Belépés
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Káposztás kapucni
... burgonya,
liszt,
tojás,
káposzta,
só, bors, cukor, olaj,
tejföl.

A megfőzött, meghámozott burgonyából, liszttel, tojással, sóval, kevés sütőporral tésztát gyúrunk.
A káposztát reszelőn legyaluljuk, majd kevés olajon megpirított cukron, aranybarnára dinszteljük. Ízesítjük, sóval, borssal.

A tésztát cipókra osztjuk, kisodorjuk és g...
2009-06-02 20:41:51
Cukkini tekercs
...

A tésztafőzéshez vizet forralunk. A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat apróra vágjuk. A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, és a húsát hosszában vékonyra vágjuk, vagy uborkagyalun legyaluljuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, és szárazra rázzuk.

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, és hosszában kettévágjuk. A cukkíniket munkal...
2009-05-29 14:36:19
Kapros uborkasaláta recept
Hozzávalók:

4 db uborka
1 pohár joghurt
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet kapor
1 ek méz
2 gerezd áttört fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkákat legyaluljuk és lesózzuk. A kaprot a joghurttal és a fűszerekkel kikeverjük, majd a lecsepegtetett uborkával összekeverjük. Hidegen tálaljuk.
...
2009-03-27 17:38:30
Paradicsomos káposzta
... pirospaprika, 1 liter frissen préselt vagy dobozos paradicsomlé, 1-2 ek. kristálycukor.

A megtisztított káposztafejet félbevágjuk, kitorzsázzuk, s vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk. Lábasba rakva annyi vizet öntünk rá, amennyi az egyharmadáig ér. Megsózzuk, a megtisztított, félbevágott hagymát is hozzáadjuk, és lefödve, kis lángon 25-30 perc alatt puh...
2009-03-26 13:05:54
tökös táska--őrségi
... amíg ruganyos kelt tésztát nem kapunk. Nyolc kis cipót formálunk belőle, és letakarva addig kelesztjük, amíg a cipók a duplájára nőnek.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tököt legyaluljuk, enyhén sózzuk, és állni hagyjuk. Fél deci olajon megpároljuk a hagymát, a másik fél deci olajon megpirítjuk a darát. Felengedjük egy bögre vízzel és kicsit megsózzuk. A tököt a levéből kic...
2009-02-26 15:34:05
Fogyókúrás
... besózzuk, meghintjük borssal és alufóliába csomagolva kb. 20 percig sütjük. Majd kinyitjuk a fóliát és hagyjuk még 10 percig pirulni. Közben a fejes káposztát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Teflonban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, erre tesszük a káposztát, majd ecettel, édesítőszerrel, köménymaggal ízesített vízzel felöntjük. Az egészet óvatosan puhára párol...
2009-01-20 01:19:46
Tökfőzelék Update2
... evőkanál tengeri só
4dl tejföl
kb. fél liter 1.5-ös tej

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk, és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a t...
2009-01-01 20:38:00
Kovászos káposztasaláta
... evokanál só,
a tetejére üvegenként 1 szelet
kenyér.

A káposztát külso, fonnyadt, hibás leveleitol
megtisztítjuk, majd káposztagyalun legyaluljuk vagy
reszelon lereszeljük. (Minél kisebbek a káposztadarabok,
annál gyorsabban fog megérni.) A kaprot megmossuk,
szálakra szétbontjuk, és a megtisztított
f...
2008-12-02 13:23:55
Névnapos receptek
... 1 fej saláta, 2 db főtt kemény tojás, fél citrom, 2 dkg cukor, 1 csomó metélőhagyma (snidling) vagy kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, pirospaprika, só
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, és megsózzuk a vékony szeletekre vágott, hámozatlan retkekkel együtt. Körülbelül fél óra múlva kicsavarjuk. A majonézbe először belekeverjük a pirospaprikát, majd az uborkát a retekkel és ...
2008-12-01 23:37:54
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..33 34 35 36 
Címkék: Magyar Recepttár, Tökfőzelék Update2, Barangolás Nagy-Magyarországon, káposztát reszelőn, tésztát cipókra, tésztafőzéshez vizet, paradicsomokat meghámozzuk, cukkínit megmossuk, húsát hosszában, salátát leveleire, tésztát kifőzzük, cukkíniket munkal, uborkákat legyaluljuk, fűszerekkel kikeverjük, lecsepegtetett uborkával, megtisztított káposztafejet, duplájára nőnek, tököt legyaluljuk, bögre vízzel, fejes káposztát, apróra vágott, egészet óvatosan, tököt meghámozzuk, olajat felforrósítjuk, tűzről levéve, teljes kiőrlésű, tetejére üvegenként, káposztát külso, kaprot megmossuk, uborkát meghámozzuk, vékony szeletekre, majonézbe először, megfonnyasztjuk, káposztadarabok, tartalomjegyzék, paradicsomokat, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, káposztasaláta, édesítőszerrel, lecsepegtetett, fölszeleteljük, káposztagyalun, tésztafőzéshez, magyarországon, káposztafejet, megtisztított, pirospaprikát, visszatesszük, kávéskanálnyi, megtisztítjuk, összekeverjük, kristálycukor, kikanalazzuk, aranybarnára, pirospaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.