Belépés
KSH: 2,2 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben
...
A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet a legtöbb nemzetgazdasági ág teljesítményére kedvezőtlen hatást gyakorolt, de a piaci szolgáltatások és kisebb mértékben az ipar továbbra is a növekedés húzóerejét adta.
Az ipar teljesítménye 1,7 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 1,3 százalékkal emelkedett a tavalyi első negyedévhez mérten. A feldolgozóipa...
2020-05-29 10:01:12
Heti makronaptár - Kamatdöntés mellett munkaerőpiaci, kereseti statisztika várható a jövő héten
... kiegyensúlyozott adatok szerint 2,0 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet a legtöbb nemzetgazdasági ág termelésére kedvezőtlen hatást gyakorolt, de a piaci szolgáltatások és kisebb mértékben az ipar továbbra is a növekedés húzóerejét adták az első negyedév egészét tekintve. Az előző...
2020-05-24 07:04:34
Pénzügyminiszter: növekedési pályán, stabil állapotban érte a járvány a magyar gazdaságot
... tartósan magas ütemű növekedést - hangsúlyozta Varga Mihály.
Mint mondta, a járvány elleni védekezés, az ellátási láncok szakadása és a kereslet visszaesése márciustól a legtöbb nemzetgazdasági ág termelésére kedvezőtlenül hatott. Az évet jól kezdő ipar termelése a gyárleállások következtében stagnálhatott, az építőipar kibocsátása szintén változatlan maradhatott, a turizmus,...
2020-05-15 10:11:24
KSH: 2,2 százalékkal bővült a gazdaság teljesítménye
...
A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzet a legtöbb nemzetgazdasági ág termelésére kedvezőtlenül hatott, de a piaci szolgáltatások és kisebb mértékben az ipar továbbra is a növekedés húzóerejét adta az első negyedév egészét tekintve - tették hozzá.
Az előző negyedévhez mérten 0,4 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék volumene 2020 első negyedévében ...
2020-05-15 09:51:55
Szijjártó: Magyarország továbbra is mindent megtesz az EU bővítéséért
... egyértelműen elkötelezett támogatója az EU bővítésének, hiszen az európai és magyar érdek is - szögezte le.
Kiemelte: Magyarországnak nemzetbiztonsági, nemzetstratégiai és nemzetgazdasági érdeke az EU bővítése, s azon belül is a Nyugat-Balkán integrációja. Megjegyezte, hogy ha a nyugat-balkáni országokat nem integrálják, egy következő migrációs hullám fenntartásában esetleg k...
2019-10-24 14:21:27
KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly
... Előzetes becslések szerint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás bruttó hozzáadott értéke - változatlan áron - 2018-ban is jelentősen, 8,8 százalékkal nőtt, így ismét meghaladta a nemzetgazdasági GDP átlagos növekedési ütemét.
Az ágazatban alkalmazottak száma 105 ezer volt tavaly, ami 3,0 százalékkal nőtt 2017-hez képest.
A módszertan szerint foglalkoztatott az, aki a...
2019-07-19 11:01:18
ÉVOSZ: az építőipari balesetek modernebb gépekkel, munkavédelmi képzésekkel előzhetők meg
... A Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztályának jelentése szerint 2018. első háromnegyed évében az építőiparban 609 munkabaleset történt, ezek közül 17 volt halálos kimenetelű. Nemzetgazdasági szinten a vizsgált időszakban 16 227 munkabaleset történt, amelyek közül 56 végződött halállal.

A szakszövetség elnöke szerint a munkabalesetek azzal magyarázhatóak, hogy az épí...
2019-02-28 14:41:58
KSH: 4,8 százalékkal bővült a GDP tavaly
... a tavalyi negyedik negyedéves gazdasági növekedés, a negyedéves adatokban 2004 második negyedévében mértek a legutóbb hasonló növekedést.
A gazdaság növekedéséhez a legtöbb nemzetgazdasági ág hozzájárult, a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások. Ezen belül jelentősnek mondta a belföldi kereskedelem és a szálláshely-szolgáltatás növekedését.
A nyers adatok sze...
2019-02-14 09:40:58
Heti makronaptár - GDP-adatok is várhatók a jövő héten
... időszakához viszonyítva. Eszerint tovább gyorsult a gazdasági növekedés az első negyedévi és a tavalyi negyedik negyedévi, egyformán 4,4 százalékos ütem után. A növekedéshez a legtöbb nemzetgazdasági ág hozzájárult, legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások.
Ugyancsak szerdán közli a statisztikai hivatal a júliusi kiskereskedelemre vonatkozó első becslését. Júniusban ...
2018-09-02 19:01:23
Mustgáz: megfelelő elővigyázatossággal
... mustgáz minden évben több halállal végződő baleset, illetve mérgezés előidézője, pedig a tragédiák megfelelő elővigyázatossággal megelőzhetők lennének - hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya.

Augusztus végén a legtöbb borvidéken hivatalosan is me...
2018-08-03 17:06:25
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Varga Mihály, Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya, első negyedévben, jövő héten, magyar gazdaságot, gazdaság teljesítménye, turizmusban tavaly, építőipari balesetek, legtöbb nemzetgazdasági, piaci szolgáltatások, ipar továbbra, növekedés húzóerejét, ipar teljesítménye, tavalyi első, első negyedév, járvány elleni, ellátási láncok, kereslet visszaesése, gyárleállások következtében, építőipar kibocsátása, előző negyedévhez, bruttó hazai, nyugat-balkáni országokat, következő migrációs, ágazatban alkalmazottak, módszertan szerint, vizsgált időszakban, szakszövetség elnöke, munkabalesetek azzal, tavalyi negyedik, negyedéves adatokban, legutóbb hasonló, gazdaság növekedéséhez, legnagyobb mértékben, piaci alapú, belföldi kereskedelem, nyers adatok, gazdasági növekedés, első negyedévi, statisztikai hivatal, júliusi kiskereskedelemre, tragédiák megfelelő, legtöbb borvidéken, nemzetbiztonsági, nemzetstratégiai, kiegyensúlyozott, pénzügyminiszter, foglalkoztatott, nemzetgazdasági,
© 2013 TVN.HU Kft.