|
|
|
... ajtajára. A gyümölcsös matricák remekül illettek a retro konhya elmaradhatatlan díszei, a ... |
2018-02-09 21:14:07 |
|
|
|
|
|
|
... előfordult már, hogy épp reggeli közben, vagy akkor, amikor egy jó rakott krumplit szeretett volna készíteni, megmakacsolta magát a főtt tojás héja, és úgy kellett milliméterenként lekapargatni a tojásról?
Nincs egyedül. A probléma mindenkivel, mindig előfordul, nem véletlen, hogy arra, hogyan tudjuk könnyen és gyorsan, lehetőleg kapargatás nélkül leszedni a tojás héját... |
|
2014-03-22 19:08:49 |
|
|
|
|
|
|
... a kiállítást maga a zalai főispán fogja megnyitni, a parasztokon már attól fogva titkos izgalom vett erőt; volt közöttük, akiről a felesége már a hír megérkezésének napján elkezdte lekapargatni az évtizedes szutyokréteget. Murkovics bácsi, az öreg tanító, a korán kelést, a természet szépségét, a tenyészállatok hasznos voltát dicsőítő, önkészítette himnuszokat tanított be az iskolá... |
2012-12-11 17:11:03 |
|
|
|
|
|
|
A GYOMOR ÖRÖMEI
MAGYAROS VENDÉGSZERETET
Egyik kalendárium a másik után kivénült, ezt a kifejezést kezdtük lassan elfelejteni; amíg ez idén, midőn farsangot írnak a báli levelezők, valamint a szabónők és a muzsikus cigányok: újra felbukkan itt-ott a régi fogalom. Itt házibál volt, amely reg... |
|
2012-05-01 15:02:30 |
|
|
|
|
|
|
... hogy fehér legyen.
A szárnyvégeket levágjuk...
A húst a csont mentén visszahúzzuk...
És íme, a kis comb! És íme, a kis comb!
A csontot érdemes lekapargatni, szebb lesz!
A szárny többi részét akár levesbe is főzhetjük, de ugyanígy el is készíthetjük. Enyhén besózzuk, beleforgatjuk a pácba, és legalább 12 órát érleljük.
B... |
|
2011-01-16 18:38:28 |
|
|
|
|
|
|
... piskótalapok sütésénél a lemezt kenőtollal bezsírozzuk, belisztezzük. 2 evőkanál masszát eligazítunk rajta és előmelegített sütőben megsütjük... |
2010-12-04 20:07:06 |
|
|
|
|
|
|
... piskótalapok sütésénél a lemezt kenőtollal bezsírozzuk, belisztezzük. 2 evőkanál masszát eligazítunk rajta és előmelegített sütőben megsütjük. A lemezt nem kell lemosni, csak késsel kell lekapargatni és újra kell kenni. A karamellt ráöntjük egy lapra, tüzes késsel gyorsan felvágjuk. Minden lapra (kb. 12 lap lesz) 2 evőkanál krém kell.
... |
2010-11-22 22:43:29 |
|
|
|
|
|
|
... adagokban dobjuk forró vízbe, majd kb. fél perc múlva egy tésztaszűrő kanállal szedjük ki, és ha kissé lehűlt, rántsuk le a héját. (Tovább ne főzzük, mert rásül a héja, és úgy kell lekapargatni a szétmállott gyümölcsről.) Azonnal is dolgozhatunk vele, ha a forró barackot egy pillanatra a hideg vizes csap alá tartjuk. Utána a héj nélküli gyümölcsöt magozzuk ki, és daráljuk le. Erre... |
2010-09-13 20:26:30 |
|
|
|
|
|
|
... adagokban dobjuk forró vízbe, majd kb. fél perc múlva egy tésztaszűrő kanállal szedjük ki, és ha kissé lehűlt, rántsuk le a héját. (Tovább ne főzzük, mert rásül a héja, és úgy kell lekapargatni a szétmállott gyümölcsről.) Azonnal is dolgozhatunk vele, ha a forró barackot egy pillanatra a hideg vizes csap alá tartjuk. Utána a héj nélküli gyümölcsöt magozzuk ki, és daráljuk le. Erre... |
2010-09-11 13:39:17 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|