|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya,
liszt,
tojás,
káposzta,
só, bors, cukor, olaj,
tejföl.
A megfőzött, meghámozott burgonyából, liszttel, tojással, sóval, kevés sütőporral tésztát gyúrunk.
A káposztát reszelőn legyaluljuk, majd kevés olajon megpirított cukron, aranybarnára dinszteljük. Ízesítjük, sóval, borssal.
A tésztát cipókra osztjuk, kisodorjuk és g... |
|
2009-06-02 20:41:51 |
|
|
|
|
|
|
...
A tésztafőzéshez vizet forralunk. A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat apróra vágjuk. A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, és a húsát hosszában vékonyra vágjuk, vagy uborkagyalun legyaluljuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, és szárazra rázzuk.
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és hosszában kettévágjuk. A cukkíniket munkal... |
2009-05-29 14:36:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db uborka
1 pohár joghurt
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet kapor
1 ek méz
2 gerezd áttört fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkákat legyaluljuk és lesózzuk. A kaprot a joghurttal és a fűszerekkel kikeverjük, majd a lecsepegtetett uborkával összekeverjük. Hidegen tálaljuk.
... |
|
2009-03-27 17:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika, 1 liter frissen préselt vagy dobozos paradicsomlé, 1-2 ek. kristálycukor.
A megtisztított káposztafejet félbevágjuk, kitorzsázzuk, s vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk. Lábasba rakva annyi vizet öntünk rá, amennyi az egyharmadáig ér. Megsózzuk, a megtisztított, félbevágott hagymát is hozzáadjuk, és lefödve, kis lángon 25-30 perc alatt puh... |
|
2009-03-26 13:05:54 |
|
|
|
|
|
|
... amíg ruganyos kelt tésztát nem kapunk. Nyolc kis cipót formálunk belőle, és letakarva addig kelesztjük, amíg a cipók a duplájára nőnek.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tököt legyaluljuk, enyhén sózzuk, és állni hagyjuk. Fél deci olajon megpároljuk a hagymát, a másik fél deci olajon megpirítjuk a darát. Felengedjük egy bögre vízzel és kicsit megsózzuk. A tököt a levéből kic... |
2009-02-26 15:34:05 |
|
|
|
|
|
|
... besózzuk, meghintjük borssal és alufóliába csomagolva kb. 20 percig sütjük. Majd kinyitjuk a fóliát és hagyjuk még 10 percig pirulni. Közben a fejes káposztát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Teflonban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, erre tesszük a káposztát, majd ecettel, édesítőszerrel, köménymaggal ízesített vízzel felöntjük. Az egészet óvatosan puhára párol... |
2009-01-20 01:19:46 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tengeri só
4dl tejföl
kb. fél liter 1.5-ös tej
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk, és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a t... |
2009-01-01 20:38:00 |
|
|
|
|
|
|
... evokanál só,
a tetejére üvegenként 1 szelet
kenyér.
A káposztát külso, fonnyadt, hibás leveleitol
megtisztítjuk, majd káposztagyalun legyaluljuk vagy
reszelon lereszeljük. (Minél kisebbek a káposztadarabok,
annál gyorsabban fog megérni.) A kaprot megmossuk,
szálakra szétbontjuk, és a megtisztított
f... |
2008-12-02 13:23:55 |
|
|
|
|
|
|
... 1 fej saláta, 2 db főtt kemény tojás, fél citrom, 2 dkg cukor, 1 csomó metélőhagyma (snidling) vagy kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, pirospaprika, só
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, és megsózzuk a vékony szeletekre vágott, hámozatlan retkekkel együtt. Körülbelül fél óra múlva kicsavarjuk. A majonézbe először belekeverjük a pirospaprikát, majd az uborkát a retekkel és ... |
2008-12-01 23:37:54 |
|
|
|
|