Belépés
Kovászos uborka
... A gyors savanyítás feltétele, hogy a savanyítást
végző tejsavképző baktériumok munkáját megkönnyítsük. Ehhez az
uborkákat megszurkáljuk vagy 3-4 helyen bevagdossuk. Így lehetővé
tesszük, hogy a baktériumok behatoljanak az uborka sejtjeibe és
meginduljon az erjedés. A szurkálás illetve vagdosás után még egyszer
öblítsük le az uborkát, csöpögt...
2010-11-04 21:37:19
Ribiszke ecetben
... nem habzik, beleteszünk másfél kg megmosott,
leszemezett ribizkét, az egészet egyszer felforraljuk és félretesszük.
Másnap és harmadnap leszûrjük róla a levet és felforralva, lehûtve
ismét ráöntjük a gyümölcsre. Utoljára a gyümölcsöt üvegekbe töltjük,
ráöntjük a hideg szirupot, az üveget lekötjük, és a víz forrásától
számítva 10 percig gőzöl...
2010-11-04 06:31:51
Vadhús étkek: pácolás
... fiatal
állatok húsát pedig egyáltalán nem, hacsak rövid ideig azért nem, hogy
jobb ízû legyen vagy erős vadszagát elvegye. Ha sürgős a pácolás, a
levet, ahányszor lehûl, ismételten felforraljuk, és újra a húsra
töltjük: ezáltal egy vagy fél nap alatt olyan eredményt érünk el,
mint egyébként 4-5 nap alatt. (Feltehetően a hûtési...
2010-11-04 05:13:47
Füstölt májas hurka
... masszát
kapjunk, és lazán betöltjük a hurkabélbe. A végeit jól elkötve csendes
forrással 90 fokos vízben főzzük 30 percig. A főzőléből kiemelve hideg
vízben lehûtjük, majd a vízből kivéve szellős, hûvös helyre tesszük.
Ha teljesen leszáradt, hideg füstre helyezzük és világos pirosra
füstöljük. A füstről levéve h...
2010-11-04 04:58:38
Házi szerek
... felforrt, gyenge lángon 10-15 percig főni hagyjuk. Pamutkendőn átszûrjük. Ha a massza kihûlt, jól kinyomkodjuk. A kész szójatej a fazékban van, ha jeges vízbe helyezve hirtelen lehûtjük, 4 napig eltartható hûtőszekrényben. Lásd még: Szójatermékek.
Almasavó

Almabort vízzel, tejjel egyenlő részben összeöntünk és felmelegítjük. ...
2010-10-30 08:46:41
Növények hatása
... keletkező almahéjat! Megszárítva teát főzhetünk belőle. Tápláló, jó idegnyugtató, adhatjuk dadogós gyereknek, erősít legyengülésnél, és az elhájasodásra hajlamosaknál mindennapi ital lehet.
Kínai orvosok századokon keresztül a fa kérgét cukorbaj gyógyítására használták. A nyers almát székrekedés ellen, a sült, vagy párolt almát hőemelkedésre, az almab...
2010-10-30 07:40:59
Mortadella
... tokaszalonna
1 liter száraz, minőségi vörösbor
40 g fehérbors
10 g szegfûbors
10 gerezd fokhagyma lemixelve
21-25 dkg só ízlés szerint

=A húsokat lehártyázzuk, megtisztítjuk az inaktól, mócsingoktól. Csíkokra vágjuk és rizsszem nagyságú korongon kétszer ledaráljuk. A toka-szalonnát darabokra vágjuk és félig megabáljuk. A vízből ki...
2010-10-26 04:31:16
yömbéres-kapros szalámi
... őrölt kapormag
1 mokkáskanál szerecsendió (őrölt)
3 mokkáskanál gyömbér (őrölt)

=A húsokat jól megtisztítjuk és eltávolítjuk a mócsingos, inas részeket. Lehártyázzuk, csíkokra vágjuk, és nagylyukú korongon ledaráljuk. Az előzőleg lehûtött szalonnát egyformára felkockázzuk és belekeverjük a darált masszába. Rászórjuk a fûszere...
2010-10-26 04:30:51
Kassai szalámi
... evőkanál fenyőmag
2 evőkanál koriander
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál majoránna
5 babérlevél
2 közepes fej vöröshagyma

=A húsokat lehártyázzuk, a mócsingos, inas részeket eltávolítjuk, majd közepes korongon ledaráljuk. A tokaszalonnát lehûtjük és szép egyforma nagyságúra felkockázzuk. A porrá tört fûszerekkel...
2010-10-26 04:30:13
Krémek sütikhez, édes mártások
... csokoládés kávéhoz öntjük. Állandóan keverve
- gyenge tûzön - sûrû krémmé főzzük. Ha a krém hûlni kezd,
beleszeletelünk 10 dkg vajat és habosra keverjük. Jól lehûtjük,
még egyszer átkeverjük, végül belevegyítünk 2 dl tejszínből vert
kemény habot.

Csokoládés gesztenyekrém
........................

Háro...
2010-10-25 19:32:15
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: gyors savanyítás, baktériumok behatoljanak, uborka sejtjeibe, szurkálás illetve, egészet egyszer, gyümölcsöt üvegekbe, hideg szirupot, üveget lekötjük, massza kih&#251, kész szójatej, elhájasodásra hajlamosaknál, nyers almát, toka-szalonnát darabokra, darált masszába, tokaszalonnát leh&#251, porrá tört, krém h&#251, beleszeletelünk, legyengülésnél, hajlamosaknál, szójatermékek, megkönnyítsük, felmelegítjük, elhájasodásra, tokaszalonnát, megtisztítjuk, belevegyítünk, megszurkáljuk, gesztenyekrém, behatoljanak, eltávolítjuk, gyógyítására, félretesszük, felkockázzuk, belekeverjük, lehártyázzuk, idegnyugtató, felforraljuk, tokaszalonna, szerecsendió, mócsingoktól, kinyomkodjuk, meginduljon, emelkedésre, baktériumok, bevagdossuk, székrekedés, felforralva, mokkáskanál, megszárítva, beleteszünk, összeöntünk, vöröshagyma, savanyítást, szekrényben, leszemezett, mortadella, ledaráljuk, hurkabélbe, mindennapi, savanyítás, megabáljuk, egyformára, ismételten, babérlevél, bazsalikom, egyáltalán, eltartható, gyümölcsöt, nagyságúra,
© 2013 TVN.HU Kft.