|
|
|
... alatta a lángot vissza ... |
2022-11-12 18:39:21 |
|
|
|
|
|
|
... sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!
2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a vizet, a belső(szalonnás) részébe borsot,őrölt köményt,paprikát és zúzott fokhagymát dörzsölünk,majd feltekerjük és kötözőzsineggel jó alaposan átkötjük.
|... |
|
2021-04-09 16:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld apróra vágva
só, bors ízlés szerint
kb 0,5 dl víz
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A combokat megtisztítjuk és leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük
a fűszersóval, borsozzuk és megkenjük a mustárral.
Felforrósítjuk a zsírt és a combokat elősütjük, majd egy tányérra szedjük.
... |
2020-08-23 07:12:53 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál lisztet egy tányérba tesszük és sózzuk, borsozzuk.
A húsokat először ebbe mártjuk, majd a panírba.
Forró ... |
|
2020-07-30 09:13:54 |
|
|
|
|
|
|
... kinyújtogatjuk őket, majd forró, bő olajban (én a villanytűzhely 6 fokozatából a 4-est használtam a az olaj felhevítéséhez) mindkét oldalán arany színűre sütjük. Konyhai papír törlőre szedegetve leitatjuk róla a felesleges olajat és még forrón tálaljuk.
Györgyy Dávid Irénke receptje
... |
|
2020-07-04 16:01:00 |
|
|
|
|
|
|
... A jól kidolgozott, megkelt fánkok középső része nem ér a zsiradékba, ettől lesz körben fehér csíkos. Olyan, mintha szalaggal díszítenénk. A megsült fánkokat lecsepegte... |
2020-01-29 08:43:39 |
|
|
|
|
|
|
... főző tejszin
elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, maj... |
2019-08-02 20:03:47 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanállal adagokat veszünk ki, forró olajba tesszük
őket, majd a kanál aljával szétlapítjuk, lassan, mindkét oldalról
aranybarnára sütjük.
Miután megsült, a felesl... |
2019-06-18 08:33:46 |
|
|
|
|
|
|
... húst egy éjszakára, letakart
dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
A meghámozott burgonyát vastagabb, kb. 0.5 cm-es szeletekre vágjuk,
majd egy törlőpapírra tesszük és leitatjuk a felesleges nedvességet.
Egy tálba tesszük és befűszerezzük.
Egy forró serpenyőben a húsok minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
A húsokat egy tányérba tesszük, maj... |
2019-06-12 10:55:57 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik vég... |
2019-04-08 22:02:38 |
|
|
|
|