Belépés
világ valaha látott legszebb költészetét kellett megírnia.
... rendelkező harcos, és hidegvérű gyilkos, amikor az alkalom úgy kívánta. Barátai iszákosok, naplopók, gazemberek és csalók voltak.

Ennek az embernek azonban a világ valaha látott legszebb költészetét kellett megírnia. Alig háromezer sora jutott el hozzánk, de ez elég ahhoz, hogy a francia lírai költők közül a legnagyobbak közé soroljuk. Francois Villonnak hívták.
...
2024-02-24 23:33:49
Az igazság odaát van? Egyiptomi Halottaskönyv
... koporsókba helyezett papirusztekercseken is megjelentek a mágikus szövegek.
A szövegeket hivatásos írnokok válogatták és másolták egy erre a célra szerkesztett nagyobb gyűjteményből. A legszebb és legterjedelmesebb koporsószövegek a XVIII. és XIX. dinasztia idején keletkeztek.
A több mint 23 méter hosszú Ani-papiruszon százával sorakoztak egymás mellett a gyönyörűen megr...
2024-02-18 11:39:56
Kedves virágom vagy te,

Kedves virágom vagy te, hóvirág,
Gyermekkorom legszebb virága vagy,
Édes öröm szívemnek nézni rád:
Virulsz, bár dajkád a hó és a fagy.

Benedek Elek
...
2024-02-16 22:34:50
Vannak emberek, akik öregen a legszebbek"Vannak emberek, akik öregen a legszebbek. Akkor hasonlítanak legjobban benső önmagukra. De ezek belül nagyon fiatalok. Valami rejtélyes okból ott maradt szemükben, vagy szívükben az ifjúság."

MÜLLER PÉTER...
2024-02-12 08:40:00
Árpád-házi Daka József Magyarország megkoronázott királya él
... hercegprímás bíboros úr, és még pár, számomra ismeretlen méltóság vannak jelen. A lejelentkezés után a kormányzó úr közölte velem, hogy ami itt ebben a helyiségben történni fog, az lesz életem legszebb születésnapi ajándéka.

Ez után felszólította a jelenlévőket, hogy esküdjenek meg, hogy amit látni fognak, az titokban marad, semmilyen körülmények között sem szivároghat ...
2024-02-10 20:15:18
Mi már nem álmodozunk
... csendben figyeljük, hogy rohan az idő,
s hogy lanyhul szívünkben az ifjúkori erő.

Fájlaljuk mind, hogy az ifjúságnak vége,
s hogy véget ért az a kor, mely az élet legszebb része,
de ne csüggedjünk el, legyünk büszkék arra,
hogy mi kiálltuk a próbát ebbe a túlélési harcba.

Lesznek majd, kik megsiratnak, kik emlékeznek ránk,
s talán nev...
2024-02-09 04:57:55
Hernyó és a pillangó
... különleges, fekete tükörből olvasta ki híres jóslatait. De tükörjóslást végez Hófehérke gonosz mostohája is, amikor kérdéseket tesz fel a tükörnek, és az nem csak azt árulja el neki, hogy ki a legszebb, de azt is, hol találhatja vetélytársát.

Fodor Marcsi író, újságíró tollából


...
2024-02-06 05:07:29
Mályvarózsa, mint gyógynövény
... vérzéscsillapító, gyógyítja a fekélyes sebeket.

Mályvarózsa gondozása
Napfényigényes. Talajra nem érzékeny, bár tápanyagban gazdag, mély termőrétű talajban fejlődik a legszebben. A szárazságot jól tűri, öntözni csak száraz időjárásban szükséges. Érzékeny a rozsdabetegségekre. Jól szaporítható magról. A második évben virágzó Alcea toktermésében körben ülnek az éret...
2024-02-05 22:02:11
. Miről szól a régi dal...?
.... Miről szól a régi dal...?

,,Fogadj el egy jótanácsot tőlem .
Szívedre hallgass csupán !"
Így szólt a dal előbb ,majd egy századdal .
,,Hisz a szív a legszebb kincs .
Annál szebb szó ,hogy szeretet.
A nagyvilágon nincs ."
Miért jó ,miért ez a szó ?
Szeretet nem felül írható !
Nem parancsolható !
Szeretetet élni kell !
Be...
2024-02-05 18:05:28
A tizenkét hónap - versekkel, szép mesékkel
... járj".


Végül egy régi szép videóval zárom a bejegyzést, amit kis hazánkban is lehetett látni "A Tizenkét hónap" címmel. A film a világ legszebb tündérmeséi sorozat tagja. Az 1980-ban bemutatott japán-szovjet animációs játékfi...
2024-02-04 21:45:29
1 2 3 ...........2276 2277 ......3414 3415 .....4551 4552 4553 
Címkék: Egyiptomi Halottaskönyv, Árpád-házi Daka József Magyarország, Francois Villonnak, Benedek Elek, Fodor Marcsi, igazság odaát, tizenkét hónap, embernek azonban, világ valaha, francia lírai, legnagyobbak közé, mágikus szövegek, szövegeket hivatásos, célra szerkesztett, több mint, gyönyörűen megr, lejelentkezés után, helyiségben történni, lesz életem, titokban marad, ifjúságnak vége, élet legszebb, próbát ebbe, túlélési harcba, fekélyes sebeket, második évben, jótanácsot tőlem, legszebb kincs, nagyvilágon nincs, régi szép, világ legszebb, 1980-ban bemutatott, vérzéscsillapító, koporsószövegek, napfényigényes, toktermésében, halottaskönyv, megkoronázott, parancsolható, lejelentkezés, gyűjteményből, felszólította, legnagyobbak, tükörjóslást, vetélytársát, hercegprímás, születésnapi, magyarország, jelenlévőket, szaporítható, gyermekkorom, hasonlítanak, szerkesztett, keletkeztek, gyógynövény, költészetét, mályvarózsa, tápanyagban, szivároghat, csüggedjünk, tündérmeséi, megsiratnak, körülmények, szárazságot, időjárásban,
© 2013 TVN.HU Kft.