Belépés
Koronavírus - Orbán Balázs: két héten belül dönthet az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről
... védekezéshez szükséges szabályokat a különleges jogrendi felhatalmazás nélkül is meg tudják hozni. Úgy vélte, a védekezés első szakasza a különleges jogrendi állapot nélkül "bizonyosan nem lehetett volna ennyire eredményes".
Megfogalmazása szerint nem volt igaza azoknak, akik azt állították, hogy a kormány a hatalmával szeretne visszaélni. Azoknak volt igazuk, akik szerint a ...
2020-05-26 17:12:53
Pio atya szentmiséje
... lökdösték egymást és versenyt futottak az oltár felé.
Pio atya szintmise közben nem viselt kesztyűt, de a miseing bő ujjával igyekezett elrejteni véres kezét. A sebeket csak akkor lehetett látni, amikor a szertartás előírása szerint - felajánláskor és úrfelmutatáskor - fel kellett emelnie kezét. Őszintén meg kell mondanunk: sokan vártak erre a pillanatra. De helytelen volna a...
2020-05-26 12:48:29
A pünkösd története Kivonulás könyve 23, 34 fejezet
... után" - számoljuk visszafelé és előre az éveket, és Isten esküdt ellenségei is kénytelenek naponta leírni az évszámot... Jézust egyszerűen nem lehet kiirtani a világból, mint ahogyan nem lehetett sohasem felszámolni Jézus Krisztus egyházát sem - pedig sok földi hatalmasság megpróbálta.
Mielőtt felemeltetett volna a mennybe, a feltámadt Jézus azt a parancsot adta megmaradt tan...
2020-05-26 10:38:09
Az őszödi beszéd üzenete a mának
... - népharag kiprovokálására.
1. KIEMELÉS: a beszédből:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl 87o1JfE_ (2.29-nél)
,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
*
Az, hogy mire készültek kiderült az elkö...
2020-05-25 23:33:44
Eucharisztikus Kongresszus 1938
... pogány között" a kereszténység, az európai civilizáció védőbástyájának szerepében érezhette magát.".
A kongresszus fővédnöke, a református Horthy természetszerűleg nem lehetett, így a római katolikus kormányzóné kapta ezt a feladatot. A Szent István-év legfőbb védnöke azonban már Horthy volt, aki tudatosan igyekezett is felvállalni ezt az örökséget.
Mindhá...
2020-05-25 23:30:25
Koronavírus - A spanyol egészségügyi minisztérium hibás adatok miatt több mint 1900-zal csökkentette a halálese
... a híres Retiro park, a kávézók , éttermek pedig megnyitották teraszaikat, minden vendég után fertőtlenítve a székeket és asztalokat.
Az elmúlt hónapokhoz képest jóval több embert lehetett látni az utcákon, de sehol nem alakult ki tumultus, és a legnépszerűbb belvárosi területek forgalma jóval elmarad az ilyenkor szokásostól.
Madridban felavatták az első olyan automatát...
2020-05-25 21:02:56
Illés Judit versei
... elhagyott.

Életem sötét egére ,
Te hoztad a fényt,
Isteni szent titok,
Találkoznunk, de jó, hogy megadatott.

Köszönöm életem legszebb napját,
Mely csak Veled lehetett teljes,
- Visszaadtad mindazt,
- Amit más tönkretett.

Veled Uram...


Eljött az id...
2020-05-25 21:00:17
3500 éves agyagtáblácskát talált egy hatéves kisfiú Izraelben
... Izraelben szinte példátlan tárgyat találtak. A táblácska valószínűleg a késő bronzkorban, körülbelül 3500 évvel ezelőtt készült. Azt is lehetségesnek vélik, hogy egy nagyobb kép része lehetett valamikor.
A régészek szerint a korabeli Közel-Keleten gyakori ábrázolási módot alkalmazott az alkotó, a fogoly kezének megkötése gyakran megjelenik az Egyiptomban és a Sínai-tenger és...
2020-05-25 18:22:27
Szabadnap
... a kedvencem, másrészt szellemileg fáradok el munka közben illetve a kapu nyitogatás is elég sok mozgással jár.
Ma lecsót főztem víz nélkül. Igaz annyi levet engedett, hogy merni lehetett volna. Holnapra sült hús lesz krumplipürével.
Hűvös van a szobában, picit szokatlan időjárás ez május végén, bár szerintem lesz itt még kánikula amikor ezt a kellemesebb időt sírjuk vi...
2020-05-25 13:48:45
Koronavírus - A brit kormányfő a karantén megsértésével vádolt főtanácsadója védelmére kelt
... teljes tanácsadói stábját. Egybehangzó elemzések szerint a követelés mögött Cummings állt, akinek a pénzügyminisztériumi hatáskörök egy részének elvonása, a tárca önállóságának korlátozása lehetett a célja.
Javid ezt nem fogadta el és lemondott.
Cummings volt a brit EU-tagság megszűnéséért (Brexit) küzdő legnagyobb kampánycsoport, a Vote Leave vezéralakja a kilépésről dö...
2020-05-24 22:02:44
1 2 3 ..............2911 2912 .......4366 4367 ........5821 5822 5823 
Címkék: Orbán Balázs, Eucharisztikus Kongresszus, Illés Judit, Jézus Krisztus, Szent István-év, Veled Uram, Vote Leave, veszélyhelyzet megszüntetéséről, pünkösd története, őszödi beszéd, spanyol egészségügyi, hatéves kisfiú, brit kormányfő, karantén megsértésével, különleges jogrendi, védekezés első, hatalmával szeretne, oltár felé, sebeket csak, szertartás előírása, feltámadt Jézus, parancsot adta, választási kampány, európai civilizáció, kongresszus fővédnöke, református Horthy, római katolikus, híres Retiro, elmúlt hónapokhoz, legnépszerűbb belvárosi, ilyenkor szokásostól, első olyan, táblácska valószínűleg, késő bronzkorban, régészek szerint, korabeli Közel-Keleten, fogoly kezének, kapu nyitogatás, kellemesebb időt, követelés mögött, részének elvonása, tárca önállóságának, brit EU-tagság, megszüntetéséről, agyagtáblácskát, kiprovokálására, úrfelmutatáskor, védőbástyájának, eucharisztikus, kampánycsoport, veszélyhelyzet, krumplipürével, megfogalmazása, kereszténység, főtanácsadója, felhatalmazás, legnépszerűbb,
© 2013 TVN.HU Kft.