Belépés
Almás béles
... tetejét tejjel vagy tojással megkenjük és megsütjük. sütés után deszkára borítjuk, kockákra vágjuk, cukor...
2010-09-08 20:45:47
Így készítsük elő a konyhai
... félretesszük.


Tökfélék

uborka, tök, padlizsán, patisszon (csillagtök)

Ezeket a zöldségféléket egészben megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk, daraboljuk vagy éppen legyaluljuk.

[kephttp://www.nosalty.hu/files/alap anyag_image/lenc...
2010-09-08 00:02:30
Vágott vegyes savanyúság
... mokkáskanál borkénpor

Elkészítés:

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, az uborkát, a paprikát megmossuk. Majd káposztagyalun az összes zöldségfélét legyaluljuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 5 l-es befőttes üvegbe vagy műanyag vödörbe töltjük. A tetejét letakarjuk.

Már másnap fogyasztható, de a legjobb, ha legalább 1 hetet...
2010-09-02 13:26:36
Nagyváradi rakott káposzta
... tejföl, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, só, bors, 2 tojás, 1evőkanál zsemlemorzsa, 1 alma, ecet, cukoe,3 dkg vaj, olaj.
Elkészítés: A fehér és vöröskáposztát külön- külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk. A hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval. Mély tűzálló tálat kivajazunk, megszó...
2010-09-02 05:55:00
Uborkasaláta- joghurtos
... ecet (elmaradhat)

elkészítés

1. Az uborkát (ha szeretnénk) meghámozzuk, és legyaluljuk.
2. Gyengén megsózzuk, nagyon pici cukorral megszórjuk.
3. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a majorannát, esetleg 1 ek ecetet, s az egészet lazán öss...
2010-08-31 15:04:26
Tökfőzelék 2.
... tk pirospaprika
* só
* 1/2 ek
* ½ - 1 tk cukor
* tejföl
* olaj

elkészítés

1. A tököt megtisztítjuk, majd legyaluljuk. Egy tálba tesszük és megsózzuk, és az ecettel meglocsoljuk. Kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a levétől kifacsarjuk.
2. A hagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban olajon megfu...
2010-08-27 14:47:26
Uborkás-szalonnás fasírt
... tetszés szerint fetát) teszünk, és rolád módjára feltekerjük az alufólia segítségével úgy, hogy a szalonna körbetekerje a húst. Ha elkészültek a tekercsek, a burgonyát uborkagyalun legyaluljuk 1 tepsibe, megylocsoljuk a tejszínnel. A tekercseket rácsra helyezzük, a rácsot a burgonya fölé tesszük, és együtt középmeleg sütőben készre sütjük.

Melegen a tejszínes burgonyáva...
2010-08-26 13:16:30
Angol káposztasaláta
Hozzávalók: 50 dkg fehér káposzta, 1 nagy csomó sárgarépa, 1 adag francia majonéz, 2 dl tejföl (vagy kefir), só, salátafűszer, 1 citrom leve (vagy borecet)
Legyaluljuk a káposztát, enyhén besózzuk, majd egy óra múlva belereszeljük a sárgarépát, megöntözzük a citromlével vagy borecettel, és hideg helyen egy óráig érleljük. Ezután a levét leöntjük, és a salátát összekeverjük...
2010-08-24 06:01:53
Angol káposztasaláta
...
Hozzávalók: 50 dkg fehér káposzta, 1 nagy csomó sárgarépa, 1 adag francia majonéz, 2 dl tejföl (vagy kefir), só, salátafűszer, 1 citrom leve (vagy borecet)
Elkészítés: Legyaluljuk a káposztát, enyhén besózzuk, majd egy óra múlva belereszeljük a sárgarépát, megöntözzük a citromlével vagy borecettel, és hideg helyen egy óráig érleljük. Ezután a levét leöntjük, és a sal...
2010-08-24 05:44:18
Tökös-gombás lecsó
... ek pirospaprika
* só vagy bio ételízesítő
elkészítés

1. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk. A paprikát és a hámozott paradicsomot felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
2. Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd a tűzról lehúzva h...
2010-08-19 05:17:31
1 2 3 .....17 18 ...26 27 28 29 .34 35 36 
Címkék: zöldségféléket egészben, hagymát megtisztítjuk, paprikát megmossuk, összes zöldségfélét, többi hozzávalóval, tetejét letakarjuk, hagymát feldaraboljuk, kevés olajban, csipet cukorral, kevés ecettel, joghurtba keverjük, zúzott fokhagymát, egészet lazán, tököt megtisztítjuk, tálba tesszük, ecettel meglocsoljuk, levétől kifacsarjuk, hagymát apró, lábasban olajon, alufólia segítségével, szalonna körbetekerje, burgonyát uborkagyalun, tekercseket rácsra, burgonya fölé, tejszínes burgonyáva, citromlével vagy, óráig érleljük, levét leöntjük, salátát összekeverjük, tököt meghámozzuk, hámozott paradicsomot, gombát felszeleteljük, apróra vágott, felkockázott szalonnán, tűzról lehúzva, káposztagyalun, káposztasaláta, megdinszteljük, felszeleteljük, zöldségféléket, vöröskáposztát, megtisztítjuk, összekeverjük, megylocsoljuk, belereszeljük, feldaraboljuk, hozzávalóval, felkockázzuk, fogyasztható, pirospaprika, paradicsomot, zsemlemorzsa, körbetekerje, meglocsoljuk, félretesszük, uborkagyalun, felkockázott, salátafűszer,
© 2013 TVN.HU Kft.