|
|
|
... tetejét tejjel vagy tojással megkenjük és megsütjük. sütés után deszkára borítjuk, kockákra vágjuk, cukor... |
2010-09-08 20:45:47 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük.
Tökfélék
uborka, tök, padlizsán, patisszon (csillagtök)
Ezeket a zöldségféléket egészben megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk, daraboljuk vagy éppen legyaluljuk.
[kephttp://www.nosalty.hu/files/alap anyag_image/lenc... |
|
2010-09-08 00:02:30 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál borkénpor
Elkészítés:
A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, az uborkát, a paprikát megmossuk. Majd káposztagyalun az összes zöldségfélét legyaluljuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 5 l-es befőttes üvegbe vagy műanyag vödörbe töltjük. A tetejét letakarjuk.
Már másnap fogyasztható, de a legjobb, ha legalább 1 hetet... |
2010-09-02 13:26:36 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, 2 vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, só, bors, 2 tojás, 1evőkanál zsemlemorzsa, 1 alma, ecet, cukoe,3 dkg vaj, olaj.
Elkészítés: A fehér és vöröskáposztát külön- külön legyaluljuk, sós vízzel leforrázzuk. A hagymát feldaraboljuk, egy kevés olajban üvegesre pároljuk az almával, egy csipet cukorral, egy kevés ecettel és sóval. Mély tűzálló tálat kivajazunk, megszó... |
|
2010-09-02 05:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... ecet (elmaradhat)
elkészítés
1. Az uborkát (ha szeretnénk) meghámozzuk, és legyaluljuk.
2. Gyengén megsózzuk, nagyon pici cukorral megszórjuk.
3. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a majorannát, esetleg 1 ek ecetet, s az egészet lazán öss... |
|
2010-08-31 15:04:26 |
|
|
|
|
|
|
... tk pirospaprika
* só
* 1/2 ek
* ½ - 1 tk cukor
* tejföl
* olaj
elkészítés
1. A tököt megtisztítjuk, majd legyaluljuk. Egy tálba tesszük és megsózzuk, és az ecettel meglocsoljuk. Kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a levétől kifacsarjuk.
2. A hagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban olajon megfu... |
2010-08-27 14:47:26 |
|
|
|
|
|
|
... tetszés szerint fetát) teszünk, és rolád módjára feltekerjük az alufólia segítségével úgy, hogy a szalonna körbetekerje a húst. Ha elkészültek a tekercsek, a burgonyát uborkagyalun legyaluljuk 1 tepsibe, megylocsoljuk a tejszínnel. A tekercseket rácsra helyezzük, a rácsot a burgonya fölé tesszük, és együtt középmeleg sütőben készre sütjük.
Melegen a tejszínes burgonyáva... |
2010-08-26 13:16:30 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg fehér káposzta, 1 nagy csomó sárgarépa, 1 adag francia majonéz, 2 dl tejföl (vagy kefir), só, salátafűszer, 1 citrom leve (vagy borecet)
Legyaluljuk a káposztát, enyhén besózzuk, majd egy óra múlva belereszeljük a sárgarépát, megöntözzük a citromlével vagy borecettel, és hideg helyen egy óráig érleljük. Ezután a levét leöntjük, és a salátát összekeverjük... |
2010-08-24 06:01:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 50 dkg fehér káposzta, 1 nagy csomó sárgarépa, 1 adag francia majonéz, 2 dl tejföl (vagy kefir), só, salátafűszer, 1 citrom leve (vagy borecet)
Elkészítés: Legyaluljuk a káposztát, enyhén besózzuk, majd egy óra múlva belereszeljük a sárgarépát, megöntözzük a citromlével vagy borecettel, és hideg helyen egy óráig érleljük. Ezután a levét leöntjük, és a sal... |
2010-08-24 05:44:18 |
|
|
|
|
|
|
... ek pirospaprika
* só vagy bio ételízesítő
elkészítés
1. A tököt meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk. A paprikát és a hámozott paradicsomot felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
2. Az apróra vágott hagymát a felkockázott szalonnán megdinszteljük, majd a tűzról lehúzva h... |
2010-08-19 05:17:31 |
|
|
|
|