |
|
|
|
|
|
|
... felesleges, ám valami miatt a tészta hideg vizes zuhanyoztatása jobban beleivódott a kollektív tudatba, mint az, ha olajat öntünk a spagetti főzővizébe, akkor nem ragad össze.
A lecsurgatott nokedlit tegyük át egy lábosba és forrósítsuk fel zsiradékkal. Ez a parasztgyomrúak - beleértve engem is - esetében disznózsír, mások öntsenek olajat, esetleg olvasszana... |
2018-05-24 18:43:52 |
|
|
|
|
|
|
... leöblítjük és szűrőn tartjuk.
Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával.
Hozzá kefir, esetleg tejjel hígított tejfölital duká... |
|
2017-12-14 22:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... azután 12 deka cukrot adva hozzá, az utasítás szerint 5-6 percig állandó keverés mellett szabad lángon sűrűre főzzük. A forró krémet vizezett, hosszú őzgerincformába töltjük, és levétől lecsurgatott vegyes befőttekből, melyeket (pl. őszibarackot, stb.) 3-4 felé vágva ujjnyi vastag réteget rakunk. 1/2 liter tejből 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 10 deka cukorral és jóféle, egyen... |
|
2017-04-04 11:08:12 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük a tejet is. Beledolgozzuk a lisztet, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Kikent, lisztezett, közepes méretú (25x35 cm) tepsibe öntjük a tésztát és a tetejére szórjuk a levétől lecsurgatott magozott meggyet. Előmelegített sütőben, kb fél óra alatt megsütjük (gáz 5. fokozat). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Porcukorral meghintve kínáljuk,
... |
2017-02-07 09:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, a pirospaprikát és felöntjük fél liter hideg vízzel. Megkeverjük (fakanállal), hagyjuk puhára főni. Mikor kész tésztaszűrőn leszűrjük, a levet félretesszük, hagyjuk hűlni a lecsurgatott tölteléket és a levét is. Gombóc készítése: Megfőzzük a burgonyát hajában, mikor megfőtt, megtisztítjuk és áttörjük, hűlni hagyjuk. Hozzátesszük az áttört, kihűlt burgonyához a lisztet,... |
2016-08-29 10:11:35 |
|
|
|
|
|
|
... gyöngyhagyma
ketchup
só
bors
fokhagyma
rántott hús
A hagymát és a szalonnát kevés zsiradékon erős tűzön megpirítjuk. Rádobjuk a paprikát és összepároljuk. Hozzáadjuk a lecsurgatott gyöngyhagymát, a kukoricát és a kicsavart káposztasalátát. Annyi ketchupot öntünk rá, hogy egy jó szaftos ragut kapjunk. Ha szükséges, még sóval, borssal és zúzott fo... |
2016-08-02 11:23:33 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén lisztes felületen tepsi méretűre (39x30) nyújtjuk.
A tejfölt elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd rákenjük a tésztára. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott gyümölcsöket rárakjuk, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig sütjük (akkor jó, ha már a széle világos barnásra sült). P... |
2016-07-14 22:18:11 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1 csipet sáfrány
20 dkg házi 8 tojásos csigatészta
só
Elkészítés
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagymát héjastól. Ha szükséges újra lehab... |
2016-01-30 16:57:57 |
|
|
|
|