Belépés
Észt dzsessz az Opus Jazz Clubban
... dzsesszt játszó Momentum zongoratriót az európai ismertségnek örvendő és igen termékeny muzsikusa, a nagybőgős Peedu Kass vezeti. A Momentum volt az első észt zenekar, amely felléphetett a legnagyobb európai dzsessz szakvásár, a brémai Jazzahead showcase-színpadán, 2015-ben.
A csapat zongoristája a virtuóz Kristjan Randalu, aki korábban játszott együtt Ben Monderrel, Ari Hoen...
2018-11-27 09:58:46
Elkészült a Várkert Bazár első világháborús kiállításának harmadik része
... szőnyegként borítja Teleki Pál híres vörös térképe, a Terror Háza főigazgatója kiemelte: 1920-ban nem vo...
2018-11-22 14:18:52
P. Géraldy
... levetkezel,
feltűzöd a hajad, enyém leszel...
Bezzeg nem voltál, akkor ily gyors.
Így hívtalak becézve: kislány.
Halkan suhantál, drága-titkos,
a fénytől is remegve, tisztán.
A legnagyobb lázunkba sem
adtad magad át teljesen...
S haragudtam rád. Hogy a csókod
oly roppant-szűzi, elfogódott,
és nem jutott ki soha részem.
Emléksz...
2018-11-09 19:00:34
Tisza 100 - Pósán László: Tisza István számára szent ügy volt a nemzet iránti hűség
... létesüljön új felsőoktatási intézmény, Tisza István minden tekintélyét latba vetette, hogy "Debrecenben, a Református Kollégium alapjaira épülve egyetem jöjjön létre".
"Életem egyik legnagyobb eredményének tekinteném, ha Debrecenben, ahol fiatalkori tanulmányaimat végeztem, egyetem állíttatnék fel" - idézte Tisza István szavait a szónok.
A politikus beszélt arról, hogyan...
2018-10-31 13:31:40
Leonardo da Vinci-kamarakiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeumban
... rendezett tárlatot Martin Clayton, a windsori Royal Collection grafikai osztályának vezetője nyitotta meg, aki elmondta: Leonardo rajzai lehetőséget adnak betekinteni a reneszánsz egyik legnagyobb géniuszának gondolatvilágába.
Talán éppen Leonardo kései, szinte teljes egészében a windsori gyűjteményben őrzött rajzai segíthetnek felderíteni a budapesti Lovas eredetének ma is ...
2018-10-30 16:41:57
Fazekastalálkozót rendeznek a hétvégén Mezőtúron
... által létrehozott kerámiagyűjtemény új termébe látogatnak el.
A találkozón megemlékeznek a Túri Fazekas Múzeum 35. születésnapjáról, méltatva azt a munkát, amellyel Magyarország legnagyobb, kifejezetten népi cserépedényeket gyűjtő, múzeumi státuszú közgyűjteménye lett.
Mint Pusztai Zsolt kiemelte, a múzeum jelenleg 8 ezernél valamivel több kerámiából álló anyaga európa...
2018-10-11 12:52:17
Magyar karikatúratörténeti kiállítás nyílt a Széchényi Könyvtárban
... magyar karikatúra megmentése is. Felidézik, hogy számos magyar karikaturista futott be világkarriert: John Halas az angol rajzfilmgyártás elindítója volt, az erdélyi André Francois a legnagyobb francia írók illusztrátora, Major Henriket pedig a politikai portrékarikatúra műfajának meghonosítójaként jegyzik Amerikában.
A pop-up tárlat október 27-ig látható az Országos Széchény...
2018-10-09 16:21:40
Újbuda, Eger és Szolnok lesznek a Magyar Festészet Napja kiemelt helyszínei
...
A Magyar Festészet Napja az ország egyik legnagyobb képzőművészeti eseménysorozatává nőtte ki magát - emelte ki a 17. rendezvény keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke.
Mint mondta, a program célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az egyik leghagyományosabb képzőművészeti műfajra és annak ma...
2018-10-02 15:43:52
CAFe Budapest - Balett, újcirkusz és összművészeti előadások gazdagítják a programot
... vagyunk.
A magyarországi közönség a CAFe programjában láthatja először a Recirquel Újcirkusz Társulat legújabb produkcióját, amely a közönség és a szakma elismerését is kivívta a legnagyobb előadóművészeti fesztiválon, az edinburghi Fringe-en. Vági Bence új rendezésében hét virtuóz ukrán vendégművész kutatja az ember és az anyaföld örök érvényű összetartozásának misztikumát. ...
2018-09-21 12:58:03
Szecessziós kiállítással nyílt meg a felújított Ráth György-villa
... főigazgatója elmondta: az újranyílt épületbe több okból is érdemes lesz ellátogatni. Az egyik legfontosabb ok maga a gazdag szecessziós díszítéseivel együtt megújult villa, amely immár a legnagyobb múzeumok gyűjteményeinek kincseit is be tudja fogadni.
A látogató Ráth György otthonában érzi majd magát, miközben végigjárja a szecessziós és a historizáló ebédlőt, a fogadószobát...
2018-09-13 13:22:07
1 2 3 ..............................97 98 ................146 147 ................194 195 196 
Címkék: Opus Jazz Clubban, Várkert Bazár, Pósán László, Tisza István, Szépművészeti Múzeumban, Széchényi Könyvtárban, Magyar Festészet Napja, CAFe Budapest, Ráth György-villa, Peedu Kass, Kristjan Randalu, Teleki Pál, Terror Háza, Református Kollégium, Martin Clayton, Royal Collection, Túri Fazekas Múzeum, Mint Pusztai Zsolt, John Halas, André Francois, Major Henriket, Országos Széchény, Verebes György Munkácsy-díjas, Magyar Festészet Napja Alapítvány, Recirquel Újcirkusz Társulat, Vági Bence, Ráth György, nemzet iránti, hétvégén Mezőtúron, felújított Ráth, európai ismertségnek, nagybőgős Peedu, első észt, legnagyobb európai, brémai Jazzahead, csapat zongoristája, virtuóz Kristjan, legnagyobb lázunkba, politikus beszélt, windsori Royal, reneszánsz egyik, windsori gyűjteményben, budapesti Lovas, találkozón megemlékeznek, múzeum jelenleg, angol rajzfilmgyártás, erdélyi André, legnagyobb francia, politikai portrékarikatúra, pop-up tárlat, ország egyik, program célja, egyik leghagyományosabb, magyarországi közönség,
© 2013 TVN.HU Kft.