|
|
|
... dkg cukrot öntsünk rá. Néhány nap múlva forrni kezd. Négy hétig kell tovább erjeszteni, a tetején előbb vékony, majd mind jobban vastagodó hártya képződik (ez az ecetágy) ha letisztult, lefejtjük, üvegekbe töltjük.
Minél tovább hagyjuk állni, annál erősebb lesz az ecet. Ha az ecetet már mind leöntöttük róla, az ecetágyra tehetünk ismét egy kevés szeletelt almát, almahéj... |
2016-09-14 17:05:27 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk.
Töltött káposzta:
1 fej káposzta. A káposztából kivágjuk a torzsát és forró vízben 2-3 percig abáljuk. Egy villa segítségével kiemeljük a káposztafejeket és lefejtjük a külső leveleket. Hűlni hagyjuk. Ez alatt főzzünk meg 250 gr barna rizst, amit hagyunk kihűlni.
Közben elkészítjük a töltelékbe valót: Ghín megpirítunk rizslisztet, majoránná... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... víz
2 dkg (friss) élesztő
Töltelék:
1 fej fokhagyma
20-25 dkg reszelt sajt
3-4 evőkanál kacsazsír
Elkészítés
A fokhagyma külső, száraz héját lefejtjük, majd a tetejét levágjuk. Egy fóliára tesszük, megkenjük kevés kacsazsírral, teszünk mellé egy ág rozmaringot vagy kakukkfüvet és becsomagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük é... |
2015-03-12 20:34:02 |
|
|
|
|
|
|
... friss májat heti egyszer keverhetünk.
Elkészítése
Fontos, hogy a májat megfelelően előkészítsük, megtisztítsuk. A májat hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük, ezután lefejtjük a vékony külső hártyát róla, kivágjuk az esetleg véraláfutásos, zöldes epés vagy nagyobb eres részeket. A tisztítás után leöblítjük, és szárazra töröljük.
... |
|
2015-01-20 21:58:28 |
|
|
|
|
|
|
... áztatott és kicsavart zsemlét, 1 nyers tojást, kevés zsírban pirított reszelt hagymát, sót, törött borsot és jól összegyúrjuk. 2 tojást keményre főzünk és lehámozzuk. A nyakbőrt vigyázva lefejtjük és jól megmossuk. Azután vékonyabb részét bevarrjuk, a tölteléket a nyakbőrbe vigyázva betöltjük
Úgy, hogy a két főtt tojást is belecsúsztatjuk és eligazítjuk, hogy a közepére kerül... |
|
2014-11-11 14:16:38 |
|
|
|
|
|
|
...
- kevés só,
- csipetnyi cukor,
- szezám mag,
- sajt,
- mustár.
ELKÉSZÍTÉS:
A jól megmosott füstölt sonkát takarékláng fölött puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. 45 dkg lisztből, 2 dkg élesztőből, 2 dl tejjel, 1,5 dkg vajjal, csipetnyi cukorral kelt tésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyju... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukrot kell ráönteni. Néhány nap múlva forrni kezd, 4 hétig kell tovább erjeszteni, a tetején előbb vékony, majd... |
2013-09-30 21:04:44 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukrot kell ráönteni. Néhány nap múlva forrni kezd, 4 hétig kell tovább erjeszteni, a tete... |
2013-09-29 15:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... dkg cukrot kell ráönteni. Néhány nap múlva forrni kezd, 4 hétig kell tovább erjeszteni, a tetején előbb vékony, maj... |
2013-09-29 13:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... Közben a húst többször megforgatjuk, a köretet megkevergetjük. Akkor jó, ha a hús megpirul, és teljesen egyszerre
puhul meg a burgonyával meg a hagymával. Tálaláskor a csontról a húst lefejtjük, fölszeleteljük, majd a csülök eredeti formájához hasonlóan visszarakosgatjuk a csontra. A vele sült hagymás burgonyával és savanyúsággal körítve tálaljuk.
... |
2013-09-24 14:10:22 |
|
|
|
|