Belépés
Sütőporos lángos.
... alatta a lángot vissza ...
2022-11-12 18:39:21
Göngyölt, sült pörc
... sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!

2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a vizet, a belső(szalonnás) részébe borsot,őrölt köményt,paprikát és zúzott fokhagymát dörzsölünk,majd feltekerjük és kötözőzsineggel jó alaposan átkötjük.
|...
2021-04-09 16:27:46
Hagymás burgonyán sült csirkecombok
... petrezselyemzöld apróra vágva
só, bors ízlés szerint
kb 0,5 dl víz

Elkészítése:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük
a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.

Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.
...
2020-08-23 07:12:53
Panír
... evőkanál lisztet egy tányérba tesszük és sózzuk, borsozzuk.
A húsokat először ebbe mártjuk, majd a panírba.

Forró ...
2020-07-30 09:13:54
Krumplis lángos
... kinyújtogatjuk őket, majd forró, bő olajban (én a villanytűzhely 6 fokozatából a 4-est használtam a az olaj felhevítéséhez) mindkét oldalán arany színűre sütjük. Konyhai papír törlőre szedegetve leitatjuk róla a felesleges olajat és még forrón tálaljuk.
Györgyy Dávid Irénke receptje
...
2020-07-04 16:01:00
Farsangi fánk recept Az ünnepek étke
... A jól kidolgozott, megkelt fán­kok középső része nem ér a zsiradékba, ettől lesz körben fehér csí­kos. Olyan, mintha szalaggal díszítenénk. A megsült fánkokat lecsepegte...
2020-01-29 08:43:39
Szűzpecsenye paradicsomos
... főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, maj...
2019-08-02 20:03:47
Sajtos csirke tócsni
... evőkanállal adagokat veszünk ki, forró olajba tesszük
őket, majd a kanál aljával szétlapítjuk, lassan, mindkét oldalról
aranybarnára sütjük.
Miután megsült, a felesl...
2019-06-18 08:33:46
Tejszínes burgonyás sült sertéstarja
... húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.

A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk,
majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet.
Egy tálba tesszük és befűszerezzük.

Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
A húsokat egy tányérba tesszük, maj...
2019-06-12 10:55:57
Medvehagymás-sajtos pogácsa
... elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik vég...
2019-04-08 22:02:38
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Györgyy Dávid Irénke, ünnepek étke, lángot vissza, combokat megtisztítjuk, combokat elősütjük, tányérra szedjük, tányérba tesszük, húsokat először, 4-est használtam, felesleges olajat, megsült fánkokat, fokhagymát megpucoljuk, spenótot megtisztítjuk, húst megmossuk, széleit körben, serpenyőben felforrósítjuk, húst körben, kanál aljával, meghámozott burgonyát, törlőpapírra tesszük, felesleges nedvességet, tálba tesszük, forró serpenyőben, húsok minden, egészet lágy, medvehagyma leveleket, lehető legjobban, tésztát lisztezett, petrezselyemzöld, kötözőzsineggel, felhevítéséhez, hűtőszekrénybe, felforrósítjuk, villanytűzhely, kinyújtogatjuk, körbetekerjük, papírtörlővel, megtisztítjuk, konyhapapíron, előmelegítjük, befűszerezzük, hozzákeverjük, rozmaringgal, bedörzsöljük, csirkecombok, szűzpecsenye, lecsipkedjük, paradicsomos, medvehagymás, törlőpapírra, aranybarnára, szétlapítjuk, pihentetjük, összevágjuk, kidolgozott, medvehagyma, nedvességet, megpirítjuk, fokozatából, serpenyőben, elkészítése, fűszerezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.