Belépés
Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban
... Magyar Teátrumi Társaság elnöke és a Nemzeti Színház főigazgatója hangsúlyozta: a díjjal azokat a háttérben dolgozó embereket ünneplik, akik nélkül nem volna színház.
Bár a közönség legtöbbször csak a színészek vagy a rendezők tevékenységét ismeri, egy-egy színházi előadás létrejöttéhez nyolcvan szakma közös munkájára van szükség - fűzte hozzá.
A 2010-ben alapított Magy...
2018-12-10 20:52:09
Gulyás: az EU-val folytatott migrációs küzdelem a szuverenitásért folyt
... szabályozás mind Európában, mind Európa tagállamaiban elfogadott legyen".
A miniszter előadásában beszélt arról is, hogy a nemzetállam, mint kategória az alkotmányjogban leginkább és legtöbbször "annak román válfajaként ismert", hiszen a román alkotmány mondja ki: Románia szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállam.
Miután a szövegből nem derül ki egyérte...
2018-12-06 19:37:49
Napi gondolat - Szent Miklós püspök
... Myrában.
Tisztelete a 6. században kezdődött Myra városában és Konstantinápolyban - innen az egész görög, szláv és orosz egyházban elterjedt. Kappadókia falusi templomaiban mint orvost, de legtöbbször mint a tengerészek védőszentjét ábrázolják. Oroszországban különleges tisztelet övezi: az ország fő patrónusa.

- A latin egyházban - a dél-itáliai ter...
2018-12-06 13:49:50
A tökéletes forralt bor ( recept )
... borba lehet, hogy semennyi sem kell.

A cukrot helyettesíthetjük mézzel is, de akkor az ízélmény is kicsit más lesz. Gondoljunk csak arra, hogy a tea is milyen más mézzel. Mi legtöbbször csak narancsot teszünk még bele pluszban, de lehet citromot vagy almát is. Maga a bor is lehet eleve gyümölcsbor, akár cider is, ezt is tovább ízesíthetjük. A lényeg, hogy felejtsük el,...
2018-12-05 17:47:20
AM: a kormány arra törekszik, hogy segítse a mezőgazdaságból élők boldogulását
... kapcsolódó kezességek teszik ki - közölte.
Weisz Miklós, az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének társelnöke a közleményben kiemelte: az...
2018-12-04 16:01:55
Fényjátékok és koncertek a Fehérvári advent programsorozatban
... megyés püspököt, aki hangsúlyozta, hogy advent a belső megtisztulás útja, várakozás Jézus születésére. Arról is beszélt, hogy karácsony közeledtével kéretlenül jönnek a reklámok és legtöbbször olyan dolgokat kínálnak, melyekre valójában nincs is szükség. "Mi azonban keresztény kultúrájú országban élünk, így számukra az a fontos, hogy ráhangolódjunk Istenre" - fogalmazott.
Cse...
2018-12-01 13:01:35
PÉLDA (szerethető senkije...) Apám már rég nem nős,
... út, mert
nem emlékszik kanyarra!

Csak az innen odaátra, és
esetleg onnantól vissza.
Akinek van efféle, arra
azt mondják: mázlista!

De az élet legtöbbször
nem ilyen, mint mondom.
Van sok szar és kevés jóság,
meg bohócok, porondon.

Ezen aztán felnövünk
rosszal, kevés jóval!
És ha már nincs kedvünk,
ne...
2018-11-28 21:12:28
Megnyílt a 11. Budapesti Emberi Jogi Fórum
... emberi jogi krízisbe csúszik a világ. Ennek az oka sokszor azonban az, hogy hajlamosak vagyunk csak a negatívumokra és kizárólag a nagyobb országokra figyelni, miközben az előrelépések legtöbbször a kisebb államokban tapasztalhatóak.
Hozzátette, számos ok van a reményre, ugyanis az országok többsége jelentősen fejlődött az emberi jogok tiszteletben tartása terén.
Marc Li...
2018-11-27 12:59:50
A bölcs rabbi és a tükör
... segítséget kérek, akkor általában a szegények hallgatnak meg, ők próbálnak valami megoldást nyújtani, vagy legalábbis vigasztalni és reményt adni. Ha viszont a gazdagok felé fordulok, ők legtöbbször oda se figyelnek, meg sem hallgatnak, nemhogy még segítenének!"
A rabbi odavezette az embert az ablakhoz, és megkérdezte tőle: ,,Mit látsz, ha kinézel az ablakon?”...
2018-11-26 10:39:49
Sziénai Szent Katalin egyház tanító
... (1378) követően Katalin VI. Orbán pápát támogatta, akinek hívására 1379-ben Rómába ment, s haláláig a pápa lelki támasza és tanácsadója volt.
- Életének utolsó két évében diktálta, legtöbbször misztikus elragadtatásban, az isteni gondviselésről szóló művét, a Dialógust. Írásai lenyűgözik olvasójukat. Aki nem tudja, ki a szerző, arra gondol, hogy a szerző filozófus vagy egyhá...
2018-11-25 12:25:29
1 2 3 ...............557 558 ........836 837 .......1113 1114 1115 
Címkék: Magyar Teátrum Díjakat, Nemzeti Színházban, Szent Miklós, Budapesti Emberi Jogi Fórum, Sziénai Szent Katalin, Magyar Teátrumi Társaság, Nemzeti Színház, Weisz Miklós, AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének, Marc Li, Katalin VI, szuverenitásért folyt, tökéletes forralt, kormány arra, mezőgazdaságból élők, bölcs rabbi, díjjal azokat, háttérben dolgozó, közönség legtöbbször, színészek vagy, rendezők tevékenységét, 2010-ben alapított, miniszter előadásában, alkotmányjogban leginkább, román alkotmány, egész görög, tengerészek védőszentjét, latin egyházban, cukrot helyettesíthetjük, közleményben kiemelte, belső megtisztulás, innen odaátra, élet legtöbbször, nagyobb országokra, előrelépések legtöbbször, kisebb államokban, országok többsége, emberi jogok, szegények hallgatnak, gazdagok felé, rabbi odavezette, pápa lelki, isteni gondviselésről, szerző filozófus, elragadtatásban, szuverenitásért, alkotmányjogban, mezőgazdaságból, tapasztalhatóak, oroszországban, gondviselésről, ráhangolódjunk,
© 2013 TVN.HU Kft.