Belépés
A bazsalikom csillapíthatja az ízületi fájdalmakat is
... virága pedig fehér színű.

Az ajakosak családjába tartozó Ocimum nemzetség 50-60 faja Afrika, Ázsia, Amerika trópusi tájain honos. A Dél-Ázsiából származó O. basilicum a legjobban elterjedt és termesztett faj, amely a mérsékelt égövi klímát is elviseli. Ismerete és termesztése hazánkban több száz éves.

Származás, illetve levélnagyság alapján hazánkban ké...
2024-03-02 21:45:58
A 10 legegészségesebb növény
... zsírsavat, amely a szívbetegségek ellen véd. Ráadásul 20-30-szor több rákot pusztító melatonin van benne, mint bármelyik másik zöldségben.

Hogyan fogyasszuk?
Salátának a legjobb, ropogós, lédús, enyhén citromos ízű.

Fahéj
Miért egészséges?
A fahéj segít kordában tartani a vércukorszintet, napi egy gramm a fűszernövényből jelentősen javítja a k...
2024-03-02 21:31:23
Tumor ellen és bőrgyulladásra gyógyszer a ribizli!
... a vízben nem oldódó pektinből áll, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből. Természetes vízhajtó szer.

A fekete, a fehér és a piros ribizli értékes tápanyagtartalma legjobban nyersen, frissen fogyasztva érvényesül, főleg a C-vitamin-pótlás miatt. Nem sokáig tárolhatók, de kitűnően tűrik a fagyasztást, így télen is hozzájuthatunk.

A fehér ribizli vala...
2024-03-01 21:08:14
Elegáns gyógyító a spárga
... vesékből a homokot, vagy a kisebb köveket, azokat az anyagokat, amelyek a főtt spenót és a főtt spárga valamint a húsok fogyasztása következtében lerakodó húgysavkő okoz.

A spárgát legjobb állítva főzni, hogy amikor a szára puha, a finom fej még roppanós maradjon. Spárgafőző edénynek bármilyen magas falú edény megfelelő, amiben megállnak a szárak. A spárgát csak forrás...
2024-02-27 21:33:47
A fejeskáposzta gyógyhatásairól
... káposztának mellékhatása is lehet a jódtartalma miatt.

Naponta fogyaszthatjuk főve vagy nyersen salátának, de mindennapi fő eledelünk nem lehet. Ha kúraszerűen szeretnénk fogyasztani, legjobb ha keverjük zellerrel, sárgarépával, mely hasonló hatással van a szervezetünkre.

A savanyú káposzta fokozza a gyomorsav termelődését, ezért gyomor és nyombélfekély, ves...
2024-02-17 21:36:45
Csodálatos tavaszi gyógyító a medvehagyma
... úgy eltenni egyszeri fogyasztásra kimért mennyiségeket. A fagyasztás után a felengedett medvehagyma rostjai szétesnek, sötétedik és némi levet ereszt, de még mindig a fagyasztás őrzi meg legjobban hatóanyagának nagy többségét.

A medvehagyma elméletileg összetéveszthető a mérgező gyöngyvirággal, azonban ez utóbbi kicsit később, májusban bújik elő. A növények közti legfő...
2024-02-17 21:25:41
A kivi gyógyhatásairól


A kiviről bebizonyították, hogy az egyike azon gyümölcsöknek, melyeknek legjobb hatása van az egészségre.

A kivi egyszerre édes és savanyú, puha, de egyben harapnivalóan kemény.

Sokan nem kedvelik, mert nehézkes a hámozása. A gyümölcsöt ugyanis en...
2024-02-16 20:10:05
Együnk több zöldborsót - gyógyulhatunk vele
... serkentéséhez a rostjaival. Székrekedésünk is megszűnhet, ha zöldborsót fogyasztunk.

A zöldborsót többféle módon felhasználhatjuk. Ha valamilyen betegséget akarunk gyógyítani, akkor legjobb, ha nyersen fogyasztjuk. Székrekedés megszüntetésére főzzük meg a rostok miatt, hogy kitakarítsa a beleket.

Diéta, fogyókúra egyik legfinomabb élelmiszere lehet a zöldbors...
2024-02-16 19:26:23
Májusi zöldségek
... fűszeresen megsütve is, illetve érdemes kipróbálni a retek savanyítását is.

karalábé: fontos ásványi anyaga például a szelén, a kálium, a kalcium, a magnézium, én nyersen szeretem a legjobban, de akár sütőben is sütheted, darált hússal töltve.

spenót: nagyon gazdag folsav- és vasforrás, így várandósoknak kifejezetten javasolt a fogyasztása. A spenót főzelékér...
2024-02-15 20:13:33
Burgonya, mint gyógynövény
... rostanyag és B-vitamin található benne. A C-vitamin tartalma akkor a legmagasabb, amikor betakarítják, és ez a hosszas tárolás következtében folyamatosan csökken, ezért ezt is frissen a legjobb fogyasztani. Érdemes tudni azt is, hogy nem csak a főzés során veszít a C-vitamin tartalmából, hanem már az előkészítés során is. Ugyanis a burgonya a levegő hatására fokozatosan elveszíti ...
2024-02-14 21:41:58
1 2 3 ..............................96 97 ...............145 146 ...............192 193 194 
Címkék: bazsalikom csillapíthatja, ízületi fájdalmakat, fejeskáposzta gyógyhatásairól, kivi gyógyhatásairól, ajakosak családjába, legjobban elterjedt, mérsékelt égövi, szívbetegségek ellen, fahéj segít, fűszernövényből jelentősen, salakanyagok kiürülését, piros ribizli, fehér ribizli, kisebb köveket, főtt spenót, főtt spárga, húsok fogyasztása, spárgát legjobb, szára puha, spárgát csak, jódtartalma miatt, savanyú káposzta, gyomorsav termelődését, fagyasztás után, felengedett medvehagyma, fagyasztás őrzi, medvehagyma elméletileg, mérgező gyöngyvirággal, növények közti, kiviről bebizonyították, egyike azon, kivi egyszerre, gyümölcsöt ugyanis, zöldborsót többféle, rostok miatt, retek savanyítását, spenót főzelékér, hosszas tárolás, legjobb fogyasztani, főzés során, előkészítés során, levegő hatására, legegészségesebb, összetéveszthető, tápanyagtartalma, felhasználhatjuk, gyógyhatásairól, megszüntetésére, bebizonyították, vércukorszintet, fűszernövényből, fogyaszthatjuk, bőrgyulladásra, gyöngyvirággal,
© 2013 TVN.HU Kft.