Belépés
Idézetek az életről
...
Töretlen teljességét látod,
Hol imádkoznál hosszan, térden állva,
Mert onnan végtelen a panoráma.
Reményik_Sándor

Az életet ajándékba kaptuk, s mint a legkedvesebb ajándékkal tesszük, becsüljük meg.
Hioszi_Tatiosz

Az értelem hiánya akadályozza az élet kiteljesedését. Sok minden, talán minden elviselhető, ha értelme van.
Carl G...
2024-05-15 21:45:22
Paul David Tripp Május 6
... 6:10a). Emlékeznem kell arra, hogy Isten nem azért adta nekem a kegyelmet, hogy az én országom működjön, hanem azért, hogy egy jobb országért foglyul ejtsen.

Ez volt az egyik legkedvesebb, legértékesebb dolog, amit Jézus mondott a tanítványainak. Ne feledjétek, ők mindnyájan valóban "az országra" összpontosítottak. Nem mintha a Király becsülete vagy az ő országának sike...
2024-05-05 21:28:30
Készen állsz?
... De ők mind halandók: bármelyikük meghalhat idén. Mielőtt a százszorszépek újra kivirágzanak, bármelyikük a sírban feküdhet. Rácheledet eltemethetik, - Józsefedet elvehetik tőled, - legkedvesebb bálványod összetörhet: keserű könnyek és mély gyász lehet a részed. December előtt szörnyen egyedül érezheted magad. Olvasó, ha a gyász rád tör, készen állsz?

Készen állsz a halá...
2024-04-14 21:53:23
Fekete Istvánra emlékezünk.
... töltekezés.
Gyerekkorúaknak és felnőtteknek egyaránt, hiába hívták, vagy hívják ma is sokszor "ifjúsági írónak". Személy szerint nem is kedvelem a megkülönböztető kategóriákat.
Szubjektíven számomra legkedvesebb írása a Ballagó idő. Jó belemerülni Fekete István világába, életmeséjébe. Bármikor veszem elő, akárhányszor, mindig képes elűzni a rosszkedvet.
Persze sor...
2024-01-28 00:47:36
Rigó Béla - Óra-dal
... rang.
Hitték szavát, követték
ember és nagyharang.

A másik is kirukkolt.
Hogy megszeressük őt,
félóránként kakukkolt.
Így mérte az időt.

Legkedvesebb a lánya
volt neki mindazért,
ki talpig porcelánba
öltöztetve - zenélt.

Apám egy utcasarkon
mint villanyóra állt,
őt bámulta kitartón, ...
2024-01-25 00:10:44
Paul David Tripp Január 24
Január 24

A te kis egyszemélyes királyságod nem versenyezhet Isten országának dicsőségével, amely kegyelemből és csakis kegyelemből a tiéd.

Az egyik legkedvesebb, legbátorítóbb dolog, amit Jézus a követőinek mondott, a Lukács 12:32-ben olvasható: "Ne félj, te kis nyáj, mert Atyádnak tetszik, hogy neked adja az országot." Te és én királyságorientáltak vagyunk. ...
2024-01-24 20:57:56
Ahogy múlnak az évek
... vagy megveszem azt amire semmi szükség nincs, de jól néz ki. Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek.
Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren?...
2024-01-21 09:49:08
A világ közepe
... az igen nevezetes helyet. A fiatalabbja a mellett kardoskodott, hogy nem lehet az más, csak a francia hon ékköve, Párizs. Attól szebbet, csillogóbbat sehol nem látni, hát mi lenne a legkedvesebb hely az Úristennek, ha nem ez.
Balgaság. -mondta az öreg Pallavici bíboros, ki olasz, s egyházi ember lévén Rómában, s azon belül is magában a Vatikánban vélte felfedezni a teremtői a...
2024-01-02 21:00:41
Vége a könnyeknek
... végtagjaik és szerveik ugyanolyan fogékonyak a betegségekre, mint a nem megújult embereké. A legkiválóbb szentek közül néhányan hosszú ideig feküdtek betegágyon. Az Isten szívéhez legkedvesebbek érezték a fenyítő pálca legsúlyosabb csapásait. A nagy fájdalom könnyeket csal az arcokra. Az emberi test a gyötrelem félelmetes fokára képes, és kevesen vannak, akik ne öntözték volna egy...
2023-12-31 21:19:22
Adventi történetek és Karácsonyi történetek
... mosolyát.

- Ez éppen jó lesz, - repesett a gyermek. - Anya mondta, hogy nagyapa szereti a zenét.

Pappy elkomorodott. Nem akarta megbántani a kislányt, igyekezett a legkedvesebb hangján mondani:

- Sajnálom, kisasszonykám. A csengettyű nem eladó.

Igyekezetében, hogy megértesse magát, Pappy elmesélte a kislánynak a csengettyű történetét, az...
2023-12-21 21:30:33
1 2 3 ..................222 223 .........333 334 .........443 444 445 
Címkék: Paul David Tripp Május, Fekete Istvánra, Rigó Béla, Paul David Tripp Január, Carl, Fekete István, világ közepe, életet ajándékba, legkedvesebb ajándékkal, értelem hiánya, élet kiteljesedését, jobb országért, egyik legkedvesebb, százszorszépek újra, sírban feküdhet, megkülönböztető kategóriákat, követőinek mondott, igen nevezetes, mellett kardoskodott, legkedvesebb hely, öreg Pallavici, legkiválóbb szentek, fenyítő pálca, nagy fájdalom, emberi test, gyötrelem félelmetes, legkedvesebb hangján, csengettyű történetét, megkülönböztető, gyerekkorúaknak, tanítványainak, százszorszépek, legkedvesebbek, kiteljesedését, igyekezetében, legbátorítóbb, legértékesebb, felhatalmazva, kisasszonykám, felnőtteknek, legkedvesebb, kivirágzanak, elkomorodott, eltemethetik, legsúlyosabb, kardoskodott, csillogóbbat, betegségekre, dicsőségével, akárhányszor, szubjektíven, megszeressük, versenyezhet, egyszemélyes, kategóriákat, életmeséjébe, élvezkedjek, elviselhető, extravagáns, akadályozza, fiatalabbja, szabadságot, kegyelemből,
© 2013 TVN.HU Kft.